Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Doğu Marmara ve Batı Karadeniz'de Kovid-19 tedbirleri

Anadolu Ajansı haberine göre;

SAKARYA (AA) - Sakarya, Kocaeli, Zonguldak, Düzce, Karabük, Bolu ve Bartın'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirlerinin uygulanmasına devam ediliyor.


Sakarya'da polis ve zabıta ekipleri, ülke genelinde uygulanan 4 günlük sokağa çıkma kısıtlamasına ilişkin denetimlerini sürdürüyor.


Tedbirler kapsamında Sakarya Büyükşehir Belediyesinin her eve maske dağıtımı devam ediyor.


Belediye ekiplerinin, durak, park ve sokakları dezenfekte ettiği görüldü.


- Kocaeli


İçişleri Bakanlığı genelgesi kapsamında seyahat izin belgesi alan 66 yaşındaki İsmail Özkalaycıoğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ekiplerince memleketine uğurlandı.


Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, kaynakçı olan ve koronavirüs salgınının ardından getirilen yaş kısıtlamasıyla memleketine dönemeyen Özkalaycıoğlu, Belediyeye ait Barınma Konaklama ve Sosyal Yardım Merkezi'nde misafir edildi.


Merkezde 14 Nisan'dan bu yana kalan Özkalaycıoğlu, aldığı seyahat izin belgesiyle, Belediye ekiplerinin eşliğinde otogarın yolunu tuttu.


Özkalaycıoğlu, yaptığı açıklamada, Kocaeli'de kimsesinin olmadığını, salgın nedeniyle dışarıda kaldığını belirterek, "Allah razı olsun beni gelip Büyükşehir Belediyesinin barınma merkezine götürdüler. Barınmada kaldığım süre zarfında sağlıklı, düzenli, ilgili, saygılı bir çalışma hizmeti gördüm." dedi.


- Zonguldak


Zonguldak'ta kısıtlamanın ilk gününde boş kalan cadde, mahalle ve sokaklarda Belediye ekiplerince dezenfeksiyon ve yıkama çalışması gerçekleştiriliyor.


Öte yandan, sokak hayvanları için kentin çeşitli noktalarına mama bırakılıyor.


- Düzce


Düzce'de cadde ve sokaklarda polis ekipleri sürekli ring halinde bulunarak, kurallara uymayan vatandaşları uyarıyor, izin belgesi olmayanlara cezai işlem uyguluyor.


Valilik, Türk Kızılay ve Belediye ekipleri ise ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaşarak eksiklikleri gideriyor.


Öte yandan, Belediye ekipleri sokak ve caddelerde dezenfeksiyonu sürdürüyor.


- Karabük


Karabük Valiliği, Kovid-19 ile mücadele kapsamında hayata geçirilen Sosyal Koruma Kalkanı kapsamında vatandaşlara 20 milyon 488 bin 876 lira destek sağlandığını bildirdi.


Safranbolu Kaymakamı Fatih Ürkmezer, Vefa Sosyal Destek Grubu tarafından son bir haftada köy ve mahallelerde yaşayan 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı olan bin 130 kişinin banka, alışveriş ve eczane taleplerinin karşılandığını belirtti.


- Bolu


Bolu'da polis ekipleri, cadde ve sokaklarda gezerek, kurallara uymayan vatandaşları uyarıyor, izin belgesi bulunmayanlara cezai işlem uyguluyor.


Valilik ve Belediye Başkanlığı ile Vefa Sosyal Destek grupları ise ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaşarak eksiklikleri gideriyor.


- Bartın


Bartın'da, sokağa çıkma kısıtlamasının başlamasıyla cadde ve sokaklarda polis ekipleri denetimlerini sürdürüyor.


Öte yandan, Belediye ekiplerince sokak hayvanları için kentin çeşitli noktalarına mama ve yem bırakılıyor.





Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English