Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Elazığ'da jandarma, depremzedeler için nakliye hizmetini sürdürüyor

Depremzede İbrahim Boran: "Jandarmamızdan Allah razı olsun, canıgönülden bizler için çalışıyor, bir telefon açmamızla hemen çıkıp geliyorlar"

Anadolu Ajansı haberine göre;

ELAZIĞ (AA) - Elazığ İl Jandarma Komutanlığı, 24 Ocak'ta meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki depremde evleri hasar görenlerin eşyalarının taşınmasına yönelik hizmetini sürdürüyor.


Jandarma ekipleri, kentte depremin yaralarının sarılması için vatandaşlara her konuda destek veriyor.


Çadır kurma, kırsaldaki ihtiyaç sahiplerine konteyner ve yardım dağıtımı, çocuklara yönelik etkinlik gibi çalışmalar yapan ekipler, depremde hasar gördüğü için evlerinden çıkmak zorunda kalanların eşyalarının taşınması için araçlarını seferber ediyor.


Bugüne kadar 706 depremzede ailenin eşyalarını kendi araçlarıyla taşıyan jandarma, yüksek fiyatlarla nakliye ücreti alınmasının önüne geçiyor.


Depremzede İbrahim Boran, Aksaray Mahallesi'ndeki evinin depremde hasar görmesi nedeniyle, jandarmanın yardımıyla Kırklar Mahallesi'nde kendisine tahsis edilen konteynere taşındığını belirtti.


Devletin tüm kurumlarının, depremin ilk gününden itibaren kendileri için seferber olduğunu vurgulayan Boran, şöyle konuştu:


"Cumhurbaşkanımız, bakanlarımız hepsi birlikte çalıştı. Kısa zamanda çok şey yaptılar. Allah onlardan razı olsun. Bu gerçekten kolay bir şey değil, ancak yaşayan bilir. Evimi geride bıraktım, konteynere yerleştim. Allah bir daha böyle bir felaketi yaşatmasın. Allah devletimden razı olsun, devletim üzerine düşeni yaptı. Çocuklarımla başımızı koyacağımız bir yerimiz var. Jandarmamızdan Allah razı olsun, canıgönülden onlar da bizler için çalışıyor, bir telefon açmamızla hemen çıkıp geliyorlar."


- "Jandarmaya minnettarız"


Aydın Boran ise devletin yardımlarıyla, yaşadıkları büyük felaketin etkisini yavaş yavaş atlatmaya başladıklarını dile getirdi.


Depremzedeleri yalnız bırakmayan jandarmaya özellikle minnettar olduklarını anlatan Boran, "Jandarma elinden ne geliyorsa yaptı. Ne istediysek 'yok' demediler. Oğlumun evi ağır hasarlı olduğu için çıkmak zorunda kaldık. Jandarmaya bildirdik, Allah razı olsun, gelip eşyamızı taşıdılar." dedi.


Konteynere yerleşen Hüseyin Ulaş da deprem nedeniyle Elazığ halkı olarak maddi ve manevi zor bir süreç geçirdiklerini kaydetti.


Bu süreçte devletin yardım eliyle ayakta durmayı başardıklarını vurgulayan Ulaş, "Allah devletimizden razı olsun, yerimizden memnunuz. Bugünün şartlarında olabilecek en iyisi budur. Bu kadar kısa sürede bundan fazlası olamaz." ifadelerini kullandı.



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English