Son Dakika Haberler

TBB Çevre ve Kent Hukuku Komisyonu: "Çevre ile tarımı, enerjiyi, sağlığı, ekonomiyi birbirinden bağımsız alanlar olarak görüp, kararları birbiriyle ilişkilendirmeksizin almaya çalıştığımızda tökezlememiz, başa çıkmakta oldukça zorlanacağımız tehditlerle karşılaşmamız kaçınılmaz olacaktır"

Anadolu Ajansı haberine göre;

ANKARA (AA) - Türkiye Barolar Birliği (TBB) Çevre ve Kent Hukuku Komisyonundan, "Çevre ile tarımı, enerjiyi, sağlığı, ekonomiyi birbirinden bağımsız alanlar olarak görüp, kararları birbiriyle ilişkilendirmeksizin almaya çalıştığımızda tökezlememiz, başa çıkmakta oldukça zorlanacağımız tehditlerle karşılaşmamız kaçınılmaz olacaktır." açıklaması yapıldı.


Komisyondan Dünya Çevre Günü dolayısıyla yapılan açıklamada, komisyonun geçen yılki "Sıfır Karbon Ayakizi" hedefi çağrısı anımsatıldı.


Aradan geçen sürede, artan farkındalık ve duyarlılığa rağmen havayı, suyu ve toprağın kimyasallarla kirletilmeye, küresel ısınmaya sebep olan sera gazlarının salınımının artırılmaya devam edildiği ifade edilerek, "Gelişmiş ülkeler, pis işlerini ve gerçek anlamda pisliklerini gelişmekte olan ülkelere ihraç etmeyi sürdürüp, sahte bir gülüşle 'biz üstümüze düşeni yapıyoruz' derken, gelişmekte olan ülkeler de, 'bizim de gelişmeye, gelişirken kirletmeye hakkımız var' şiarıyla olanca güçleriyle, salt kendilerinin değil başkalarının çöplerini de ithal ederek yüklendiler çevrelerine." değerlendirmesinde bulunuldu.


- "Hassas bir dengede inşa ettiğimizi gösteriyor"


Açıklamada, yeni tip korona virüs (Kovid-19) salgını ve etkileri ile bu salgının nedenlerine ilişkin açıklamalara değinildi.


Çevre ile ilgili meselelerde "maliyetlerin dışsallaştırılması" ifadesinin sıklıkla kullanılan bir kavram olduğuna dikkat çekilerek, "İnsan uygarlığı, 21. yüzyılda yaptığı işlerin sonuçlarını pek değerlendirmeksizin, olası riskleri gelecek nesillerin sırtına yükleyerek, freni patlamış bir araba misali, uçarcasına belirsizliğe yürümektedir. İşte, koronavirüs, 'gerçekleşmiş risk' olarak, uygarlığı ne kadar hassas bir dengede inşa ettiğimizi gösteriyor." ifadeleri kullanıldı.


Bu sürecin risklere karşı ne kadar hazırlıksız ve savunmasız olunduğunu gösterdiği belirtilerek, şunlar kaydedildi:


"Çevre mesele ve sorunlarının derinleşip yaygınlaşması, birbirinden bağımsız görünen, farklı alanlardaki etkileşimi zorunlu ve görünür kılmıştır. Bugün, çevre ile tarımı, çevre ile enerjiyi, çevre ile sağlığı, çevre ile ekonomiyi birbirinden bağımsız alanlar olarak görüp, kararları birbiri ile ilişkilendirmeksizin almaya çalıştığımızda tökezlememiz, başa çıkmakta oldukça zorlanacağımız tehditlerle karşılaşmamız kaçınılmaz olacaktır.


Bugünden başlamak üzere, temel karar ve üretim süreçlerimize, hızla sürdürülebilirliği katmaya başlayabiliriz. Çarkların belirli bir süre de olsa durması dahi, dünyaya nefes aldırmış, özellikle hava kirliliğinde hissedilir bir azalma, karbon salınımlarında büyük düşüşler meydana gelmiştir. Önümüzdeki dönemde küresel düzeyde hareketliliğin belirli bir ölçüde azalacağı varsayılıp, yine küresel düzeyde enerji talebinde gerçekleşecek düşüşü fırsat bilerek, sürdürülebilirlik temelli ekonomiye, kalkınmaya, yaşama geçiş üzerine kafa yormalı ve uygulamaya geçmeliyiz."



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English