Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Diyarbakır'da PKK'lı teröristlere ait 9 mağara ve bir sığınak imha edildi

Diyarbakır'ın Hani ve Kocaköy ilçeleri kırsalında düzenlenen operasyonda 9 doğal mağara ve bir sığınak kullanılamaz hale getirildi, 1 milyon 69 bin 850 kök Hint keneviri, 89 kilogram esrar ele geçirildi.

Diyarbakır’da PKK’lı teröristlere ait 9 mağara ve bir sığınak imha edildi
Valilikten yapılan açıklamaya göre, İl Jandarma Komutanlığınca, PKK'lı teröristlerin etkisiz hale getirilmesi, teröristlerce kullanılan sığınak ve barınakların tespit edilerek, içerisindeki silah ve mühimmatın muhafaza altına alınması, diğer malzemelerle, sığınakların imha edilmesi, teröristler ile yasa dışı uyuşturucu üretimi ve ticareti yapanlar arasında var olan bağın somut delillerle ortaya konulması, operasyon bölgesinde gizlenen uyuşturucu ve gizleyenlerin bulunarak adalete teslim edilmesi amacıyla Hani ilçesinin güneydoğusu ile Kocaköy ilçesinin kuzey ve kuzeybatısında kalan dağlık ve kırsal alanda operasyon düzenlendi.



Jandarma özel harekat, jandarma komando, polis özel harekat timleri ve güvenlik korucularının katılımıyla 25 Temmuz'da saat 21.00'den itibaren başlatılan "Bayrak-131 Şehit Astsubay Kıdemli Çavuş Mustafa Gökçeli-02 Müşterek Operasyonu" dün saat 23.00 itibarıyla tamamlandı.



7 ayrı noktada 1 milyon 69 bin 850 kök Hint keneviri bulundu
Operasyonda, PKK'lı teröristlerce kullanıldığı tespit edilen 9 doğal mağara ve bir sığınak kullanılamaz hale getirildi.

Yapılan aramalarda, arazide çalılar arasına gizlenmiş çuvallar içerisinde 89 kilogram esrar, 7 ayrı noktada 1 milyon 69 bin 850 kök Hint keneviri, kenevirlerin sulanması amacıyla tarlaların içerisinde kurulu şekilde 7 bin 702 metre uzunluğunda su hortumu, borusu ile 3 su motoru ele geçirildi.

Ele geçirilen esrar muhafaza altına alındı, Hint keneviri ise numune alınmasının ardından diğer malzemelerle yerinde imha edildi.

- İzinsiz işletilen mermer ocağı hakkında işlem 

Operasyon bölgesinde bulunan mermer ocaklarının kontrolü sırasında, Hani ilçesi Kırım köyü sınırları içerisinde izinsiz olarak çalışma yapıldığı tespit edilen, O.Ö. tarafından işletilen Hani Mermer AŞ ile ilgili yasal işlem başlatıldı.

Bölgede yapılan adli aramada​ 512 kişi ve 104 araç kontrol edildi, 3 kişi Askerlik Kanunu gereği tebligat yapılarak serbest bırakıldı.

Kentte son 6 operasyonda ele geçirilen Hint keneviri sayısı 11 milyon 969 bin 628 köke ulaştı.



 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English