Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Dünya Bankası’nın desteklediği 4 projeden biri Ereğli’ye

Dünya Bankası’nın Türkiye’de desteklediği 4 projeden biri Ereğli’ye tahsis edildi. 466 milyon lira yatırım maliyetli İvriz Sağ Sahil Kapalı Sulama Sisteminde çalışmalar devam ederken 450 milyon lira yatırım bedelli İvriz Sol Sahil Kapalı Sulama Sistemi için de imzalar atıldı.

Dünya Bankası’nın desteklediği 4 projeden biri Ereğli’ye
Ereğli’de yatırımlar tüm hızıyla sürmeye devam ediyor. 466 milyon lira yatırım maliyetli İvriz Sağ Sahil Kapalı Sulama Sisteminde çalışmalar sürerken Ereğli’ye 450 milyon lira değerinde bir yatırımın daha müjdesi geldi.

Dünya Bankası’nın Türkiye’de desteklediği 4 projeden biri Ereğli’ye tahsis edildi ve İvriz Sol Sahil Kapalı Sulama Sistemi için imzalar atıldı. Böylelikle Dünya Bankası İcra Direktörleri Kurulunun, Türkiye’nin Sulama Modernizasyon Projesi için onayladığı 1 milyar 330 milyon liralık yatırımın büyük bir bölümünü Ereğli almış oldu.

EREĞLİ’YE İKİNCİ BÜYÜK KAPALI SULAMA SİSTEMİ

AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez, İvriz Sol Sahil Kapalı Sulama Sisteminin 1 yıl içinde ihalesinin yapılarak temelinin atılacağını söyledi. Milletvekili Halil Etyemez, “İvriz Sağ Sahil Kapalı Sulama Sisteminin ardından İvriz Sol Sahil Kapalı Sulama Sistemi ile Ereğli’mize ikinci büyük kapalı sulama sistemini de kazandırıyoruz. Dünya Bankası’nın Türkiye’de desteklediği 4 projeden birisi olmasıyla dikkat çeken İvriz Sol Sahil Kapalı Sulama Sistemi, 150 bin dekar alanı kapsayacak. Sağ Sahil ve Sol Sahil Kapalı Sulama Sistemleriyle Ereğlili çiftçilerimiz yaklaşık 1 milyar lira değerinde yatırıma kavuşacak.” dedi.

TOPRAKLAR MODERN BASINÇLI SULAMA SİSTEMLERİYLE BULUŞACAK

Her iki sistemin tamamlanmasıyla Ereğli Ovası’nın bereketli topraklarının modern basınçlı sulama sistemleriyle sulanacağını vurgulayan Milletvekili Etyemez, bu şekilde hem ürün artışı olacağını hem de su tasarrufu sağlanacağını söyledi. Etyemez, “Ereğlili çiftçilerimizin daha kaliteli, kolay ve sorunsuz sulama yapabilmesi için çalışıyoruz. Yaptığımız girişimlerle çiftçilerimize, Ereğlili hemşehrilerimize söz verdiğimiz gibi İvriz Sağ Sahil Kapalı Sulama Sisteminin temelini attık, çalışmalar sürüyor. Çiftçilerimiz, üreticilerimiz her şeyin en iyisini hak ediyor. Bunun bilinciyle hareket ederek girişimlerimizle İvriz Sol Sahil Kapalı Sulama Sisteminin de çalışmalarına başlıyoruz. İvriz Sol Sahil Kapalı Sulama Sisteminin 1 yıl içinde ihalesi yapılarak inşaat çalışmaları başlayacak. Kimse Dünya Bankası’ndan destek alamazken biz aldık. Toplam yaklaşık 1 milyar lira, önceki parayla 1 katrilyona mal olan sistemlerle Ereğli’mizin bereketli toprakları modern basınçlı sulama sistemleriyle buluşacak. Çiftçilerimiz, ürünlerini rahat bir şekilde, oturduğu yerden cep telefonundan tarladaki sulamasını yönetecek. AK Parti olarak bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da önce millet, önce memleket diyerek çiftçilerimizin, üreticilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Unutulmamalıdır ki başkaları konuşur, AK Parti Yapar. Yaparsa yine AK Parti yapar.” dedi.

Bilindiği gibi dönemin Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ve AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez’in katımıyla Sağ Sahil Kapalı Sulama Sisteminin temeli atılmıştı. 466 milyon lira yatırım maliyetli Sağ Sahil Kapalı Sulama Sistemi, yaklaşık 250 bin dekar araziyi kapsıyor. Açık kanal sulama şebekesinin borulu hale dönüştürüldüğü sistemin çalışmaları kapsamında 650 kilometreden daha uzun boru hattı döşeniyor. Sadece Sağ Sahil Kapalı Sulama Sisteminin tamamlanmasıyla milli ekonomiye yıllık 100 milyon liranın üzerinde katkı sağlanmış olacak.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English