Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Dolar ne kadar? Bu sorunun yanıtı neden çok önemli

Dolar ne kadar? Bu sorunun yanıtı neden çok önemli

Ekonomi ve finans haberleri ilgilenen herkes bilir ki; işi en heyecanlı kılan taraf fazlasıyla dinamik olmasıdır. Ekonomi dünyasının içerisinde olanlar ya da gelişmeleri dışarıdan takip eden ekonomi haberlerine ilgi duyan herkes, anlık olarak değişen fiyatlar, işlem hacimleri, şirket karları ve zararları, global ve Türkiye'den makro ekonomik veriler ile karşı karşıya kalırlar.
Ekonomi haberleri için en temel kriter de bu verileri, finansal okur yazarlık seviyesine bakmaksızın herkesin anlayabileceği ve sıkılmayacağı optimum düzeyde sunabilmektir. Küresel döviz piyasaları Türkiye döviz piyasaları, bir başka deyişle dolar/TL ve Euro/TL kurları, Euro/Dolar kuru gibi tüm dünyanın yakından izlediği fiyatlar, yatırımcıları ilgilendiği kadar günlük yaşantımızla doğrudan ilişkili olduğu için aslında herkesi ilgilendiriyor.

Dolar başta olmak üzere döviz kurları herkesi ilgilendiriyor
Örneğin "dolar bugün ne kadar?" sorusu sadece dolara yatırım yapmış bir yatırımcının ilgi alanı değildir. Tarlasını ekerken kullanacağı yakıt maliyetlerini etkileyeceği için bir çiftçinin de merakıdır. Yurt dışında eğitim planları yapan bir üniversite öğrencisi için de dolar ve euro fiyatları fazlasıyla ilgilendirir.

Döviz yatırımı yapmayan, hayatını idame ettirme çabasında olan bir bireyi düşünelim. İlk bakışta dolar ve euro kurları ile bir ilgisi olmadığını düşünebiliriz. Ancak günlük yaşantısı içerisinde dövizle ilişkisi olan her şeyin fiyatı döviz kurlarına göre farklılık gösterebileceği için; bu bireyin de hayatında döviz kurlarının çok büyük bir önemi vardır.

Döviz kurları çok önemli! Çünkü Türkiye döviz açığı veriyor!
Daha geniş bir perspektiften bakacak olursak; Türkiye ithalat giderleri, ihracat gelirlerinden daha fazla olan yani döviz açığı veren bir ülke… Sadece bu cümle bile "dolar ne kadar" sorusunun yanıtını bu ülkede yaşayan milyonlarca vatandaş için çok önemli hale getiriyor.

Ekonomi haberciliği ve döviz kurları
Döviz kurları ve döviz piyasalarındaki hareketliliği ele alarak değerlendirdiğimizde bile ekonomi haberciliğinin önemi ortaya çıkıyor. Ekonomi haberciliğinin yeni yüzü Peakpara, ekonomi haberlerinin herkesi ilgilendirdiğinin bilinciyle, yayın yaparken yine aynı bilinçle herkesin anlayacağı dilde içerik üretmeye büyük özen gösteriyor.
Anahtar kelimeler: Dolar, dolar ne kadar, döviz kurları
 
 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English