Son Dakika Haberler

Ergenekon davasında ağırlaştırılmış müebbet, Balyoz Planı davasında ise 16 yıl hapis cezasına çarptırılan emekli Albay Çiçek, hiçbir soruşturma olmadığı dönemde "Ergenekon'' kapsamında kendisi hakkında dinleme kararı verdiği gerekçesiyle hakim Ali Efendi Peksak'tan şikayetçi oldu

Anadolu Ajansı haberine göre;
İSTANBUL (AA) - Ergenekon davasında ağırlaştırılmış müebbet, Balyoz Planı davasında ise 16 yıl hapis cezasına çarptırılan emekli Albay Dursun Çiçek, hiçbir soruşturma olmadığı dönemde ''Ergenekon'' kapsamında kendisi hakkında dinleme kararı verdiği gerekçesiyle hakim Ali Efendi Peksak'tan şikayetçi oldu.

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na avukatı İrem Çiçek ile gelen Dursun Çiçek, kapatılan İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi hakimi Ali Efendi Peksak ile ilgili HSYK başmüfettişi Yunus Nadi Kolukısa'ya ''müşteki'' sıfatıyla ifade verdi.

İfade işlemlerinin ardından adliye önünde gazetecilere açıklama yapan Dursun Çiçek, 2 Mart 2009'da "yasa dışı dinleme kararı" veren hakim Peksak hakkında suç duyurusunda bulunduklarını söyledi.

Dursun Çiçek, ''Önceki HSYK, malum nedenlerden bu suç duyurusunu işleme koymamıştı. Adalet Bakanı, işleme koyulmayan kararları yeniden incelemiş, Ali Efendi Peksak hakkında suç duyurusunun işleme konulması için HSYK müfettişlerine talimat vermişti. Bu kapsamda başmüfettiş ile görüştük. Kendisine delilleri sunduk ve soruşturmanın sonuçlandırılmasını, HSYK 3. Dairesi'ne sunulmasını bekliyoruz'' dedi.

Suçun somut olduğunu çünkü hakkındaki soruşturmanın ''ıslak imzalı'' denilen ''İrtica ile Mücadele Eylem Sahte Planı"nın 12 Haziran'da bir gazetede yayımlanmasıyla başladığını ifade eden Dursun Çiçek, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Dolayısıyla bu tarihten 3 ay önce (2 Mart 2009) hakkımda dinleme ve teknik takip kararı alınması, bu kumpasçıların hakkımda medyada yapacakları karalama kampanyası için bilgi toplamak amacıyla yasa dışı dinleme kararı aldığını somut olarak ortaya koymaktadır.

Dinlenen kişi Dursun Çiçek ancak Ankara'da oturan bir işçi. Biliyorsunuz 7 tane Dursun Çiçek yanlışlıkla dinlendi. Kararda 6 tane isim var. 5'i albay, biri işçi Dursun Çiçek. Soruşturma olmayan bir dönemde Dursun Çiçek neden dinlenir? Çünkü müteakip dönemde yapılacak operasyon için hakkında bilgi toplanacak, ihbar mektuplarına yazılmak için bilgi toplanacak. Bu maksatla dinleme kararının alındığını ve yasa dışı olduğunu bir kez daha vurguluyorum.''

Çiçek, bir gazetecinin, ''Savcılığa suç duyurusunda bulunmuştunuz. Islak imzalı ile ilgili, Adli Tıp'a yeniden gönderilmesiyle ilgili talebiniz vardı. Bu konuda bir gelişme var mı? sorusuna, ''O konuda başsavcıvekili inceleme yapıyor. Bir üniversite veya Adli Tıp konusunda henüz karar verilmedi. İnceleme yapılıyor, karar verildiğinde imza incelemesi yapılacak'' cevabını verdi.

Dursun Çiçek'in HSYK başmüfettişine verdiği ifadede, hakkında hiçbir soruşturma olmadığı dönemde dinleme ve teknik takip kararı verdiği gerekçesiyle hakim Ali Efendi Peksak'tan şikayetçi ve davacı olduğu, hakim hakkında soruşturma yapılmasını talep ettiği kaydedildi. 


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English