Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Doğu Anadolu'da Ramazan Bayramı'nın ikinci günü sokaklar boş kaldı

Erzurum, Erzincan, Kars, Ağrı, Ardahan, Tunceli ve Iğdır'da, Kovid-19 ile mücadele tedbirleri kapsamında sokağa çıkma kısıtlaması getirilmesiyle Ramazan Bayramı'nın ikinci gününde cadde ve sokaklarda sessizlik hakim oldu

Anadolu Ajansı haberine göre;

ERZURUM (AA) - Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki 7 ilde, yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele tedbirleri kapsamında uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması dolayısıyla Ramazan Bayramı'nın ikinci gününde cadde ve sokaklar boş kaldı.


Erzurum'da Cumhuriyet Caddesi, kent meydanları, Tarihi Çifte Minareli Medrese çevresi ve işlek caddelerde vatandaşlar, yurt genelinde bayram sürecinde uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasına bayramın ikinci gününde de uydu.


Kentin giriş çıkış noktaları ile merkezinde uygulama yapan polis ekipleri, görevli olarak sokağa çıkma kısıtlamasından muaf oldukları için sokağa çıkan vatandaş ve sürücülerin izin belgelerini kontrol edip bayramlarını kutladı.


Sosyal mesafe kuralları konusunda bu vatandaşları uyaran polisler, sürücülerin ateşlerini ölçtü.


Boş kalan cadde ve sokaklardaki sokak hayvanları ise dikkati çekti.


- Ardahan


Kovid-19'la mücadele tedbirleri kapsamında sokağa çıkma yasağı uygulanan Ardahan'da bayramın ikinci günü polislerce cadde ve sokaklarda tedbir alındı.


Polisin, bayramın ikinci günü birçok cadde ve sokak girişine demir bariyerler koyup şerit çektiği şehirde, vatandaşlar genel olarak kurallara uyup sokağa çıkmamaya özen gösterdi.


Kentte, bazı vatandaşlar ise şiddetli rüzgardan zarar gören evlerinin çatılarını onarmaya çalıştı.


- Tunceli


Ramazan Bayramı ikinci gününde devam eden sokağa çıkma kısıtlamasında Tunceli'de caddeler, sokak ve meydanlar boş kaldı.


Vatandaşlar kısıtlamaya uyarken polis ekipleri kent merkezinde ve bazı cadde ve sokaklar ile meydanlarda önlemler aldı.


Şehrin en işlek caddelerinde devriye gezen polisler, araçları durdurup sürücülerin kimlik ve izin belgelerini kontrol etti.


- Iğdır


Iğdır'da da bayramın ikinci gününde sokaklar sessizliğe büründü.


Koronavirüs salgını kapsamında alınan karar doğrultusunda evlerinde kalmayı tercih eden vatandaşlar, alınan karara uydu.


Polis ekipleri bazı cadde ve sokaklarda uygulama yaparak dışarı çıkan vatandaşların izin belgelerini inceledi.


- Erzincan


Erzincan'da da Kovid-19'la mücadele tedbirleri kapsamında alınan sokağa çıkma yasağı dolayısıyla, bayramın ikinci gününde cadde ve sokaklarda sessizlik hakim.


Cumhuriyet Meydanı, Ordu, Halitpaşa, Fevzipaşa ve 13 Şubat caddeleri ile kentin giriş ve çıkışlarında İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince uygulama yapılarak dışarı çıkan vatandaşların izin belgeleri kontrol edildi.


- Kars


Kars'ta da sokağa çıkma yasağı yüzünden bayramın ikinci gününde de cadde ve sokaklar boş kaldı.


İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri şehrin giriş ve çıkış noktaları ile Cumhuriyet Meydanı, Faikbey Caddesi Kazım Karabekir Paşa Caddesi, İnönü Caddesi girişinde ve bazı alanlarda uygulama gerçekleştirdi.


Araçları durduran ekipler izin belgelerini sorguladı.


Sokağa çıkma yasağı dolayısıyla vatandaşların sokağa çıkmadığı Ağrı'da da güvenlik güçlerinde denetimler gerçekleştirildi.



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English