Son Dakika Haberler

Milli Savunma Bakanlığı,Türk Silahlı Kuvvetleri,Emniyet Genel Müdürlüğü,Jandarma Genel Komutanlığı,Sahil Güvenli Komutanlığı ve Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde sendikal faaliyet gösteren Sime-Sen, vizyonu ve misyonu gereği daima vatanımızın ve milletimizin faydası için mücadele vermeye devam ediyor.

Dursun: Askeri hastaneler kazanımdır
Sime-Sen (Sivil Memurlar Sendikası) Genel Başkanı Serdar Dursun açıklamalarda bulundu. 
"Sendika olarak devletimizden beklentimiz vatanımıza kalıcı fayda sağlayacak sistemlerin oluşturulmasında öngörülerimizin değerlendirilmesidir" ifadelerine yer veren Dursun, "Bizlerin amacı; gelecek nesillerin bizlerin yaşadığı zorlukları yaşamamasını sağlamak olmalıdır" dedi.

Sime-Sen (Sivil Memurlar Sendikası) Genel Başkanı Serdar Dursun yaptığı açıklamalarda
şu ifadelere yer verdi: "Günümüz dünyasında savaşlar  teknolojik ve biyolojik olarak ikiye ayrılmaktadır. Biyolojik Savaş materyalleri arasında kimyasallar, bakteri, virüs, salgın hastalık gibi kitlesel kayıplara neden olduğu bilinmektedir. Bu gibi durumlara hazırlıklı bir gelecek için Askeri (Güvenlik) Hastaneleri'nin açılması ülkemizin de kazanımı olacaktır.  

Güvenlik hastaneleri açılmalıdır. Çünkü;
Biyolojik veya kimyasal savaşlarda MSB ve TSK’nin görevini ifa edebilmesi, oluşabilecek zararları önleyebilmesinin önünü açacak yerler olmasından dolayı önemlidir. Hatta halka hizmet verecek kamu birimleri için tecrübe aktarımı yapabilecek kurumlardır.
Jeopolitik öneme sahip olan ülkemiz birçok ülkeden de askere eğitim vermektedir. Kardeş ülkelere savaş cerrahisini, muharebe tıbbını öğretecek ve tıp eğitimleri içinde merkez olabilecektir. Ayrıca tıbbi tecrübe oluşturulması için de önemlidir.
Savaş tıbbı farklı bir alan olduğundan, bu alanda yetişmiş sağlık personeli ülke için büyük kazanım ve vazgeçilmezdir.
Vatani görevini yapan Mehmetçiklerimiz için kışlalara kurulmasını önerdiğimiz Askeri (Güvenlik) Hastaneleri'nin kışlalarla organik bağlantısı olacağından, kalabalık insan gruplarının sağlık disiplinini daha kolay şekilde sağlayacaktır. Hatta nakillere ihtiyaç duyulmadan tedavi ve kontrol edilebilecektir.
Sağlık Bakanlığı'nın tamamı sivil olan sağlıkçı ve destek birimi çalışanlarının da yine gerektiğinde savaş, operasyon, terör bölgesi vb. tehlikeli ve değişik yaralanma, uzuv kaybı, mühimmat yanığı,kimyasal yanık vb. konularında Askeri Hastane personellerinin geçmiş tecrübelerinden faydalanarak tedavi sürelerini kısaltacaktır.
Tehlike oranı yüksek savaş, OHAL gibi durumlarda hareket alanlarına hâkim tıbbı personel kalıcı olmalı ve hizmete esas olarak en yakın yerde mevkilendirilmesi açısından da önemlidir.
Askeri (Güvenlik) Hastaneleri,şehit sayısının azalmasına tesir edebilecek teçhizat ve malzeme içeren merkezlerdir.
Milli Savunma Bakanlığı, Türk Silahlı Kuvvetleri, Milli İstihbarat Teşkilatı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı  ve Sahil Güvenlik Komutanlığı dâhilinde sağlık hafızasını oluşturmakla beraber,yine aynı kurumların yurtiçi ve yurtdışı görevlerinde coğrafi bölgenin kalıcı sağlık haritasına göre operasyonlara bilgi aktarımı, ilaç , aşı temini veya gereksinimlerinin tespit edilmesini sağlayacaktır.
Askeri görevler icra edilirken karşılaşılan tıbbı verilerin işlenerek izlenmesi gereken aşamaların takibi verilen hizmetin kalitesine yansıyacaktır.
Türk ordusu NATO’nun en tecrübeli ve geniş ordularındandır. Ortak NATO üslerinde sağlık hizmetleri periyodik muayeneler ve paydaş ordu mensuplarına sağlık konusunda müdahale edebilecek mükellefiyetleri yerine getirmek amaçlı bu hastanelerin faaliyette olması önemlidir.
Gazilerimizin uzun tedavi süreçlerinde yaşamış oldukları kayıpların etkisi ile hassaslaşan psikolojik yapılarına uygun, tecrübeli sağlık hizmeti alması için MSB, TSK, MİT, EGM ve SGK çalışanlarının tamamının gönül rahatlığı içerisinde işini yapmasını kolaylaştıracaktır. Bu vesileyle birçok devlet adamının da ifade ettiği gibi yukarıda adı geçen kurumlarımızın sağlık konusundaki elzem ihtiyacının yeniden dizayn edilmesi gerekmektedir.
Dünyayı sarsan coronavirüs (covid 19) salgınında, İngiltere'de ordunun desteği ve Amerika'da hastane gemisinin destek vermesi için çağrılması, Fransa'da sağlık hizmetlerine dahil olması da işaret ettiğimiz gerekliliği örneklendirmektedir. 
Ayrıca başta Coronavirüs salgını ve sonraki süreçlerde karşılaşma ihtimalimizin olduğu salgın hastalıklar nedeniyle hayatını kaybeden sağlık çalışanlarının "şehit" statüsünde kabul edilmeleri de önem arz etmektedir.  

Kamuoyunun da bu konuda bilgilendirerek karar vericilere doğru bilgilerin aktarılması memleket menfaatinedir. Sime - Sen olarak, vatanımızın ve milletimizin faydasına hizmet edecek taleplerimizin takipçisi olduğumuzu bildirir, her vatanperverin de bunu destekleyeceğini biliyoruz.

 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 2
  • 0
  • 1
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (1)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • SM
    sivil memur
    4 yıl önce

    chp ağzıyla konuşuyorsun paşalara hizmet etmek için askeri hastene açılmaz bırakın bu işleri

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (1)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English