Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Eğitim İş "Kamu Çalışanı Kadınların Sorunlarının Tespiti" araştırmasının sonuçlarını paylaştı:

"Araştırmaya katılan kadınların yüzde 93,1'i toplumda çalışan kadına yeterli önem verilmediğini düşünüyor" "Katılımcıların yüzde 38,3'ü kadınların çalışma yaşamında daha fazla yasal düzenlemeler yapılmasını, yüzde 22,9'u ise doğum yapan çalışan kadınlara yönelik desteklemelerin arttırılmasını istiyor"

Anadolu Ajansı haberine göre;

ANKARA (AA) - Eğitim İş'in kadınların sosyal, mesleki ve ekonomik, durumlarına yönelik yaptığı araştırmaya göre, kadınların yüzde 93,1'i toplumda çalışan kadına yeterli önem verilmediğini düşünüyor.


Eğitim İş'in açıklamasına göre, 61 ilde 1881 kamu çalışanı kadınla görüşülerek "Kamu Çalışanı Kadınların Sorunlarının Tespiti" adlı araştırma yapıldı.


Kadınların toplumsal yaşamda, iş ve aile yaşamlarında karşılaştıkları zorlukları ortaya koyan araştırmada ortaya çıkan sonuçlar şöyle:


"Araştırmaya katılan kadınlardan ebeveyn olanların yüzde 36,7'si çocuklarına yeterince zaman ayıramadığından şikayetçi. Araştırmaya dahil olan kadınlardan yüzde 50,1'i çalışma hayatlarının evdeki sorumluluklarını olumsuz etkilediğini düşünüyor. Araştırmaya katılanların yüzde 44,8'i aile sorumluluğunu kadınların üstlenmesinin, kadınların iş gücüne katılımı için engel olarak görüyor. Kadınların yüzde 90,1'i geleceğinden kaygılı olduğunu belirtiyor. Kadınların yüzde 93,1'i, toplumda çalışan kadına yeterli önem verilmediğini düşünüyor. Çalışan kadınların karşılaştığı en önemli sorun nedir? sorusuna, kadınların yüzde 54,8'i aile sorumluluğunun ağır olması, yüzde 24,6'sı iş yerlerinde psikolojik, cinsel taciz ve mobbinge maruz kalınması, yüzde 15,5'i cinsiyet ayrımcılığı yapılması yanıtlarını veriyor. Araştırmaya katılan kadınların yüzde 38,3'ü kadınların çalışma yaşamında daha fazla yasal düzenlemeler yapılmasını, yüzde 22,9'u ise doğum yapan çalışan kadınlara yönelik desteklemelerin arttırılmasını istiyor."


- Kadınların yüzde 71,9'u İstanbul Sözleşmesi'ne inanıyor


Araştırma sonucuna göre, kadınların yüzde 71,9'u İstanbul Sözleşmesi'nin kadınların sorunlarına çözüm getireceğine inanıyor. Kadınların yüzde 83,2'si, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) döneminde kadın çalışanların, erkek çalışanlara göre daha çok sıkıntıyla karşılaştığını düşünüyor.


Araştırmaya katılan kadınların çoğu, günümüzde kadınların eğitimine gereken önemin verilmediğini belirtirken, daha iyi bir eğitim almaları durumunda şartları daha iyi olan bir işte çalışabileceklerini düşünüyor.


Katılımcılar, kadın ve erkeğin aynı eğitim aldığı bir meslekte erkeklerin daha fazla tercih edildiğini düşünürken kadınların işe alınırken yükselme imkanlarının düşük olduğuna inanıyor.



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English