Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

"Eğitim Her Engeli Aşar" kampanyası, engellileri eğitimle buluşturacak

Türkiye Beyazay Derneği tarafından 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde hayata geçirilecek kampanyadan 7 bin 104 öğrencinin yararlanması hedefleniyor Derneğin Genel Başkanı Nejla Sümer: "Şu an çocuklarımız en çok tablet ve laptopa ihtiyaç duyuyor çünkü çoğu öğrencimiz evden çalışıyor. Kampanya süresinde 150'si lise, 350'si üniversite öğrencisi olmak üzere 500 engelli öğrencimize 10 ay boyunca eğitim bursu vermeyi hedefliyoruz. 3 bin 920 engelli öğrenciye eğitim materyali yardımı yapacağız"

Anadolu Ajansı haberine göre;

İSTANBUL (AA) - LALE BİLDİRİCİ BÜYÜKKARAKAYA - Türkiye Beyazay Derneği, engellileri eğitimle buluşturmak için hayata geçireceği "Eğitim Her Engeli Aşar" kampanyasıyla 7 bin 104 öğrenciye ulaşmayı hedefliyor.


Türkiye Beyazay Derneği Genel Başkanı Nejla Sümer, AA muhabirinin sorularını yanıtlarken, derneğin Kartal'daki rehabilitasyon merkezinde 180'ye yakın fiziksel, zihinsel, görme engelli ve otistik öğrenciye müzik, spor, beden eğitimi ve bilgisayar alanlarında ücretsiz ders verildiğini anlattı.


Kovid-19 pandemisi nedeniyle merkezin yüzde 50 kapasiteyle çalıştığına değinen Sümer, engelli çocukların uzaktan eğitim sürecinde en çok tablete ve diz üstü bilgisayara ihtiyaç duyduğunu aktardı.


- "Eğitim Her Engeli Aşar" kampanyası


Sümer, derneğin engelli bireylerin eğitimine destek olmak için 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde başlatacağı "Eğitim Her Engeli Aşar" kampanyasına ilişkin şu bilgileri verdi:


"Türkiye genelinde 1 yıl süre ile yardım toplanacak kampanya kapsamında toplanması planlanan 20 milyon liralık bir bütçeyle 7 bin 104 engelli öğrencinin eğitimine destek olabilmeyi ve hayatlarına dokunmayı amaçlıyoruz. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde Türkiye genelinde tüm şubelerle birlikte kampanyamız başlatılacak. İnşallah 3 ay içinde istediğimiz rakamlara ulaşırız. Şu an çocuklarımız en çok tablet ve laptopa ihtiyaç duyuyor çünkü çoğu öğrencimiz evden çalışıyor. Kampanya süresinde 150'si lise, 350'si üniversite öğrencisi olmak üzere 500 engelli öğrencimize 10 ay boyunca eğitim bursu vermeyi hedefliyoruz. 3 bin 920 engelli öğrenciye eğitim materyali yardımı yapacağız."


Nejla Sümer, toplumun yüzde 11,6'sının engellilerden oluştuğunu kaydederek, "Engelliliğin bir kusur değil bir beden yapısı olduğunun düşünülmesi gerekiyor. Öğrencilerimiz sınıflarda kaynaştırma eğitimlerinde bazı sorunlar yaşıyor. Engelliliğin çocukların yapısı olduğunu kabul edilirse, çocuklarımızın eğitimi aksamaz." dedi.


Tuğrul Bey Anadolu Lisesi öğrencisi, doğuştan görme engelli Firdevs Melike Alkan, Türkiye Beyazay Derneği Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi'nde ders alıyor. Müzik dinlemek, enstrüman çalmak ve kitap okumaktan keyif aldığını dile getiren Alkan, "Ortaokulu Türkan Sabancı Görme Engelliler Okulu'nda okudum. Şu an okuduğum karma okulumda, sınıfta sadece ben görme engelliyim. Eğitimden memnunum. Arkadaşlarım ve öğretmenlerimle iletişimim iyi gidiyor." dedi.


- "Yavuz Bingöl'le beraber bağlama çalmayı çok istiyorum"


Alkan, müziğe küçük yaşlardan itibaren ilgi duyduğunu belirterek, şunları anlattı:


"Enstrüman çalmak istediğimde, 'Bütün müzik aletlerinin sesini dinle ve hangisi sana cazip geliyorsa onu çal.' dediler. Bağlamayı seçtim. Evimize yakın kursta bağlama çalmayı öğrenmeye başladım. Türkiye Beyazay Derneği'nde çalmaya devam ettim. Halk oyunu alanında ve müzik alanında sesli korolara da katıldım, tiyatroda da oynadım. 7-8 gösteriye çıktım. Gelecekte Yavuz Bingöl ile beraber bağlama çalmayı çok istiyorum. Bu alanda kendimi geliştirmeye devam edeceğim."


Baston kullanmaya 2 yıl önce başlayan Alkan, "İnsanların engellilere karşı biraz duyarlı olmaları ancak bu duyarlılığın aşırısına kaçmamaları gerekiyor. Bazı insanlar, 'Aman düşmesin, kafasını bir yere vurmasın' gibi duyarlılığı abartabiliyorlar. Engellilere karşı vurdum duymaz değil orta şekilde duyarlı olmamız gerekiyor." diye konuştu.


Melike Alkan, hakim olmak ve engellilere yönelik projelerde yer almak istediğini sözlerine ekledi.







Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English