Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

"E-fatura ile firmalar 2016'da 3 milyar TL'nin üzerinde tasarruf sağla

Uyumsoft Bilgi Sistemleri ve Teknolojileri AŞ Genel Müdürü Şahin: "51 bine yakın mükellef, e-fatura uygulamasıyla, 2016 yılında 3 milyar TL'nin üzerinde tasarruf sağlayacak. Yılda 200 bine yakın ağacın kesilmesinin de önüne geçilecek" "Kağıt fatura ile gerçekleşen naylon fatura yolsuzlukları da e-fatura ile artık mümkün olmayacak" "Kağıt faturaları arşivleyip saklamak bile ciddi bir işken artık bunlar e-fatura ile dijital ortamlarda otomatik olarak yapılıyor"

Anadolu Ajansı haberine göre;
İSTANBUL (AA) - GÖKHAN YILDIZ - CENK BAYRAKTAR - Uyumsoft Bilgi Sistemleri ve Teknolojileri AŞ Genel Müdürü Hüseyin Şahin, "51 bine yakın mükellef, e-fatura uygulamasıyla 2016 yılında 3 milyar TL'nin üzerinde tasarruf sağlayacak. Yılda 200 bine yakın ağacın kesilmesinin de önüne geçilecek" dedi.

AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Şahin, "Geçtiğimiz yıl Türkiye'de yaklaşık 100 milyon adet e-fatura kesildi. Gelir İdaresi Başkanlığı, 1 Ocak 2016 tarihine kadar e-fatura kapsamına girecek firmalarla, önümüzdeki yıl içerisinde ise 500 milyon fatura kesileceğini bildiriyor" diye konuştu.

Halihazırda 20 binden fazla mükellefin e-fatura kullandığını kaydeden Şahin, 1 Ocak 2016 tarihine kadar 31 bin yeni mükellefin de Gelir İdaresi Başkanlığı efatura.gov.tr sitesinden başvurularını yaparak, e-faturaya geçmeleri gerektiğini vurguladı.

Uyumsoft Genel Müdürü, e-fatura kesildiği zaman muhatap olan firmanın 30 saniye sonra faturasını teslim aldığını belirterek, "Burada kilit olan nokta, e-fatura başta olmak üzere, e-defter, e-arşiv, e-bilet gibi e-dönüşüm uygulamalarıyla, ticaret gerçekten büyük hız kazandı. Sadece e-faturayla değil, kayıtlı e-posta (KEP) ile de yazışmalar resmi tebligat niteliği kazandı. Ticarette hız arttı ve daha güvenilir hale geldi" ifadelerini kullandı. 

 

- "Naylon faturaya son"

 

Hüseyin Şahin, gelecek yıl 51 bin mükellefin e-fatura uygulamasıyla, 2016 yılı sonunda 3 milyar TL'nin üzerinde tasarruf sağlayacağını ve yılda 200 bine yakın ağacın kesilmesinin de önüne geçileceğini dile getirdi.

Şahin, "E-fatura esasen kağıt faturaya göre çok daha güvenli bir metot. Bildiğiniz gibi piyasa tabiriyle eskiden 'naylon fatura' algısı vardı. E-faturada artık bu mümkün değil. Çünkü siz, faturanızı sisteme girdikten sonra, mali mührünüz ile imzalayarak, onu Gelir İdaresi Başkanlığına gönderiyorsunuz" dedi.

E-faturaların gönderildikten sonra ulaşılmadığı veya görülmediği mazeretlerinin olmadığını da ifade eden Şahin, "E-faturalar, Gelir İdaresi Başkanlığı üzerinden gönderiliyor. Bu bağlamda, ya kabul edecek ya reddedeceksiniz. Yani posta derdi, bana ulaşmadı muhabbeti bitti" şeklinde konuştu.

 

-"Dijital ortamlarda e-faturalar sisteme arşivleniyor"

 

Hüseyin Şahin, aylık ortalama 300 bin adet faturası olan şirketlerin faturalarının dijital olarak yönetildiğini kaydederek, "Hem mali müşavirlerin hem şirketlerin mali işler departmanlarının yükleri hafifliyor. Bu faturaları arşivleyip saklamak bile ciddi bir işken artık bunlar dijital ortamlarda otomatik olarak yapılıyor. Doğal olarak bu da, o insanların artık daha nitelikli işlerle meşgul olmaları anlamına geliyor" ifadelerini kullandı.

Mükelleflerin, başvurularını "e-fatura.gov.tr" adresinden yapması, aynı zamanda TÜBİTAK'tan kendi imzaları yerine geçecek mali mühürlerini temin etmeleri gerektiğini belirten Şahin şöyle devam etti:

"2016'ya kadar kayıt yaptırmayan mükellefler, cezai bir takım yaptırımlarla karşı karşıya kalabilir ve Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından usulsüzlük cezaları alabilir. Sadece e-fatura değil, bu 31 bin firma e-deftere de geçmek zorunda, artık bütün resmi defterler de elektronik ortamda sunuluyor. Aynı zamanda satış gelirleri 5 milyon TL olan yaklaşık 5 binden fazla internet üzerinden satış yapan firmalar da e-arşiv sistemine geçmek durumunda olacak. Yani artık tamamen e-faturalı bir hayat başlıyor. Daha doğrusu başladı kapsamı giderek artıyor."

 

 

 


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English