Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Dünyanın en genç cumhuriyeti Barbados'ta erken genel seçim başladı

Anadolu Ajansı haberine göre;

ANKARA (AA) – Karayipler'de yer alan, dünyanın en genç cumhuriyeti Barbados'ta vatandaşlar, erken genel seçim için sandık başında.


Business News Network'ün (BNN Bloomberg) haberine göre, Barbados'ta 2018'den bu yana başbakanlık görevini yürüten, Barbados İşçi Partisi (BLP) lideri Mia Mottley, "2022'ye bölünmüş bir ulus olarak girersek, kendi ilerlememizi engelleyip hüsrana uğratacağımızdan endişe ediyorum." dedi.


Mayıs 2018 seçimlerini beş yıllık dönem için kazanan, ülkenin ilk kadın başbakanı Mottley'in erken genel seçim kararını, halk şaşkınlıkla karşıladı.


BLP, Karayipler adasının 30 yasama sandalyesinin 29'unu kontrol ediyor.


Barbadosluların oylarını yerel saatle 18.00'e kadar kullanabileceği belirtilirken seçim sonuçlarının akşam geç saatlerde açıklanması planlanıyor.


Uluslararası Para Fonu (IMF) tahminine göre, 2020'de yüzde 18 düşen Barbados ekonomisi, 2021 yılında yüzde 3,3 ilerleme kaydetti.


Ekonomist Marla Dukharan, yaptığı açıklamada, "Barbados'un Kovid-19 salgını öncesi seviyelere dönmesi 3 ila 4 dört yılı alacak ancak Kovid-19 salgınından önce zaten bir durgunluk içinde olduğumuzu unutmayın." dedi.


- Mottley erken genel seçim çağrısı yapmıştı


Barbados'ta 2018'den bu yana başbakanlık görevini yürüten Mottley, 28 Aralık'ta, ülkeyi ekonomik krizden çıkarmak için erken seçim çağrısında bulunmuştu.


Mottley, Kovid-19 salgınının turizm sektörüne verdiği zarara rağmen Barbados'un ekonomisinin toparlandığını söyleyerek partizan çekişmeleri bir kenara bırakmanın zamanının geldiğini ifade etmişti.


- Barbados'ta 396 yıllık İngiliz Kraliyeti egemenliği sona ermişti


Karayipler'de yer alan ada ülkesi Barbados'ta, cumhuriyetin resmen ilan edilmesiyle 396 yıllık İngiliz Kraliyeti egemenliği son bulmuştu.


Ülkenin bağımsızlık günü olarak kutlanan 30 Kasım 2021'de, başkent Bridgetown'daki törende yemin eden 72 yaşındaki Sandra Mason, Barbados'un ilk kadın devlet başkanı seçilmişti.


İngiltere Veliaht Prensi Charles'ın da katıldığı törenle cumhuriyetin ilan edildiği Barbados, böylece İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth'i devlet başkanı olarak tanımaya son vermişti.


Ülkenin yüksek onur konuğu olarak törene davet edilen Prens Charles'a, başbakan tarafından "Barbados Özgürlük Nişanı" takdim edilmişti.





Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English