Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Engelli çocukları dağa kaçırılan ailelerden HDP ve PKK'ya tepki

İşitme engelli kızı için eylem yapan anne Esmer Koç: "HDP ve PKK'lılar bırakmadılar kızımı Ankara'ya götürüp tedavi ettireyim. Kızımı istiyorum" Yüzde 70 engelli raporu bulunan kardeşi için nöbet tutan Ruken Canbey: "HDP dağa kaçırdığı çocuklarımıza sıra gelince ne insan hakları dinliyor ne de hasta haklarını. Herkes HDP ve PKK'nın gerçek yüzünü görsün"

Anadolu Ajansı haberine göre;

DİYARBAKIR (AA) - Dağa kaçırılan çocukları için HDP il binası önünde oturma eylemi yapan Diyarbakır anneleri, evlatlarına kavuşmak istiyor.


Çocuklarının dağa kaçırılmasından HDP'yi sorumlu tutan ailelerin, 3 Eylül 2019'da başlattığı oturma eylemi 876'ncı gününde sürüyor.


Oturma eylemi yapanlardan, engelli çocukları dağa kaçırılan bazı aileler, basın açıklamasıyla HDP ve terör örgütü PKK'ya tepkilerini dile getirdi.


Hakkari'nin Şemdinli ilçesinden 9 yıl önce 16 yaşında dağa kaçırılan yüzde 40 işitme engelli kızı Zübeyde için eylem yapan anne Esmer Koç, evladına kavuşmak istediğini söyledi.


Kızının tedavi ile Ankara'ya sevk edildiğini dile getiren Koç, "HDP ve PKK'lılar bırakmadılar kızımı Ankara'ya götürüp tedavi ettireyim. Engelli kızımı istiyorum. Onun yeri benim yanımdır." dedi.


Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesinden 7 yıl önce 16 yaşında dağa kaçırılan talasemi majör hastalığı nedeniyle yüzde 70 engelli raporu bulunan kardeşi Muhammet için eylem yapan abla Ruken Canbey de kardeşinin kansızlık sorunu olduğunu ve sürekli kan takviyesinin yapılması gerektiğini belirtti.


Canbey, kardeşini bulmak istediklerini fakat terör örgütü tarafından ölümle tehdit edildiklerini ifade ederek, şunları kaydetti:


"Burada kardeşim gibi dağa kaçırılan engelli çok gencin ailesi var. HDP dağa kaçırdığı çocuklarımıza sıra gelince ne insan hakları dinliyor ne de hasta haklarını. Herkes HDP ve PKK'nın gerçek yüzünü görsün. PKK ve HDP'den dağa kaçırdığı engelli çocuklarımızı istiyoruz. O zalimlerin, o vicdansızların elinden evlatlarımızı kurtaracağız. Evlatlarımızı alana kadar da buradayız."







Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English