Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Ege'de sağlık çalışanlarına CoronaVac aşısının ilk dozu yapılıyor

Denizli İl Sağlık Müdürü Berna Öztürk: "İnşallah uygun şekilde bağışıklığımızı kazanırız ve salgından hep birlikte kurtuluruz" Manisa Merkezefendi Devlet Hastanesi Başhekimi Mehmet Fatih Zeren: "Bugün başlayan aşılamayla birlikte salgının sonuna gelmek üzereyiz. Aşıyla ilgili herhangi bir çekince yok"

Anadolu Ajansı haberine göre;

DENİZLİ/MANİSA/AYDIN (AA) - Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadele kapsamında kullanılacak CoronaVac aşısı, Denizli, Manisa ve Aydın'da sağlık çalışanlarına uygulanmaya başlandı.


Denizli'de aşı ilk olarak Denizli Devlet Hastanesinde İl Sağlık Müdürü Uzman Dr. Berna Öztürk, Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Hastanesinde de Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan ve Başhekim Prof. Dr. Selçuk Yüksel'e yapıldı.


Öztürk, aşının güvenilirliğinin ispatlandığını, etkinliğinin yüzde 92,5 seviyelerinde olduğunu belirtti.


Kentte ilk doz aşılamayı 7 gün içinde bitirmeyi hedeflediklerine işaret eden Öztürk, "Denizli'de tanımlanmış 17 bin sağlık çalışanımız var. Kovid-19 döneminde büyük bir özveriyle, risk altında görevlerini icra eden herkes öncelikli olarak aşılanacak. Tüm sağlık çalışanlarını ve zamanı geldikçe risk grubundaki tüm vatandaşlarımızı aşı olmaya davet ediyorum. İnşallah uygun şekilde bağışıklığımızı kazanırız ve salgından hep birlikte kurtuluruz." dedi.


PAÜ Rektörü Kutluhan da salgınla mücadelede beklenen anın geldiğini, aşının herkese sağlık getirmesini dilediğini belirtti.


- Manisa


Manisa'da da Merkezefendi Devlet Hastanesinde sağlık çalışanlarına uygulanmaya başlanan aşıyla ilgili açıklama yapan Başhekim Opr. Dr. Mehmet Fatih Zeren, 30 istasyonda uygulamanın devam ettiğini belirtti.


Aşıyla birlikte Kovid-19 mücadelesinde artık tünelin ucunun göründüğünü ifade eden Zeren, şöyle konuştu:


"Ülkece aldığımız tedbirler sayesinde vaka ve ağır hasta sayılarımız oldukça düşmüştü. Bugün başlayan aşılamayla birlikte salgının sonuna gelmek üzereyiz. Aşıyla ilgili herhangi bir çekince yok. Tüm çalışmaları yapıldı. Ben de aşımı kendi hastanemizde vuruldum. Herhangi bir yan etkiye rastlamadım. Rutin aşılarımızdan farklı bir durumu yok. Güvenilirliği ve etkinliği konusunda bir şüphe yok. İkinci dozumuzu da 1 ay sonra vurulacağız."


CoronaVac aşısının ilk dozu, Kula ve Soma ilçelerinde de sağlık çalışanlarına uygulandı.


Kula Devlet Hastanesinde aşısı yapılan ilk sağlık çalışanları Emrah Yanbolu ve hemşire Sevgi Peker oldu.


Yanbolu, aşının kısa sürede ilçeye gelmesinin sevindirici olduğunu belirterek, "Aşımı oldum, şu ana kadar herhangi bir yan etkisi olmadı. Salgının en kısa sürede sonlanabilmesi için herkesin aşısını yaptırmasını tavsiye ediyorum." diye konuştu.


- Aydın


Aydın'da da ilk aşı İl Sağlık Müdürü Osman Açıkgöz'e yapıldı.


Gazetecilere açıklama yapan Açıkgöz, kente 15 bin doz aşı gönderildiğini söyledi.


İlk etapta 2 bin 500 sağlık çalışanının aşılandığını anlatan Açıkgöz, "Aydın'da 16 kamu, 3 özel ve 1 üniversite hastanesinde toplam 160 istasyonda aşı yapılıyor. Kovid-19 riski ortadan kalkana kadar gerek tedavi ve filyasyon gerekse de aşılama çalışmalarındaki hassasiyetlerimiz en üst düzeyde devam edecek." ifadelerini kullandı.



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English