Son Dakika Haberler

Sivas'ın Koyulhisar ilçesinde memur emeklisi, kuruyan kavak ağaçlarından Kabe, Boğaziçi Köprüsü, uçak, gemi ve ilçenin tarihi simgelerinin maketlerini yaparak yayladaki evinin önünde sergiliyor Adil Taşkın: "Evimin bahçesindeki kuruyan kavak ağaçlarını kestim ve satmaya karar verdim, alıcı çıkmayınca maket yapmaya başladım"

Anadolu Ajansı haberine göre;
SİVAS (AA) - Sivas'ın Koyulhisar ilçesinde bir memur emeklisinin kuruyan kavak ağaçlarından yaptığı maketler, ilgisi çekiyor. 

Koyulhisar Askerlik Şubesinden emekli Adil Taşkın (69), emekli olduktan sonra boş vakitlerini ve kuruyan kavak ağaçlarını değerlendirmek için maketler yapmaya başladı.

Bugüne kadar Kabe, Boğaziçi Köprüsü, uçak, gemi  ve ilçenin tarihi simgelerinin maketlerini yapan Taşkın, çalışmalarını, evinin önünde sergiliyor.

Taşkın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 7 yıl önce evinin bahçesindeki kuruyan kavak ağaçlarını değerlendirerek, maketler yapmaya başladığını söyledi. 

Bugüne kadar uçak, gemi, Kabe, Boğaziçi Köprüsü, kartal, Türk bayrağı ve ilçenin tarihi simgeleri Anıt Çeşme ile Duman Baba Anıtı'nın maketlerini yaptığını belirten Taşkın, maketlerin yapımında hiçbir makine kullanmadığını anlattı. 

Taşkın, maketleri Koyulhisar ilçe merkezine 17 kilometre uzaklıktaki Eğriçimen Yaylası'ndaki evinin önünde sergilediğini, vatandaşların birçoğunun ışıklandırılan maketlerin önünde hatıra fotoğrafı çektirdiğini dile getirdi. 

Maket yaparak boş vakitlerini değerlendirdiğini ifade eden Taşkın, "Evimin bahçesindeki kuruyan kavak ağaçlarını kestim ve satmaya karar verdim, alıcı çıkmayınca maket yapmaya başladım. Emekli olduktan sonra hobi olarak her yıl bir maket yaptım" dedi. 

Hac ibadetini yerine getirdikten sonra Kabe maketi yaptığını kaydeden Taşkın, "Daha sonra iki uçak maketi yaptım. Koyulhisar'ın simgesi olan Duman Baba Anıtı, gemi, Boğaziçi Köprüsü ve son olarak da Anıt Çeşme'nin maketini yaptım" diye konuştu. 

Maketleri gören vatandaşlardan güzel tepkiler aldığını söyleyen Taşkın, "Herkes imreniyor ve teşekkür ediyor. Ne kadar güzel emek verdiğimi söylüyorlar ve görenlerin hoşuna gidiyor" ifadelerini kullandı. 

Taşkın, ışıklandırdığı maketlerin akşamları güzel bir görüntü oluşturduğunu sözlerine ekledi.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English