Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Doç. Dr. Küçükbezirci: Eski kuşağın davranışı değişmedi, bakış açısı değişti

Birlik Vakfı Konya Şubesi’nin ‘Her Cumartesi Birlik’teyiz’ konferansında ‘Medya ve Subliminal Mesajlar’ konusu masaya yatırıldı. Programa katılan Konya Teknik Üniversitesi (KTÜN) Öğretim Üyesi ve Dış İlişkiler Koordinatörü Doç. Dr. Yağmur Küçükbezirci, evlerdeki tehlikeye dikkat çekerek, “Etrafımız o kadar kuşatılmış ki hem de güvenli sandığımız evimizin içerisinde” dedi.

Doç. Dr. Küçükbezirci: Eski kuşağın davranışı değişmedi, bakış açısı değişti
Birlik Vakfı Konya Şubesi’nin ‘Her Cumartesi Birlik’teyiz’ konferansında, son dönemde sıkça gündeme gelen ‘Medya ve Subliminal Mesajlar’ konusu değerlendirildi. Vakfın konferans salonunda düzenlenen ve yoğun katılımın olduğu programın açılışında konuşan Birlik Vakfı Konya Şube Başkanı Abdi Parlak, kültürel ve ahlaki dejenerasyonun ana kaynaklarından biri olan medya algı operasyonlarının önemine ve tehlikesine dikkat çekti.

Konferansa konuşmacı olarak katılan Konya Teknik Üniversitesi Dış İlişkiler Koordinatörü Doç. Dr. Yağmur Küçükbezirci, Suriye’de, Ortadoğu’da her tarafta savaşın devam ettiğini belirtirken, yıllardan beri ekranlarla yapılan bir savaşın da var olduğunun altını çizdi.
Doç. Dr. Küçükbezirci, “Ekranları eleştirirken tüm ekranları yok edelim demiyoruz tam aksine ekranların içini milli ve manevi değerlerimiz ile doldurup en ileri derecede teknolojiyi üretmeliyiz ve kullanmalıyız” dedi.

Ekranlarda bilinçaltına birisi gizli kapaklı, birisi de açıktan olmak üzere iki türlü mesaj gönderildiğini ifade eden Küçükbezirci, “Bilinçaltı mesajlar sadece teknolojiyle değil kitapla da oluyor. Filmlerle oluyor, dizilerle oluyor” değerlendirmesinde bulundu. 

Bilinçaltına çok farklı mesaj yerleştirme teknikleri olduğunu kaydeden Doç. Dr. Küçükbezirci, Körfez Savaşı’nda Amerika’nın Irak’a sözde barış götürdüğü fotoğrafı katılımcılara görsel olarak hatırlatırken, “Şu anda Suriye’de de durum aynı, tarih tekerrür ediyor aslında. Halka barış, demokrasi adı altında, şu anda yapıldığı gibi vahşet, kaos ve insanların katledilmesini götürüyorlar. Burada şarkı türkü çalarken radyolarda veya Kur’an-ı Kerim okunurken sürekli ‘direnmeniz faydasız’ diyerekten bu telkinde bulunuluyor ama insanların kulakları bunu duymuyordu. Zihin altı alıyordu fakat kulakları duymuyordu. Bunu 2001 yılında alçak ses yayma kayıtlı merkezlerinde çalışan Amerikalılar gündeme getirdi” ifadelerine yer verdi.
Yağmur Küçükbezirci, sözlerine şöyle devam etti: “Bir başka teknik 25’nci kare deniyor. Çizgi filmlerde özellikle kullanılıyor. Bizim kültürümüze uygun olmayan, olmaması gereken şeyler veriliyor. Onun haricinde kokuyla bilinçaltına giriliyor ki bir çoğu bilimsel olarak açıklandı. Bir de backmasking tekniği var. Etrafımız, her tarafımız sarılmış vaziyette. Bir çok semboller, amblemlerle de bilinçaltımıza mesajlar gönderiliyor.

Evimizde bomba var dedik, Evimizin baş tacı ninemiz, dedemiz, büyüklerimiz değil mi? Bu ne zaman? 1980 li yıllarda evimizin baş köşesinde kim vardı, ninemiz vardı. Hakikaten otururduk, hikayelerini dinlerdik, yaşanmışlıklarını dinlerdik. Ama ne oldu, onların hikayelerinin yerine ne geçti? Çizgi filmler geçti. Anlatmış olduğu masallar çizgi film, yaşanmışlıklarının hepsi de dizi ve film oldu. Doğru mu? Doğru. Sonra neneyi kaldırdık oradan ve fotoğrafını televizyonun altına attık ve televizyonu baş köşeye koyduk 80’de. Televizyonla birlikte hayatımız tamamıyla değişmeye başladı.”

Dünya nüfusunun fazlalığını anlatan filmler olduğuna da dikkat çeken Küçükbezirci, “Bu filmlerde hedefte Türkiye ve İslam nüfusunu görüyoruz. Bir de büyük çoğunluk farkında değil, üçüncü cinsiyetin desteklenmesi, LGBT olayı var. Toplumu çökertmenin yollarından bir tanesi aile kurumunu çökertmektir.  Bir de hedefte hep kadın ve çocuklar var. Niye kadın? Çünkü toplumu aslında inşa eden, toplumun temelinde kim vardır, kadın vardır anne vardır, toplumu kadın yetiştirir. Niye çocuklar var? Çünkü toplumun geleceği çocuktur. Evlilik kurumunu çökertirse toplum da çöker” şeklinde konuştu. 

“Maalesef diziler, filmler, yarışma programları hayatımıza etki etti” diyen Doç. Dr. Yağmur Küçükbezirci, farkına bile varılmadığını da vurgu yaparak, “Aslında davranışlarımız değişmedi ama bizim yaştakilerin, bakış açılarımız, tutumlarımız değişmeye başladı” dedi.

Özellikle hedefte olan dizilerde, filmlerde yapılan şeyin dünya nüfusunun planlamasıyla ve dünya nüfusunun tek düzeye indirilmesiyle alakalı olduğunu belirten Küçükbezirci, “Bilgisayar oyunları gündemde olduğu için söyleyeceğim. Almanya’da olan olayı biliyorsunuz. Hem Türk hem de Müslüman düşmanlığı var. Oradaki yapılan saldırıların aynısını bilgisayar oyunlarında da görebiliyoruz. Yani bu oyunlarda islamofobi yıllardan beri devam ediyor. Öteki taraftan tişört yazılarına bile sirayet etmiş. Her tarafımız maalesef sarılmış vaziyette. Biri bitiyor beşi başlıyor. Yapacak çok işimiz var. Hem devlet hem millet eliyle” ifadeleriyle konuşmasını tamamladı.
Program sonunda Birlik Vakfı Konya Şube Başkanı Abdi Parlak, Konya Teknik Üniversitesi Dış İlişkiler Koordinatörü Doç. Dr. Yağmur Küçükbezirci’ye günün anısına tablo hediye etti.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 1
  • 0
  • 1
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English