Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Edip Yıldız: Süt destekleme ödemeleri 1 Mart'ta başlıyor

​Hafta sonu yapılan genel kurulda üreticilerin yüzde 90’ının desteğiyle yeniden Konya Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanlığına seçilen Edip Yıldız, yeni döneme önemli mesajlar verdi. “Kendimizi, üreticinin ihtiyaç duyduğu alanlardaki bütün gereksinimlerini karşılayan yatırımlar bittiğinde başarılı sayabiliriz” diyen Yıldız, 2018 yılı Aralık ayı süt destekleme ödemelerinin de 1 Mart’ta başlayacağını açıkladı.

Edip Yıldız: Süt destekleme ödemeleri 1 Mart’ta başlıyor
Konya Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Edip Yıldız, hafta sonu gerçekleştirilen genel kurul ve yeni döneme dair planlamalarını, KONTV Haber’e anlattı. 

“Genel kuruldan yüzde 90 üretici desteğini alıp, alnımızın akıyla çıktık” diyen Başkan Yıldız, bu başarının sırrını, “Üreticimize verdiğimiz her sözü yerine getirerek onların huzuruna çıktık” sözüyle açıkladı. 

Bugünlere üreticilerin desteğiyle geldiklerini Konya Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliğini Türkiye’de örnek bir birlik haline getirdiklerini ifade eden Yıldız, “Türkiye’de böyle bir birlik yapısını başka şehirde bulamazsınız. Bir taraftan üreticinin beklediği hizmetleri veren ve memnuniyetini kazanmış, diğer taraftan da üreticiyi temsil eden, üretime yönelmiş bir birlik yapısı var. Bu anlamda örnek ve lider bir birliğiz. Üreticimizin memnuniyeti de zaten buradan geliyor” diye konuştu.  

- “Daha yapılacak çok iş var” 

Aldıkları yüzde 90’lık oy oranının, bu işi üretici adına başarıyla yürüttüklerini bir göstergesi olduğunu dile getiren Edip Yıldız, şunları kaydetti: 

“Ama biz bununla yetirmiyoruz. Kendimizi, süt fabrikasıyla başlayıp et entegre tesisi ve yem fabrikasıyla devam eden, üreticinin ihtiyaç duyduğu alanlardaki bütün gereksinimlerini karşılayan yatırımlar bittiğinde başarıya ulaşmış sayacağız. Üreticimizden, çıktığımız bu yolun doğru olduğuna dair mesajı genel kuruldan çıkan sonuçla almış olduk. Daha yapılacak çok iş var. Çünkü Konya ve üreticimiz bunu hak ediyor. Burada yapılanların bütün Türkiye’ye örnek olarak yayılacağına inancımız tam. Bu anlamda da bir sorumluluğumuz var.” 

- Süt destekleme ödemeleri başlıyor

Başkan Edip Yıldız, 2018 yılı Aralık ayı süt destekleme ödemelerinin de Mart ayı itibariyle başlayacağını açıkladı.  

2018’in yaz döneminden itibaren fiyatı artan fabrika yemiyle ilgili üreticinin zor günler yaşadığını, sürdürülebilir üretim ve üreticinin korunması anlamında gerek bakanlıklar gerekse siyasetçiler nezdinde görüşmeler yaptıklarını ve mevcut süt desteğinin artırılmasını istediklerini ifade eden Yıldız, “Bir önceki döneme dair 15 kuruş olarak dağıtılan süt iadesi, Aralık ayı için yarın itibariyle başlıyor. TC kimlik numarasının son hanesine göre üreticimizin hesaplarına paraları yatacak. Örgüt üzerinden pazarlanan soğuk süte 15 kuruş, normal soğutulmuş süte 11 kuruş ve sıcak süte de 3 kuruş olarak üreticimiz bakanlık tarafından desteklenmeye devam edilecek.” dedi.  

Üreticinin korunması anlamında daha önce açıklanan Ocak, Şubat, Mart aylarına ait, litre başına 25 kuruşluk bir süt desteği olacağını söyleyen Başkan Yıldız, bu zor günlerinde çiftçinin yanında olan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ile bakanlık çalışanlarına teşekkür etti. 

Konya Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Edip Yıldız, çiftçinin tarlaya inmeye hazırlandığı bugünlerde masraflarının artacağı göz önünde bulundurularak, yetiştirilebilir diğer teşviklerin de bu ay içinde ödenmesini beklediklerini sözlerine ekledi.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English