En Kolay Vietnam vizesi Nasıl Alınır? - Konhaber Türkiye’nin İnternet Gazetesi - Konya Haberleri,Son Dakika Haberler
Konhaber Türkiye'nin İnternet Gazetesi
Konhaber Reklam
Konhaber
Konhaber Reklam
konhaber.com » YAŞAM

En Kolay Vietnam vizesi Nasıl Alınır?

 En Kolay Vietnam vizesi Nasıl Alınır?
Eklenme :25 Mart 2019 12:27

Güneydoğu Asya’da bulunan Vietnam’a seyahat etmeyi düşünen umuma mahsus pasaporta sahip kişiler ülkeye giriş yapabilmesi için Vietnam vizesi almalıdır. Hizmet, Diplomatik ve Hususi pasaport sahiplerinin vize almasına gerek yoktur, vizeye tabi değillerdir. Kişiler Vietnam vize başvurusunu yapacakları seyahatin amacına göre yaparlar. Vietnam ülkesi Ticari ve Turistik olmak üzere iki türlü vize vermektedir.

Vietnam vizesi, yapılması gereken işlemler takip edildiği sürece dünyanın en kolay alınan vizelerinden biridir. Vietnam, önceden vize onay mektubu temin edilmesi şartıyla kapıda vize veren ülkeler arasındadır. Türk vatandaşlarının ülkeye giriş yapabilmesi için Vize Onay Mektubu’nun önceden alınması şarttır. Vietnam’da kurulan Vietnam Rehberi adlı Türk vize danışmanlık firması, online olarak vize işlemlerinizi tamamlamanızı sağlıyor. Vize onay mektubu her ülkeden istenmemektedir. Onay mektubu olanlar, ülkeye girişte resmi başvuruyu yapıp mühür ücreti ödemesini yaptıktan sonra ülkeye giriş vizesi alabiliyorlar.

Vietnam Vize Onay Mektubu Nedir?
Yabancı bir kişinin Vietnam’a giriş yapabilmesi için ülkede yerleşik olan bir vatandaş, kuruluş veya acente tarafından ülkeye davet edilmesi gerekir. Vietnam vizesi nasıl alınır sorusunu soranların öncelikle kendini ülkeye davet edecek birilerini bularak işe başlaması gerekir. Bu durum ülkedeki vatandaş, kuruluş veya acente tarafından yabancı kişiler adına güvence vermesi anlamına geliyor. Kamu Güvenliği Bakanlığı Göç Genel Müdürlüğü veya Ho Chi Minh şehri Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü ya da Dışişleri Bakanlığı Konsolosluk Genel Müdürlüğü’ne vize onayı için başvurunu yapılması şarttır. Bu başvuru için;
  • Pasaportun bir kopyası
  • Vietnam’a giriş çıkış tarihlerini ispatlayan rezervasyon veya uçak bileti
Evraklarla yapılan başvuru ile kişi turistik amaçla ülkeye geldiğini, belirlenen süreler içinde kaldıktan sonra çıkacağını taahhüt etmektedir. Vize onay mektubunun alınmış olması vizenin alındığı anlamına gelir. Mektup alındıktan sonra havalimanından veya dünyanın herhangi bir yerindeki Vietnam Konsolosluğundan vize alınabilir.
Vietnam Havalimanında İstenen Belgeler
Başvurular yapılıp vize onay mektubu alındıktan sonra Vietnam vizesi 2019 için havalimanında istenecek belgelerin hazır edilmesi gerekir. Havalimanında istenecek belgeler:
  • Vize onay mektubunun kopyası
  • Arka fonu beyaz 2 adet vesikalık fotoğraf, biometrik olması şart değildir.
  • İletişin bilgilerinin ve giriş çıkış tarihlerini içeren ve havalimanında doldurulması gereken Vietnam vize başvuru formu
  • Tek giriş veya çok giriş durumuna göre ödenecek mühür ücreti
Turistik Vietnam Vizesi
Ülkeye gezmek amacıyla gidenlerin turistik vize alması gerekir. Ülke diğer ülkelerden istememesine rağmen Türkiye’den ve bazı ülke vatandaşlarından havalimanında vize verebilmek için vize onay mektubu istemektedir. Vietnam vizesi alırken zorluk yaşamamanın en kolay yolu bir acente aracılığı ile almaktır. Uygun olarak yapılan başvuruların neticesi ortalama 7 iş gününde çıkmaktadır. 

İşlemlerin hızlı bir şekilde gerçekleşmesini isteyenler aracı kurumların Ekspress vize başvurularından yararlanabilir. İki türlü ekspres başvuru vardır. Birincisi 3 iş gününde sonuçlanırken diğer 2 ve daha az süre içinde sonuçlanır. Aracı kurumların dışında isteyenler direk Vietnam’ın Ankara Büyükelçiliği üzerinden başvuru yapabilir. Büyükelçilik Vietnam vizesi C1 belgesi ve diğer başvuru evraklarını isteyecektir. C1 belgesi turizm şirketinde alınacak vize onay mektubudur.

Ticari Vietnam Vizesi
Bir dönem savaşın ülkesi olarak bilinen Vietnam günümüzde turistik seyahatlerin ileri gelen noktaları arasındadır. Savaşın bitmesi ile birlikte ülkeye ticari yatırım veya çalışma amacıyla giden insanlar olmaya başladı. Ülkeye ticaret niyetiyle gidenleri Ticari vize alması gerekir. İşverenlerin iş gezisi, toplantılar, SGK işçilerinin yaptığı seyahatler de ticari alana girmektedir. Ticari vize aracı kurumlara veya direkt Ankara Vietnam Büyükelçiliği’ne başvurularak alınabilir. Büyükelçiliğe başvuracak olanların hazırlaması gereken belgeler;
  • B1 belgesi
  • Ticari vize başvuru formunun doldurulması
  • En az 6 aylık pasaport
  • 2 adet arkası beyaz fotoğraf
  • Seyahat sağlık sigortası
  • Uçuş ve konaklama bilgilerini gösteren belge
Ayrıca evraksız Vietnam vizesi almak için sadece uçak bileti rezervasyonuna dair bilgiler ve pasaport kopyasının aracı kuruma ulaştırılması yeterli olmaktadır.
 
YASAL UYARI:Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Yeni Konya Gazete Matbaa ve Yayın A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü özel izin alınmadan kullanılamaz.

YORUMLAR

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
NAMAZ VAKİTLERİ
Konya için Namaz Vakitleri

İmsak

04:34

Güneş

06:03

Öğle

12:58

İkindi

16:42

Akşam

19:44

Yatsı

21:06

Öne Çıkan Haberler!X