Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Doğu Anadolu'nun saklı güzelliği Balık Gölü tamamen dondu

Ağrı'da her mevsim çok sayıda ziyaretçiyi ağırlayan Balık Gölü, bölgede etkili olan dondurucu soğukların etkisiyle buzla kaplandı.

Doğu Anadolu’nun saklı güzelliği Balık Gölü tamamen dondu
Taşlıçay ilçesine yaklaşık 30 kilometre uzaklıkta bulunan, doğası, adaları, balık ve kuş türleriyle yöre halkınca "saklı cennet" olarak adlandırılan Balık Gölü, her mevsim ayrı güzelliğe bürünüyor.

Doğa harikası göl, ilkbahar ve yaz mevsiminde yemyeşil çevresi ve masmavi sularıyla, kışın da karla kaplı dağları ve buzlu yüzeyiyle çok sayıda doğa tutkunu ve kampçıyı ağırlıyor.

Son günlerde bölgede etkili olan dondurucu soğukların etkisiyle tamamen donan 2 bin 241 rakımdaki göle gelenler buz üzerinde yürüyüş yapıp sandalye ile kayarak eğlenceli zaman geçiriyor.

Doğa tutkunu Mehmet Günay Eser, AA muhabirine, Balık Gölü’ne kışın ilk defa geldiğini ve buzun üzerinde yürümenin keyifli olduğunu söyledi.
"Gölün suyu o kadar temiz ki buzun altı net görülüyor"
Kış mevsiminin zorlukların yanında güzellikleri de beraberinde getirdiğini ifade eden Eser, şunları dile getirdi: "Balık Gölü'ne gelip seyrine doyumsuz manzara eşliğinde bol bol fotoğraf çekiyoruz. Ağrı fotoğraf açısından çok güzel bir şehir ve bunu değerlendirmek isteyen herkesi buraya bekliyoruz. Gölün yüzeyi yaklaşık yarım metre buz tutmuş durumda ve biz de burada görüntü çektik. Buzun üzerinde çay içtik ve doğayla bütünleşmek çok güzeldi. Buzun üzerinde sandalyelerle kaymak inanılmaz keyifliydi. Gölün suyu o kadar temiz ki buzun altı net görülüyor."
Bölgeye çok sayıda turistin ilgi gösterdiğini anlatan Eser, bölgeye gelen vatandaşların çevreyi kirletmemesini ve temiz tutmasını istedi. Ziyaretçilerden Mehmet Sancak da gölü çok etkileyici bulduğunu ve fotoğraf çekmek için en güzel yerlerden biri olduğunu anlattı.

Buzun üzerinde kayarak eğlendiklerini dile getiren Sancak, "Adanalıyım ve Balık Gölü'ne ilk defa geliyorum. Bizim oralarda kış buradaki gibi çetin geçmiyor. Hayatımda ilk defa donmuş bir göl gördüm ve üzerinde yürüdüm. Buranın havası ve doğası çok güzel." diye konuştu.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 1
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English