Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Engelli bireyler, engelsiz şehir Konya'yı gezdi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yürütülen, Türkiye’de Yolcu Taşımacılığı Hizmetlerinin Erişilebilirliğinin Geliştirilmesi Projesine katılan engelli bireyler Yüksek Hızlı Tren (YHT) ile Ankara’dan Konya’ya gelerek şehri gezdi.

Engelli bireyler, engelsiz şehir Konya’yı gezdi
Türkiye Cumhuriyeti ile Avrupa Birliği tarafından ortaklaşa finanse edilen, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yürütülen Türkiye’de Yolcu Taşımacılığı Hizmetlerinin Erişilebilirliğinin Geliştirilmesi Projesi kapsamında erişebilir yolcu taşıma hizmetleri deneyimini demiryolunda yaşamak için Ankara'dan Konya'ya YHT ile gelen engelli ve yaşlı katılımcılardan oluşan grup Konya'yı gezdi. 

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşen programda ilk olarak Tropikal Kelebekler Bahçesi’ne ziyaret gerçekleştiren katılımcılar rengarenk kelebeklerin yaşam sürecine şahitlik etti. Ardından Mevlana Müzesini ziyaret eden grup müze hakkında bilgi aldı. Ziyaret sonunda değerlendirmelerde bulunan Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanı Erol Yanar, “Bugün bir aşamasını birlikte yaptığımız proje insanımızın hayatına dokunuyor. İnsanımızın hayatın içine katılmalarını, hayatın içinde kalmalarını sağlıyor. Projemizin diğer aşamasında farklı etkinlikle engelli bireylerimizle buluşacağız. Projenin bir parçası olarak bugün hep birlikte Konya’yı ziyaret ediyoruz. Katkıları için Konya Büyükşehir Belediyesine teşekkür ediyoruz” dedi. 

Konya’yı yakından tanıma fırsatı bulan engelli bireyler ise, Konya’nın engelsiz bir şehir olduğunu, hiçbir engelle karşılaşmadan şehri gezdiklerini belirterek, projede emeği geçenlere teşekkür ettiler. 


Türkiye'nin en kapsamlı erişilebilirlik projesi 
Hareket kısıtlılığı olan bireylerin hayatın içine daha çok katılımını ve ulaşım araçlarını her birey gibi rahatça kullanabilmelerini sağlamayı amaçlayan proje, Türkiye'nin en kapsamlı erişilebilirlik projesi olma özelliği taşıyor. 

Proje kapsamında Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yanı sıra kamu, konu ile ilgili sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve üniversite temsilcilerinden oluşan çalışma grubu sadece proje süresince değil sürekli görev yapacak. 
Aynı zamanda “Karayolu”, “Demiryolu”, “Denizyolu” ve “Havayolu”ndan oluşan 4 ana unsurun yanı sıra taşımacılığın bağlantıları ve yeni teknolojilerin kullanımını içeren bir de “Entegre” olmak üzere 5 adet alt çalışma grubu da teknik destek vermeye devam edecek. 

Kamu, sivil toplum kuruluşları, özel sektör, akademi ve belediyelerden temsilcilerin yer aldığı çalışma gruplarında 93 kişi görev yapıyor. Taşımacılık sektörünün tüm aktörlerini temsil eden üyelerden oluşan çalışma grupları proje sonunda ortaya konacak strateji ve eylem planında önemli görevler üstlenecek. 
 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English