Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Diyarbakır'a atanan öğretmenler kentin tarihini öğrencilerinden dinledi

Kayapınar Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından uygulanan, "Günümüz Evliya Çelebileri Projesi" kapsamında öğrenciler farklı illerden kente atanan öğretmenlerine gezdirdikleri tarihi mekanlarla ilgili detaylı bilgilendirme yaptı Kayseri'den gelen öğretmen Emine Engüleç: "Öğrenciler çalışarak tarihi yerleri bize anlattılar. Kendimiz gelseydik sadece girişlerde yer alan bilgileri öğrenecektik. Bize bu imkanı sunanlara teşekkür ediyorum"

Anadolu Ajansı haberine göre;
DİYARBAKIR (AA) - Diyarbakır'da Kayapınar Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi yetkilileri tarafından hayata geçirilen proje ile öğrenciler farklı illerden atanan öğretmenlere kenti tanıttı.

Milli Eğitim Bakanlığının "Müzede Öğrenelim Projesi" kapsamında, kentin tarihinin öğrenciler ve öğretmenler aracılığıyla kavranarak, aktarılması amacıyla "Günümüz Evliya Çelebileri Projesi" hazırlandı.

Kayapınar Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi yetkililerince hazırlanan proje ile öğrenciler Behram Paşa Camisi, Meryem Ana Kilisesi, Cemil Paşa Konağı, Cahit Sıtkı Tarancı Müzesi, Ulu Cami, Hasan Paşa Hanı, Dengbej Evi, Diyarbakır Arkeoloji Müzesi ve Dört Ayaklı Minare gibi kentin tarihi mekanlarıyla ilgili araştırma yaptı.

Çalışmalarını ve hazırlıklarını tamamlayan öğrenciler kente atanan ya da bölgeyi yeterince tanıma fırsatı bulamayan öğretmenlerine tarihi mekanları gezdirdi, bu mekanlarla ilgili detaylı bilgiler verdi.

Proje Koordinatörü Ferda Salık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, proje ile Diyarbakır'ın tarihinin tanıtımını yapmak istediklerini söyledi.

Öğrencilerde tarih şuuru oluşturmayı amaçladıklarını dile getiren Salık, rehberlik yapan öğrencilerin tarihi yerlerle ilgili araştırmalar yaparak, edindikleri bilgileri öğretmenlere aktardığını belirtti.

Diyarbakır'ın tarihi potansiyelinin önemine işaret eden Salık, "Burası müthiş bir yer. Diyarbakırlı olanlar da burayı tam olarak bilmeyebilir. Öğrencilerimiz araştırma yaptı. Onlara esnaf da yardımcı oldu." dedi.

Salık, kentin bir günde gezilip görülecek bir yer olmadığını vurgulayarak, herkesi bu güzellikleri görmek için şehre davet etti.

- "Proje sayesinde tarihi yerlerle ilgili daha fazla bilgi edindik"

Kayseri'den kente atanan Kayapınar Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde coğrafya öğretmeni Emine Engüleç, proje sayesinde tarihi yerleri farklı boyutlarıyla öğrenme fırsatı bulduğunu söyledi.

Diyarbakır'ın sadece İslam tarihi açısından değil, bütün dinler açısından da önemli bir yer olduğunu duyduklarını, proje ile bunu yakından gördüklerini ifade eden Engüleç, bu atmosferi solumaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Duygularını "Bu proje sayesinde tarihi yerlerle ilgili daha fazla bilgi edindik. Öğrenciler çalışarak tarihi yerleri bize anlattılar. Kendimiz gelseydik sadece girişlerde yer alan bilgileri öğrenecektik. Bize bu imkanı sunanlara teşekkür ediyorum." sözleri ile dile getiren Engüleç, Diyarbakır'da yaşamaktan, kentin havasını solumaktan keyif aldıklarını aktardı.

Öğretmenlere rehberlik yapan öğrencilerden Fatma Nur Betül Çelen, Dört Ayaklı Minare'yi tanıtacağını belirterek, daha önce kitaplardan okudukları bilgileri artık anlatacaklarını söyledi.

"Projenin bize çok faydası oldu. Çok fazla araştırma yaptım, çok fazla yeni bilgi öğrendim. Her bir taşın bir anlamı var. Bunu araştırıp, öğrendik." diyen Çelen, öğrendikleri bilgileri en güzel şekilde anlattıklarını kaydetti.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English