Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

DSP Genişletilmiş İstanbul İl Divan Toplantısı yapıldı

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal: "İlkesel bazda öncelikli hedefimiz, 150 yıllık bir geçmişe sahip olan parlamenter sistem rejimini, yeniden işler hale getirmek"

Anadolu Ajansı haberine göre;

İSTANBUL (AA) - Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Önder Aksakal, "İlkesel bazda öncelikli hedefimiz, 150 yıllık bir geçmişe sahip olan parlamenter sistem rejimini, yeniden işler hale getirmek." dedi.


DSP Genel Başkanı Aksakal, Şişli Belediyesi Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Evi'nde düzenlenen partisinin Genişletilmiş İstanbul İl Divan Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, seçim yaklaşırken Türkiye'de yeni partilerin kurulduğunu ve ittifak yapılanmalarındaki güçlendirme çalışmaları ve olası Cumhurbaşkanlığı seçimi adaylarına ilişkin tartışmaların gittikçe hararetlendiğini dile getirdi.


DSP olarak bu doğrultuda çalışmalar yaptıklarını, partiler arası diyalogları sürdürdüklerini belirten Aksakal, seçimlerde başarı grafiklerini yükseltecek plan ve programlarını hazırladıklarını ifade etti.


Seçimlerin, Anayasa çerçevesinde ve mevcut seçim yasaları ile yapılacağını hatırlatan Aksakal, 16 Nisan 2017 tarihinde gerçekleştirilen Anayasa referandumu ile öncelikle yönetim biçimi açısından Türkiye'nin yepyeni bir sürece girdiğini söyledi.


DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, sözlerine şöyle devam etti:


"Siyasi partiler ve tabi ki mensupları, örgütsel faaliyetlerin geliştirilmeleri konularında eski sistemin alışkanlıklarından henüz tam olarak arınmış değil. Zira bu hususta hem yasal düzenlemeler hem de kitle iletişim araçlarının çeşitliliği daha kapsamlı ve daha etkili faaliyet sergileme olanağı yarattığı gibi bu olanaklara ulaşma anlamında maliyetler açısından da oldukça külfetli sonuçlar doğurabiliyor. Hele bir de devlet yardımından yoksunsanız, onun zorluğu bambaşka boyutlarda kendisini gösteriyor. Biz çok iyi biliyoruz ki Demokratik Sol Partililer, kuruluş kodlarındaki özellikleri itibariyle bu sıkıntıları aşmanın yollarını bulabilecek inanç ve dirayettedirler. İlkesel bazda öncelikli hedefimiz, 150 yıllık bir geçmişe sahip olan parlamenter sistem rejimini, yeniden işler hale getirmek."



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English