Dünya Fair Play Konseyi Üyesi Arıpınar:

Eklenme Tarihi: 03.12.2015 - 20:05

"Fair play bir faul olayı, 'top taca çıktı' olayı değil. Hiçbir karşılık beklemeden iyi şeyler söylemek, yol göstermek fair playdir"

BALIKESİR (AA) - Dünya Fair Play Konseyi Üyesi ve Avrupa Fair Play Birliği 2. Başkanı Erdoğan Arıpınar, "Fair play bir faul olayı, 'top taca çıktı' olayı değil. Hiçbir karşılık beklemeden iyi şeyler söylemek, yol göstermek fair playdir" dedi.

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) tarafından bu yıl 15'incisi düzenlenen "Üniversiteler Fair Play Kervanı" organizasyonu, Balıkesir Üniversitesi Kongre Merkezi'nde yapıldı.

Arıpınar, etkinlikte yaptığı konuşmada, "fair play"in bir yaşam tarzı olduğunu söyledi.

Bu kavramın sadece futbol veya sporla ilgili olmadığını ifade eden Arıpınar, "Fair play bir faul olayı, 'top taca çıktı' olayı değil. Hiçbir karşılık beklemeden iyi şeyler söylemek, yol göstermek fair playdir. Ailenizde, çocukluğunuzda ya da evlendiğinizde, hocalarınızla temaslarınızda, ülkeye yaptığınız yardımlarda hep fair play vardır. Gönül rızasıyla yapılan ve karşıdaki kişiye bir yardımı olan tüm davranışlar fair play çerçevesinde değerlendirilebilir" diye konuştu.

Daha sonra, Balıkesir'in sosyal ve kültürel yaşamına katkıda bulunan Aydın Ayhan, Mete Başgu, Esen Balıbek, Reşit Kıpçak, Yılmaz Simav ve Sabri Uğur'a birer fair play madalyası verildi.


Kaynak: