Son Dakika Haberler

-Adana Valisi Büyük: "Gazze'de kardeşlerimize karşı yapılan saldırılar hepimizi çok üzüyor. İnşallah bu mübarek günlerde acılar azalır, ve geleceğe çok daha güvende arzu ettiğimiz günleri yaşarız" -Memur-Sen Genel Başkanı Gündoğdu: "Biz sayın başbakanımızın cumhurbaşkanı olmasını istiyoruz. Bugüne kadar yaptığı icraatlarla bunu hakediyor"

Anadolu Ajansı haberine göre;
ADANA (AA) - Adana Valisi Mustafa Büyük ''Gazze'de kardeşlerimize karşı yapılan saldırılar hepimizi çok üzüyor. İnşallah bu mübarek günlerde acılar azalır ve geleceğe çok daha güvende arzu ettiğimiz günleri yaşarız'' dedi.

Büyük, Eğitim Bir Sen tarafından Hekimevi'nde düzenlenen iftar programında yaptığı konuşmada, eğitim camiasına her zaman değer ve önem verdiklerini, toplumları ayakta tutan bir meslek gurubuyla her zaman gönül birliği içerisinde olduklarını belirtti.

Bugünlerde İslam dünyasında yaşanan acıları derinden hissettiklerini anlatan Vali Büyük, ''Gazze'de kardeşlerimize karşı yapılan saldırılar hepimizi çok üzüyor. İnşallah bu mübarek günlerde acılar azalır ve geleceğe çok daha güvende arzu ettiğimiz günleri yaşarız. Dualarımız müslüman kardeşlerimizle bereber'' diye konuştu.

 

-''Biz sayın başbakanımızın Cumhurbaşkanı olmasını istiyoruz''

 

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu ise cumhurbaşkanlığı seçimlerini millet iradesi ve yeni anayasaya kavuşma adına çok önemsediğini belirtti.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a destek vereceklerini açıklayan Gündoğdu, ''Biz sayın Başbakanımızın Cumhurbaşkanı olmasını istiyoruz. Bugüne kadar yaptığı icraatlarla bunu hakediyor. Sayın Recep Tayyip Erdoğan'nın Cumhurbaşkanı olmamasını ABD, terörist devlet İsrail, Almanya, Ergenekon, ulusalcılar, CHP ve MHP istemiyor, istemeyenlere baktığımızda yüzde yüz Başbakanın cumhurbaşkanı olması lazım. Bu yeniden büyük Türkiye'ye geçişte tarihi bir fırsattır. Millet iradesi adına, yeni anayasaya kavuşma adına bu süreci önemsiyorum'' diye konuştu.

Memur-Sen ailesinin Cumhurbaşkanı adaylarına  oy vermeme gibi bir yaklaşımı olamayacağını vurgulayan Gündoğdu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a daha yüksek oy çıkması için tüm üyelerini sorumluluğa ve geleceklerine sahip çıkmaya davet ettiklerini söyledi. 

Cumhurbaşkanını artık halkın seçeceğini hatırlatan Gündoğdu, milletin iradesi dışında hiç bir yaklaşımı asla kabul etmeyeceklerini belirterek şunları kaydetti:

''Cumhurbaşkanı adaylarına 'nasıl bir Türkiye özlüyorsunuz' sorusunu sorduğumuzda çatının adayı 'ekmek için Ekmeleddin' diyorlar. Bir başkası da 'kaçak çay için Selahattin' diyormuş. Bu esprileri türetebilirsiniz. Bu siyaset ne kadar kötüymüş ki yedi partinin aday gösterdiği kişi siyasetten uzak durmakla övünüyor, partilerde alkışlıyor. Duruş yok, millet iradesini yansıtmak yok, taraf olmak yok, Suruiyeli mazlumlara sahip çıkmak yok. Böyle bir anlayışı asla kabul etmeyiz''

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına da değinen Gündoğdu, başta Gazze olmak üzere İslam coğrafyalarında mazlumlara yapılan saldırılara ve zulme sessiz kalınmaması çağrısında bulundu.

Ninnilerle uyuması gereken bebeklerin, Gazze'de kurşunlarla öldürüldüğünü ifade eden Gündoğdu, ''İslam ülkeleri kendine gelmek ve kenetlenmek zorundadır. Bu çirkefliğe karşı birleşmek, güçlenmek zorundayız'' dedi.

Eğitim -Bir-Sen Adana Şube Başkanı Mehmet Sezer de sorunlarla beslenen değil, çözümlerle güçlenen bir sendika olduklarını vurguladı.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English