Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Doğu'da kısıtlamanın ilk gününde sokaklar boş kaldı

Anadolu Ajansı haberine göre;

ERZURUM (AA) - Erzurum, Kars, Ağrı, Iğdır, Ardahan, Tunceli ve Erzincan'da sokaklar, yeni tip koronavirüs tedbirleri kapsamında uygulanan kısıtlama nedeniyle boş kaldı.


Ramazan Bayramı arefesi olan yasağın ilk gününde Erzurum'da gıda satışının yapıldığı market ile fırınların bulunduğu yerlerde az da olsa insan hareketliliği görüldü.


Alışverişe çıkan vatandaşlar, Cumhuriyet, Bankalar, Terminal ve Yoncalık caddelerinin yanı sıra Havuzbaşı Kent Meydanı, Yakutiye Kent Meydanı ile Tebrizkapı ve Erzincankapı semtlerinde kısmen yoğunluk yaşanmasına sebep oldu.


Emniyet Müdürlüğü ekipleri, kent genelinde aldıkları sıkı tedbirler kapsamında sosyal mesafenin korunması ve vatandaşların alışverişlerini yaptıktan sonra evlerine dönmeleri için anons yaptı.


Ana cadde ve bağlantı noktalarına bariyer kurarak araç geçişlerine kontrollü izin veren ekipler, yoğunluk yaşanan bölgelerde vatandaşların maske ve eldivensiz dışarı çıkmamaları için uyardı.


- Kars


Kars'ta yeni tip Kovid-19 tedbirleri kapsamında ülke genelinde uygulanan 4 günlük sokağa çıkma kısıtlamasına vatandaşlar uyuyor.


Sessizliğin hakim olduğu kentte caddeler, sokak hayvanlarına kaldı.


İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, kentin önemli noktalarından olan Cumhuriyet Meydanı, Faikbey Caddesi, Kazım Karabekir Paşa Caddesinden uygulama yaptı.


Kentin birçok noktasında denetimlerini sıklaştıran güvenlik güçleri, vatandaşları ve trafiğe çıkan araçları durdurarak izin belgelerinin olup olmadığını kontrol etti.


- Ardahan


Ardahan'da kısıtlama uyan vatandaşlar, cadde ve sokakları boş bıraktı.


İl Emniyet Müdürü Ünsal Hayal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bazı noktalarda şerit çekildiğini belirterek, "Bu tedbirler, vatandaşımızın sağlığı ve güvenliği için uygulanıyor. Amacımız sağlıklı ve güvenli bir gelecek vatandaşımıza sunmaktır. Özellikle bugün tüm birimlerimizdeki arkadaşlarımız görev aldı. Şu an bütün cadde ve sokaklarda arkadaşlarımız mevcut." dedi.


Kurallara uyan vatandaşlara teşekkür eden Hayal, çalışmaları bizzat yerinde incelediğini sözlerine ekledi.


- Erzincan


Kovid-19'la mücadele tedbirleri kapsamında Erzincan'da cadde ve sokaklar boş kaldı.


Sessizliğin hakim olduğu kentte caddeler, sokak hayvanlarına kaldı.


İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, kentin önemli noktalarından olan Cumhuriyet Meydanı, Fevzipaşa, Halitpaşa, Ordu ve 13 Şubat caddeleri ile kentin giriş ve çıkışlarında uygulama yaptı.


Kentin birçok noktasında denetimlerini sıkılaştıran güvenlik güçleri, vatandaşları ve trafiğe çıkan araçları durdurarak izin belgelerini kontrol etti.


Vefa Sosyal Destek ekipleri ise yardım isteyen vatandaşlara kent genelinde destek oluyor.



- Iğdır


Iğdır'da da sokağa çıkma kısıtlamasının ardından cadde ve sokaklarda sessizlik hakim oldu.


Kentin en işlek yerlerinden Atatürk ve Tansu Çiller caddelerinde, polis ekiplerince uygulama yapıldı.


Neredeyse tüm mahallelerde devriye gezen polisler, anonsla vatandaşları zorunlu olmadıkça evlerinden çıkmamaları için uyardı.


- Tunceli


Tunceli'de 4 gün sürecek sokağa çıkma kısıtlamasının ilk gününde cadde ve sokaklar boş kaldı.


İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, kent genelinde devriyelerini artırdı.


Uygulamanın başlaması ile polis ekipleri, sokakta karşılaştıkları vatandaşlara kimlik kontrolü yaparak sokağa çıkma gerekçelerini sordu, kısıtlama uygulamasını hatırlattı.


- Ağrı


Ağrı kent merkezi de sokağa çıkma kısıtlamasının ardından sessizliğe büründü.


Kentin en işlek cadde ve sokakları ile mahallelerde uygulama yapan polis, karşılaştıkları vatandaşları kısıtlamayı hatırlatarak zorunlu olmadıkça dışarı çıkmamaları için uyardı.


İhtiyaçlarını karşılamak için fırın ve marketlere giden az sayıda kişinin de maske taktığı gözlendi.


Eleşkirt ilçesinde de vatandaşlar sokağa çıkma kısıtlamasına uyarak evlerinde kaldı.



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English