Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Diyarbakır, Mardin, Şırnak ve Elazığ'da CoronoVac aşısı sağlık çalışanlarına uygulanmaya başlandı

Diyarbakır İl Sağlık Müdürü Cihan Tekin: "Aşının gerek koruyuculuğu gerek etkinliğiyle bu mücadeleden başarılı şekilde çıkacağımızdan eminiz. Diyarbakır'a ilk etapta 27 bin 560 aşı geldi. İl genelinde 22 bin personelimiz mevcut. İlk gün için yüzde 50 hedef koyduk"

Anadolu Ajansı haberine göre;

DİYARBAKIR (AA) - Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadele kapsamında kullanılacak CoronaVac aşısı, Diyarbakır, Mardin, Şırnak ve Elazığ'da sağlık çalışanlarına uygulanmaya başlandı.


Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumunca analizleri tamamlandıktan sonra "Acil Kullanım Onayı" verilen CoronaVac aşısı, Diyarbakır'da 536 aile hekimliği birimi ve 213 ayrı poliklinikte yapılmaya başlandı.


İl Sağlık Müdürü Cihan Tekin, Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesinde aşı çalışmalarını takip ederek, sağlık personeline geçmiş olsun temennisinde bulundu.


Tekin, gazetecilere yaptığı açıklamada, kentte sağlık çalışanlarına ilk doz aşının uygulanmaya başlandığını belirterek, ilde aşı dağıtımlarını dün gerçekleştiklerini bildirdi.


Aşı yaptırdığını ifade eden Tekin, "Başhekimlerimiz ve sahadan aldığımız geri bildirimlere göre sağlık personeli arasında aşıya teveccüh söz konusu. Bu da bizi mutlu ediyor." diye konuştu.


Aşılamayla kısa sürede salgın konusunda etkin ve verimli sonuç alınmasının hedeflendiğini belirten Tekin, şöyle konuştu:


"Aşının gerek koruyuculuğu gerek etkinliğiyle bu mücadeleden başarılı şekilde çıkacağımızdan eminiz. Diyarbakır'a ilk etapta 27 bin 560 aşı geldi. İl genelinde 22 bin personelimiz mevcut. İlk gün için yüzde 50 hedef koyduk. İnşallah bugün yarısını bitirmeyi hedefliyoruz. Bu noktada planlamalarımız yapıldı. İnşallah hedeflerimize de ulaşacağız."


Tekin, sağlık çalışanlarının ardından Sağlık Bakanlığının talimatları doğrultusunda risk grubundaki vatandaşlara aşı uygulayacaklarını sözlerine ekledi.


- Mardin


Mardin'de sağlık kurumlarındaki 62 odada, sağlık çalışanlarına aşı uygulanmaya başlandı. Vali Mahmut Demirtaş ile İl Sağlık Müdürü Saffet Yavuz, Mardin Devlet Hastanesinde aşı çalışmalarını takip etti.


Fedakarlıklardan dolayı bütün sağılık çalışanlarına teşekkür eden Vali Demirtaş, "En yakın zamanda aşılama çalışmaların biteceğini düşünüyorum. Hakikaten Türkiye Cumhuriyeti Devleti ne kadar güçlü bir devlet olduğunu ortaya koymuştur. Vatandaşlarının sağlığı ne kadar önemli olduğunu göstermiştir." ifadelerini kullandı.


Demirtaş, aşıların yapılmasının sürecin bittiği anlamına gelmediğini, herkesin sosyal mesafe, maske ve temizlik kurallarına uyması gerektiğini vurguladı.


- Şırnak


Şırnak İl Sağlık Müdürü İsmail Başıbüyük de Şırnak Devlet Hastanesinde CoronaVac aşısı yaptırdı.


Başıbüyük, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın ilk aşıyı olmasının ardından randevu sistemiyle Şırnak'taki bütün hastaneler, sağlık ocakları ve toplum sağlığı merkezlerinde aşılama çalışmalarının başladığını söyledi.


İl genelinde tüm sağlık çalışanlarına aşı uygulamasını birkaç gün içerisinde bitirmeyi planladıklarını aktaran Başıbüyük, şu değerlendirmelerde bulundu:


"Aşıya, sağlık çalışanlarımızın büyük ilgisi var. Bütün arkadaşlarımı tebrik ediyorum. İnşallah, bu aşı hayırlara vesile olur, bu hastalıktan çok çabuk kurtuluruz. Bütün hastanelerde ve sağlık ocaklarında aşı yapılıyor. İlk aşamada, sağlık çalışanlarına aşılar yapılacak. Daha sonra da huzurevindeki vatandaşlarımız aşı olacak. Aşılar geldikçe peyderpey herkese yapılacak."


- Elazığ


Elazığ'da da İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Cahit Polat ve Şehit Fethi Sekin Şehir Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Erol Keleş'e ilk aşı uygulandı.


İl Sağlık Müdürü Polat, yaptığı açıklamada, aşılamanın salgınla mücadelenin önemli basamaklarından biri olduğunu söyledi.


Aşılarının uygulanmasına yönelik hastanedeki çalışmaları tamamladıklarını anlatan Polat, aşı odalarında tüm önlemleri aldıklarını bildirdi.


Elazığ genelinde bugün itibarıyla 256 aşı odası açtıklarını ifade eden Polat, "Vatandaşlardan bu konuda duyarlı olmalarını istiyorum. Kesinlikle aşılarını yaptırsınlar. Elazığ'a 9 bin 240 aşı geldi. Bu, Elazığ'daki sağlık personelinin tamamını karşılıyor. Şu anda hiçbir sıkıntımız yok." diye konuştu.





Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English