Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Doğu Anadolu'da Ramazan Bayramı'nın son günü de sokaklar boş kaldı

Erzurum, Erzincan, Kars, Ağrı, Ardahan, Tunceli ve Iğdır'da sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle vatandaşların evde geçirdikleri Ramazan Bayramı'nın son günü de cadde ve sokaklarda sessizlik hakim oldu

Anadolu Ajansı haberine göre;

ERZURUM (AA) - Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki 7 ilde, yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele tedbirleri kapsamında uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması dolayısıyla Ramazan Bayramı'nın son gününde cadde ve sokaklar boş kaldı.


Arefe gününden beri yurt genelinde uygulanan ve bugün son günü olan sokağa çıkma kısıtlamasına Erzurum'daki vatandaşalar bayramın son gününde de riayet etti.


Kentin diğer illerle olan bağlantı yolları ile merkezde uygulama yapan polis ekipleri, kısıtlamadan muaf oldukları için sokağa çıkan vatandaş ve sürücülerin izin belgelerini kontrol edip bayramlarını kutladı.


Ateş ölçen polisler, sosyal mesafe kurallarını hatırlatarak sürücü yanında seyahat edenleri ise arka koltuklara aldı.


Kaçaklılık ve Organize Suçlarla Mücadele ve Narkotik Suçlarla Mücadele ekipleri de uygulama noktalarında şüphelendikleri araçları güvenli noktalara çekerek, narkotik dedektör köpekler eşliğinde kontrol etti.


Bazı vatandaşların açık olan fırınlardan ekmek aldığı görüldü.


- Ardahan


Ardahan'da bayramın üçüncü günü de cadde ve sokaklar sessiz kaldı.


Polis, bayramın üçüncü günü kentte birçok cadde ve sokak girişinde tedbir aldı. Durdurulan vatandaş ve araçlarda izin belgeleri olup olmadığı kontrol edildi.


Ardahanlılar genel olarak bayramın üçüncü gününde de kurallara uyup sokağa çıkmamaya özen gösterdi.


Fırınlara yakın bazı noktalardaki vatandaşlar ekmek almak için dışarı çıktı.


- Tunceli


Tunceli'de de vatandaşların büyük titizlikle uyduğu sokağa çıkma kısıtlaması dolayısıyla kentte sessizlik hakim oldu.


İlk günden itibaren kısıtlamaya uyulan Tunceli'de polis ekipleri devriye görevlerine devam etti.


Cumhuriyet Caddesi'nde uygulama noktası oluşturan polis, görevleri ya da işleri gereği sokağa çıkan vatandaşlar ve araç sürücülerinin kimliklerini kontrol ederek, sokağa çıkma gerekçelerini sordu.


Polis ekipleri vatandaşlara kısıtlamanın bu gece yarısına kadar devam ettiğini hatırlattı.


- Kars


Kars'ta da sokağa çıkma yasağı yüzünden bayramın üçüncü gününde de cadde ve sokaklar boş kaldı.


İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri şehrin giriş ve çıkış noktaları ile Cumhuriyet Meydanı, Faikbey Caddesi Kazım Karabekir Paşa Caddesi, İnönü Caddesi girişinde ve bazı alanlarda uygulama gerçekleştirdi.


Araçları durduran ekipler sürücü ve vatandaşların izin belgelerini inceledi, fırın işletmeleri de cadde ve sokaklarda ekmek sattı.


- Iğdır


Iğdır'da da bayramın üçüncü gününde sokaklar sessizliğe büründü.


Yeni tip koronavirüs salgını kapsamında alınan karar doğrultusunda evlerinde kalmayı tercih eden vatandaşlar, alınan karara uydu.


Polis bazı cadde ve sokaklarda devriye gezerek dışarı çıkan vatandaşların izin belgelerini inceledi.


- Erzincan


Erzincan'da Ramazan Bayramı'nın üçüncü gününde de cadde ve sokaklar boş kaldı.


Kovid-19 tedbirleri kapsamında sokağa çıkma kısıtlamasının uygulandığı kentte vatandaşların kurallara uyduğu gözlendi.


Cumhuriyet Meydanı, Fevzipaşa, Halitpaşa, Ordu ve 13 Şubat caddeleri ile kentin giriş ve çıkışlarında polislerce uygulama yapılarak dışarı çıkan vatandaşların izin belgeleri kontrol edildi.


- Ağrı


Ağrı'da da Ramazan Bayramı'nın son gününde devam eden sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle cadde, sokak ve meydanlarda sessizlik hakim.


Cumhuriyet, Eski Van, Erzurum caddeleri ve meydanların sokağa çıkma yasağı sebebiyle vatandaşların dışarı çıkmaması nedeniyle sessizliğe büründüğü kentte, vatandaşlar yurt genelinde uygulanan yasağa, bayramın ve yasağın son gününde de uydu.




Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English