Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

DSP Genel Başkanı Aksakal, gündemi değerlendirdi:

"Kadına ve dahası her türlü canlıya karşı şiddeti bir kez daha en güçlü şekilde kınıyorum. Şiddeti yaratan koşulların bir an önce ortadan kaldırılması için sivil toplumun ve siyaset kurumunun ortak davranış sergilemelerini diliyorum" "Yeni ve sorumluluk üstlenecek bir kabine ile ülkenin 2023 seçimlerine kazasız bir şekilde götürülmesi gibi tarihi bir görev hayata geçirilmelidir"

Anadolu Ajansı haberine göre;

ANKARA (AA) - DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, kadına ve dahası her türlü canlıya karşı şiddeti bir kez daha en güçlü şekilde kınadığını belirterek, "Şiddeti yaratan koşulların bir an önce ortadan kaldırılması için sivil toplumun ve siyaset kurumunun ortak davranış sergilemelerini diliyorum." dedi.


Aksakal, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, bugünün Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü olduğuna işaret ederek, hemen her gün bir ya da birkaç kadına şiddet ya da öldürülme haberinin alındığı garip bir dünyada yaşandığını söyledi.


Şiddetin her türlüsünün hiçbir canlı için kabul edilemez olduğunu vurgulayan Aksakal, "Kadına ve dahası her türlü canlıya karşı şiddeti bir kez daha en güçlü şekilde kınıyorum. Şiddeti yaratan koşulların bir an önce ortadan kaldırılması için sivil toplumun ve siyaset kurumunun ortak davranış sergilemelerini diliyorum." diye konuştu.


Öğretmenler Günü'nü de kutlayan Aksakal, iktidar tarafından öğretmenlere taahhüt edilen, başta 3600 ek gösterge olmak üzere, insanca yaşam koşullarının bir an önce sağlanmasını beklediğini dile getirdi.


Türkiye'nin içinde bulunduğu sıkıntıların kökeninde yanlış ekonomi politikalarının yer aldığını ileri süren Aksakal, şunları kaydetti:


"Türkiye, milli üretim politikalarına ivedilikle ve kararlı bir duruşla geri dönmelidir. Sorunların büyüklüğü karşısında yaşanılacak çaresizlik ve bir yılgınlık görüntüsü, çözümü geciktirecek, tahribatı artıracak, toplumun devlete olan güven duygularını örseleyecektir. Bugün yaşananlar son bir haftada meydana gelen gelişmelerin bir sonucu değildir. Çok uzun bir süredir devam eden yanlış ekonomi politikalarının ve geçmişten bugüne gelen yanlış bölgesel politikaların eseridir."


- "'Söz konusu vatansa, gerisi teferruattır', anlayışıyla hareket edilmelidir"


Önder Aksakal, anayasaya göre, hükümeti Cumhurbaşkanının kurduğunu ve devleti yönetme sorumluluğunu bizzat kendisinin deruhte ettiğini anımsattı.


Buradan hareketle, seçimlere katılma yeterliliğini elde etmiş siyasi partilerin genel başkanlarının, hiç zaman kaybetmeden bir masa etrafında toplanması gerektiğine dikkati çeken Aksakal, sözlerini şöyle sürdürdü:


"Yeni ve sorumluluk üstlenecek bir kabine ile ülkenin 2023 seçimlerine kazasız bir şekilde götürülmesi gibi tarihi bir görev hayata geçirilmelidir. Bunu 'zafiyet' olarak tarif edenler çıkacaktır. Bu gibilere kulaklar kapatılmalı, her zaman herkesin ihtiyaç duyduğunda dillendirdiği gibi 'söz konusu vatansa, gerisi teferruattır' anlayışıyla hareket edilmelidir. Adalet ve hukukun üstünlüğüne inanan, evrensel bir siyaset anlayışı temelinde onarım süreci başlatılmalıdır. Tarımda endüstriyel üretim gücünü yaratabilmek için acil koduyla tarımsal üretime elverişli tüm alanların çiftçilerimize, hayvancılık sektörüne ve üreticilerimize tahsis edilmesine yönelik kararlar ihdas edilmelidir."


Aksakal, 2022 bütçesinin görüşüldüğü bu günlerde, Meclis'te yaşanan tartışma zeminini ve üslubunu tasvip etmediklerini vurgulayarak, "Türk milleti bu görüntülerin yaşandığı bir yapıya da müstahak değildir." ifadesini kullandı.



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English