Son Dakika Haberler

Dünyanın En Tehlikeli 10 Canlısı

Yapılan farklı ve ilginç araştırmalar içerisinde dünyanın en tehlikeli 10 canlısı araştırması da yapılmış. Hepimizin çok ilgisini çeken bu enler sıralaması bizi bilgilendiren araştırmalardır. Zaman zaman gazeteler ve haberlere duyarız yapılan araştırmalar da açıklanan listede en çok şu dur bu duru diye.

İşte o araştırmalar sonunda burada da açıklanan en listede dünyanın en tehlikeli 10 canlısı belirlenmiş. Bu araştırma yapılırken dünyanın her yerinde yaşayan ve insan sağlına zararlı olan hatta insanları öldürebilen canlılar seçilmiş. Yapılan araştırmaya göre bu zararlı canlıların bazıları zehirleri ile tehlike arz ediyor bazıları da yapısı gereği yırtıcı hayvanlar gurubuna girdiği için çok tehlikeli olup insanları kolayca bir hamleleri ile öldürebiliyorlar.


Dünyanın En Tehlikeli 10 Canlısı Hangi Kriterlere Göre Seçiliyor?
Yapılan bu belgesel araştırma projesine göre dünyanın en tehlikeli 10 canlısı seçilerek sıralanıp açıklanmış. Yapılan araştırmalar bu alanda uzmanlaşmış kişiler tarafında uzun uzun inceleme ve yapılan bazı deneylere göre seçilmiş.

Dünyanın en tehlikeli 10 canlısını belirlemek için ilk kriter bu canlıların insanlara ve hayvanlara verdiği zarar ile bu canlıların salgıladığı zehir gücü temel alınmış. Dünyanın en tehlikeli 10 canlısını belirleme de ikinci kriter ise bu tehlike saçan canlıların sebep olduğu ölüm oranı dikkate alınmış. Bu ölümcül canlıları belirleme şartlarından en sonuncusu ve en önemlisi de bu canlılar üzerinde yapılan deneylerde bu on canlının ısırması, sokması ve ya yutması ile verdiği zararın bir müdahale yapılmaksızın ne denli hızlı ve etkili olması temel alınmış.
Yapılan bu araştırmada seçilen dünyanın en tehlikeli 10 canlısının bazılarının panzehiri bulunmuş ve bu canlılar tarafından saldırıya uğrayan mağdurlara uygulanıyormuş

Yapılan Araştırmalar Sunucu Ortaya Çıkan Dünyanın En Tehlikeli 10 Canlısının Listesi


 
1.Öldüren Akrep The Deathstalker
İnsanlara en kolay ve en hızlı zarar verme özelliğine sahip olan The Deathstalker isimli ölüm avcısı akrep çeşidi. Dünyanın en tehlikeli 10 canlısı arasında yer bu akrep türleri Kuzey Afrika ve Ortadoğu taraflarında daha çok görülüyor. Yapılan araştırmalar sonucunda akrep ölümlerinden %75 bu ölüm avcısı akrep tarafından sokularak öldürülmüş.
Ayrıca Deathstalker olarak adlandırılan bu ölüm avcısı akrepler kendi türleri içinde en tehlikelisiymiş.




2.Afrikalı Katil Arılar
Afrika arıcılık bal üretimi sektörünü hızlandırmak için bir laboratuarda yapılan Apis mellifera türü arı ile Apis mellifera scutellata arıları özel olarak üretilmiş. Ancak bu katil arılar deney kovanlarından kaçarak ülkenin başına dert olmuş. Güney ve Orta Amerika’ya ve 1985 yılında Kuzey Amerika’ya kadar ulaşan katil arılar dünyanın en tehlikeli canlısı listesine girmiş. Afrikalı katil arılar meletin adı verilen zehirleri ile soktukları kişileri kısa sürede öldürüyormuş.




3. Öldüren Gergedanlar
Dünyanın en tehlikeli canlısı listesinde yer alan öldüren gergedanlar göründükleri gibi ağır başlı hayvan değil tam aksine 54 km hız yapabilen ve insanları öldüren bir canlıymış.



4.Ölüm Saçan Koni Salyangozu
Avustralya, Asya Pasifiki ve Endonezya'da yaşan koni salyangozları da insanları öldürerek dünyan en tehlikeli canlısı olarak listede yerini almış.
Gündüzleri suda kumlarda saklanana ama geceleri ölüm saçan bu salyangozların kancaları içinde 200 çeşit zehir taşıyormuş. Genelde et ile beslenen ölümcül salyangozlar bir insanı sadece beş dakikada öldürebiliyormuş.



5.Öldüren Kayabalığı
Dünyanın en tehlikeli canlısı olan bu kayabalıkları dikenleri ile zehirleyip anında öldürüyormuş.



6. Beyaz Köpek Balıkları
Türkiye'nin Akdeniz, Ege ve Marmara denizlerinde de görülen bu beyaz köpek balıkları da öldüre dayanın en tehlikeli canlısı listesinde bulunuyor. Beyaz köpek balıkları bir yılda ondan fazla insanın ölümüne neden oluyormuş.



7. Kara Mamba Yılanı
Son derece saldırgan olan kara Mamba yılanları kendi türleri içerisinde en zehirlisiymiş.  Daha çok Afrika görünen bu yılan türü dünyanın en tehlikeli canlısı listesinde bulunuyor. Kara Mamba yılanlarının boru 4,5 m olup soktuğu insanları 20 dakikada öldürüyormuş.



8.Sevimli Görünen Ama Öldüren Kutup Ayıları
Kutup ayıları belgesellerde gördüğümüz kadarı ile sevimli hayvanlardır. Ancak kutup ayıları da canavar ruhlu olup dünyanın en tehlikeli canlısı listesinde çıktı. İnsanlardan oldukça uzaklarda yaşayan kutup ayıları çevresinde en çok öldüren hayvanlardanmış.



9.Tehlikeli Kutu Deniz Anası
Bir insanı zehri ile 90 dakikada öldürebilen kutu denizanaları da dünyanın en tehlikeli canlısı listesinde.



10. Aslanlar
Belgesellerde de izlediğimiz gibi çevresinde hem kral olarak ilan edilen hem de en çok öldüren canlıda Afrika aslanları. Bu kral aslanda dünyanın en tehlikeli canlısı olarak listede yerini almış.

KONHABER / ÖZEL HABER
 
 
 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 21
  • 10
  • 9
  • 9
  • 10
  • 10
  • 16
  • 7
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (1)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • EO
    ecenur öztürk
    2 yıl önce

    Güzelllll+.

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English