Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Doğu Marmara ve Batı Karadeniz'de Kovid- 19 tedbirleri

Anadolu Ajansı haberine göre;

SAKARYA (AA) - Sakarya, Zonguldak, Bolu, Karabük, Düzce ve Bartın'da, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında halkın yoğun olarak kullandığı alanlar dezenfekte edilirken, maske, mesafe ve temizlik kurallarına uyulması istendi.


Sakarya'da Vali Çetin Oktay Kaldırım koordinesinde gerçekleşen Kovid-19 denetimleri sürüyor.


Polis, jandarma ve zabıta ekipleri, ilçelerde park, bahçe ve iş yerleri ile pazar yerlerini denetleyerek vatandaş ve esnaftan maske, sosyal mesafe ve temizlik kurallarına uyması talep edildi.


Yol kontrol noktalarında toplu taşıma araçlarını durduran İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, tedbirlere uyulup uyulmadığını kontrol etti, sürücü ve yolculara Kovid-19 önlemlerini hatırlattı.


Sakarya Büyükşehir Belediyesi ekipleri de kent merkezinde ve ilçelerde dezenfeksiyon çalışmalarını sürdürdü.


Pamukova ve Söğütlü ilçelerinde de polis ekipleri, halkın yoğun olarak bulunduğu bölgelerde denetimlerine devam etti.


- Kocaeli


Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, yaptığı açıklamada, kent genelinde denetimlerin devam ettiğini belirtti.


Denetimlerin hız kesmeden süreceğini aktaran Yavuz, "Salgınının yayılma hızına hep beraber 'Dur' diyeceğiz. Bugün sevdiklerimizle mesafemizi koruyamazsak, yarın aramıza hiç kapanmayacak mesafeler girebilir. " ifadesini kullandı.


Kocaeli Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesine bağlı "Anne Şehir" projesi kapsamında yaz boyunca açık havada spor egzersizlerine Kovid-19 tedbirleri kapsamında ara verildi.


Salgınla mücadele kapsamında, vatandaşları bilgilendirmek için proje kapsamında online eğitimler düzenleniyor.


"Anne Şehir" sosyal medya hesapları üzerinden online yayınlanan video içeriğinde ayrıca 9-11 yaş ve ergen çocuklardaki tepkimeler ve nasıl davranılması gerektiği uzman doktor tarafından cevaplandırılıyor.


Psikiyatri uzmanı Selcen Esenyel, "Bu süreçte çocuklarımızı bilgilendirmek, duygularını ifade etmelerini sağlamak, onları anladığınızı göstermek ve yeni rutininizi oluşturmak kaygıyı azaltan önemli unsurlardır." açıklamasında bulundu.


- Zonguldak


Zonguldak Valiliğinin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, tüm yurtta olduğu gibi kentte de koronavirüs salgınının hızla yayıldığı vurgulanarak, "Belirlenen tedbirlere hassasiyetle uymakla salgının yayılım hızının önüne geçmek mümkün olacaktır. Sağlık için, hepimiz için maske, mesafe, temizlik kurallarına uyalım. Zorunlu olmadıkça evden çıkmayalım. Kalabalık ortamlardan uzak duralım. Eş, dost, akraba, komşu ziyaretlerinden kaçınalım." değerlendirmesinde bulunuldu.


- Karabük


Karabük'te ekipler, salgına karşı maskenin doğru ve sürekli kullanımı, fiziki mesafeye uyulması, karantinadakilerin ve sokağa çıkma kısıtlaması olan kişilerin takibi gibi konularda kontrolü sağlamak amacıyla vatandaşların yoğun olduğu yerlerde denetimlerde bulundu.


İl Emniyet ve Karabük Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri de Kovid-19 ile mücadele kapsamında toplu taşıma araçlarında HES kodu kontrolü yaptı.


Öte yandan Kovid-19 tedbirleri kapsamında sigara içilmesi yasaklanan Kemal Güneş Caddesi'nde vatandaşların yasağa uyduğu gözlemlendi.


- Bartın


Bartın'da Kovid-19 denetimlerinin aralıksız sürdüğü bildirildi.


Kolluk kuvvetleri, sosyal izolasyonu temin, maskenin doğru ve sürekli kullanımını sağlamak amacıyla halkın yoğunluk oluşturduğu yerlerde denetim yaptı.


İtfaiye ekiplerince cadde, sokak, park, toplu ulaşım araçları ve pazar yerleri dezenfekte edildi, HES kodu denetlendi.


Öte yandan Bartın Valiliğince test sonucu pozitif çıkan ve temaslı kişiler için başlatılan kırmızı ve beyaz bileklik uygulaması kapsamında kolunda kırmızı ve beyaz bileklik bulunan ve dışarıya çıkan kişileri gören vatandaşların "179" numaralı pandemi ihbar ve şikayet hattına bildirilmesi istendi.


- Düzce


Düzce Valiliği İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu kararınca kent merkezinde yayaların yoğun olarak kullandığı İstanbul ve Gaziantep caddeleri, Anıtpark, Cedidiye ve Valilik meydanları ile Spor Sokak girişlerine polis ekiplerince bariyer konularak oluşturulan kontrol noktası uygulaması devam ediyor.


Alınan kararlar çerçevesinde söz konusu meydan, cadde ve sokağa girmek isteyenlerin HES kodu sorgulandıktan sonra ateş ölçümü yapılıyor.


Öte yandan, salgına karşı riski yönetme, sosyal izolasyonu temin, maskenin doğru ve sürekli kullanımını sağlamak amacıyla vatandaşların yoğunluk oluşturduğu yerlerde denetimler sürüyor.


Düzce Belediyesi ekipleri, taksilerde, sosyal yaşam merkezleri ve kamuya açık alanlarda dezenfeksiyon çalışmalarını sürdürüyor.



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English