Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Dijital Gösterim Merkezi’ni ziyaret ettiniz mi?

İletişim Başkanlığı tarafından 2020 yılının Mart ayında, Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığının da katkılarıyla Kılıçarslan Şehir Meydanında kurulan Dijital Gösterim Merkezini bugüne kadar yaklaşık 91 bin kişinin ziyaret etti. Dijital Gösterim Merkezi, hafta içi ve hafta sonu, 10.00-19.00 saatleri arasında ücretsiz olarak ziyaret edilebiliyor.

Dijital Gösterim Merkezi’ni ziyaret ettiniz mi?
Dijitalleşen iletişim araçlarının artık herkes tarafından ulaşılabilir olduğu günümüzde, içerikler kadar sunum biçimleri de büyük önem arz ediyor. Yirmi yıl öncesine kadar yalnızca filmlerde, televizyonlarda gördüğümüz ve bilgisayar efekti ile hazırlanan, gerçekliğine inanmakta zorlanacağımız görsel dünyalar, bugün sanat, kültür, yatırım projelerinin sunumlarında kullanılmaktadır.

Bir proje sunumunu veya bir görsel anlatıyı artık yalnızca görmüyor, aynı zamanda deneyleyebiliyoruz. Bu nedenle günümüz dünyasında deneyimlemek; dahil olmak, sunumun bir parçası olmak anlamına da geliyor ve bu nedenle en etkili sunum biçimi olarak kullanım alanı gittikçe genişliyor. 

İletişim Başkanlığı Dijital Gösterim Merkezi Projesi, sunumu yapılan içeriği sadece katılımcılara göstermeyen onların da sunuma dahil olabilecekleri bir platform olarak karşımıza çıkmaktadır.

Milli, tarihi, kültürel ve bilimsel zenginliklerimizi yeni iletişim ve gösterim tekniklerini kullanarak vatandaşların erişimine sunan İletişim Başkanlığı tarafından 2020 yılının Mart ayında, Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığının da katkılarıyla Kılıçarslan Şehir Meydanında yaklaşık 900 m2 alana kurulan Dijital Gösterim Merkezinde her ay farklı gösterimler gerçekleştirilmekte. 

Beş bölümden oluşan merkezde, ziyaretçiler pandemi tedbirleri kapsamında ateş ölçümü yapılarak, gerekli hijyen ve sosyal mesafe kuralları dahilinde gösterim sunumlarını deneyimleyebiliyor. Ziyaretçiler öncelikle fuaye alanında gösterim merkezi hakkında bilgi alırken, aynı zamanda üç boyutlu hologram gösterimini de izleyebiliyor. 

360 DERECE GÖRSEL (IMMERSIVE) DENEYİM ALANI
14 metre çapında bir daire içine kurulu, yüksekliği 3 metrenin üzerinde projeksiyon ekranı ile çevrili, dijital gösterim merkezinin büyük alanı olan 360 derece görsel (Immersive) deneyim alanında katılımcılar projeyi üçüncü bir şahıs gibi izlemek yerine, 360 derece lazer projeksiyonlarla yansıtılan gösterinin bir parçası oluyor. Görsel ve işitsel olarak sinematik özellikleri en üst seviyede bir deneyim yaşayan izleyiciler, bu bölümde önemli gün ve haftalar, manevi ve kültürel değerler ile şahıslara özel hazırlanan görselleri üç boyutlu olarak deneyimleyebiliyor. 

DİJİTAL HARİTALAMA (MAPPİNG)
Türkiye’nin öz kaynakları ile geliştirmiş olduğu, TOGG, SİHA, Anadolu Uçak Gemisi, Hürkuş, Sondaj Gemilerimiz gibi milli ve yerli teknoloji ürünlerinin kullanıldığı ve her ay farklı bir dijital gösterimin yapıldığı Mapping Show da ise ziyaretçiler, üç boyutlu ve sinematik ses sistemi ile eşsiz bir gösterim fırsatını yakalıyor.

3D TEKNOLOJİSİ İLE YAPILAN HOLOGRAM GÖSTERİSİ
Son yıllarda gittikçe kullanım alanı genişleyen hologram teknolojisi, herhangi bir görseli, ışığı farklı katmanlarda kullanarak oluşturan ileri teknoloji ürünü bir görsel sunum tekniği olarak karşımıza çıkıyor. Dijital gösterim merkezinde 4x3 mt büyüklüğünde bir ekranda yer alan üç boyutlu hologram gösterisi, hemen yanında projeksiyon ekranla eş zamanlı olarak dijital görsel sunumu içinde yer alıyor. Dijital Gösterim Merkezi’ne giren bir katılımcı, Mapping Show dan sonra üç boyutlu hologram gösterisini deneyimleyerek, diğer yandan projeksiyon ekranından da gösterim hakkında bilgi edinebiliyor.

BİLGİ EKRANI
Dijital Gösterim Merkezi’nin son gösteri alanı olan “Bilgi Ekranı”, Türkiye’nin yatırımlarını, küresel ve bölgesel olarak başarılarını, katılımcılara doğru ve etkin bir biçimde anlatma ve anlama olanağı sağlamakta. Bilgi ekranında yer alan videolar her ay gündem konularına göre İletişim Başkanlığı tarafından düzenlenmekte. Ayrıca bu alanda zaman zaman sergilerde düzenlenmektedir.

Açılışından bugüne kadar yaklaşık 91 bin kişinin ziyaret ettiği Dijital Gösterim Merkezi, hafta içi ve hafta sonu, 10.00-19.00 saatleri arasında ücretsiz olarak ziyaret edilebiliyor. (Konhaber / Kemal Sayın)

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 4
  • 0
  • 4
  • 1
  • 0
  • 2
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English