Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Doğasever işletmeci çınar ağacını yapılara dahil etti

Düzce'de işletme sahibi Ali Çubukçu, çay ocağını ve mescidi, doğaya zarar vermemek için iş yerinin çevresindeki çınar ağacını da içine alacak şekilde inşa ettirdi Ali Çubukçu: "Mescidimiz ihtiyaçtı fakat ağaca da zarar vermedik. Yapıyı bu şekilde inşa edince çevremizden takdir topladık"

Anadolu Ajansı haberine göre;
DÜZCE (AA) - SONER ŞEN - Düzce'de işletme sahibi Ali Çubukçu'nun, çay ocağını ve mescidi, doğaya zarar vermemek için iş yerinin çevresindeki çınar ağacını dahil ederek inşa ettirmesi takdir topluyor.

Akçakoca ilçesinde balık restoranı işleten Çubukçu, iş yerinin bulunduğu alana mescit ve çay ocağı yaptırmak istedi.

Mescit ve çay ocağı yapılması planlanan alanda çınar ağacının bulunması nedeniyle Çubukçu farklı bir proje geliştirdi.

Doğaya zarar vermek istemeyen Çubukçu, yapıları, ağacı da içine alacak şekilde inşa ettirdi.

- "Doğayı muhafaza etmek istedim"

Çubukçu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, iş yerinin daha önce butik otel ve doğa kampı alanı olarak işletildiğini söyledi.

Mekanı devraldıktan sonra doğal ortamı bozmadan yeni yapılarla güzelleştirdiğini belirten Çubukçu, "Doğayı seviyorum. Buranın mülk sahibi doğa hayranı insanlardı. Zaten burayı çok özenle yapmışlar. Her metrekaresinde doğayı bozmadan emek sarf etmişler. Yorgunluktan bu işi bıraktılar. Biz buraya geldik. Ben de aynı düşüncede olduğumdan var olanı muhafıza ederek yeni yapılar yapmaya çalıştım." diye konuştu.

Çubukçu, bölgede çınar ağaçları bulunduğunu, bunların işletmeyi güzelleştirdiğini anlatarak, şöyle devam etti:

"Restoran alanımız oldukça geniş. Harika bir doğaya sahip. Bazı ihtiyaçlar için yapılar yapmak zorunda kaldım ama ağaçlara da zarar vermek istemedim. Durum böyle olunca yapıları yaparken ağaçlara zarar vermeden nasıl yapabiliriz diye düşünerek bir plan tasarladık ve ağaçları yapıların içerisine alarak yaptık.

Yapılar tamamlandıktan sonra müşterilerden olumlu tepki aldık. Özellikle mescidin içinde ağacı görenler çok şaşırıyor. Mescidimiz ihtiyaçtı fakat ağaca da zarar vermedik. Yapıyı bu şekilde inşa edince çevremizden takdir topladık."

Müşterilerin ilk etapta durumu fark etmediğini dile getiren Çubukçu, "Gördüklerinde hemen fotoğraf makinesine sarılıyorlar. Özellikle buranın eski halini bilip şimdiki halini görenler çok şaşırıyor." dedi.




Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BENZER HABERLER

X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English