Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Dijital Çağın Dijital Üniversitesi: KTO Karatay Üniversitesi

“Dijital Çağın Dijital Üniversitesi” mottosuyla uluslararası standartlarda eğitim sunan KTO Karatay Üniversitesi, sahip olduğu güçlü insan kaynağı yapısı, fiziksel gelişimi, tüm birimlerinde gözettiği toplam kalite anlayışı, uluslararasılaşma politikaları ve yürütülen stratejik projelerle bir dünya üniversitesi olma hedefine emin adımlarla ilerliyor.

Dijital Çağın Dijital Üniversitesi: KTO Karatay Üniversitesi
Bu kapsamda Konya Ticaret Odası Başkanı ve KTO Karatay Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Selçuk Öztürk ve Rektör Bayram Sade, düzenlenen basın gezisinde üniversitenin dijital dönüşümde yapmış olduğu ve yapacağı proje ve çalışmaları tanıttı.

Modern ve Selçuklu mimarisinin bir arada yer aldığı Merkez Kampüsünde başlayan gezide dijitalde yoğun sosyal, kültürel ve sportif etkinlikler basın mensuplarıyla paylaşıldı.

Dijital Dönüşümde Öncü Üniversite
İçinde bulunduğumuz pandemi sürecinden önce 2019 yılı sonlarında Dijital Dönüşüm Projesi’ni başlatan KTO Karatay Üniversitesi, öğrenci odaklı düşünen, toplam kalite anlayışını her alana yaymayı hedefleyen, yönetim süreçlerinde geleneksel olandan ziyade katılımcı ve yönetişimi tercih eden, üniversite çalışanları arasında daha güçlü bir iletişim ağı sağlamayı amaçlayan bir yaklaşım benimsemekte. 
Koronavirüs salgını nedeniyle üniversitelerde eğitime ara verilen dönemde, uzaktan eğitim kapasitesi konusunda oldukça güçlü bir altyapıya sahip olan KTO Karatay Üniversitesi, yıllardır faaliyette olan uzaktan öğretim süreci kapsamını genişletilerek, bir hafta gibi kısa bir zamanda uygulamaya geçmiştir. Bu sayede KTO Karataylı öğrenciler, salgının ilk anından itibaren eğitim ve sosyal aktivitelerle buluşmaya devam edebilme fırsatına sahip olmuştur. 
Online ya da Sınıf Ortamında Eğitim Bir Arada: Karatay Hibrit 
2020-2021 akademik yılında öğrenci, akademisyen ve idari personelin tamamına en sağlıklı ortamı oluşturma önceliğiyle hareket eden KTO Karatay Üniversitesi, insan hareketliliğini en aza indiren, online ve sınıf ortamında eğitim imkânının bir arada sunulduğu Karatay Hibrit eğitim modelini geliştirmiştir.
Bu sistemde derslerin tamamı uzaktan eğitimle canlı (senkron) olarak verilirken, sosyal mesafe kurallarına uygun bir şekilde düzenlenen sınıflarda öğrenci sayısında yoğunluk olmamak şartı ile yüz yüze eğitim de eş zamanlı yürütülmüştür.
Dijitalde Yoğun Sosyal, Kültürel ve Sportif Etkinlikler 
KTO Karatay Üniversitesi, Dijital Çağın Dijital Üniversitesi mottosuna uygun olarak öğrencilerine, mezunlarına, üniversite adaylarına, anne ve babalar başta olmak üzere toplumun her kesimine yönelik sportif, sosyal ve kültürel etkinlikler düzenlemektedir. Bu kapsamda 2021 yılında liselilere, üniversitelilere ve Türkiye’nin her yerinden e-spor severlere yönelik 5 farklı ödüllü “E-Spor Turnuvası” düzenlenmiş ve 1.000 sporcu turnuvalarda yarışmıştır.
Pandemi dolasıyla bu yıl online olarak 5.si gerçekleşen “Dijital Soba Başı Sohbetleri”nde dijital platformlar üzerinden yaklaşık 2 milyon kişiye erişim sağlanmıştır. KTO Karataylıların kariyer gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla 5-9 Nisan 2021 tarihlerinde dijital platformlar üzerinden “Dijital Paraşüt Kariyer Fuarı” düzenlenmiş, fuara 1.500 üniversite ve 1.000 lise öğrencisi katılım sağlamıştır. “Paraşütte Mevzu Mezun” etkinliği ile de dijital platformlarda öğrencilerimiz ve mezunlarımız bir araya gelmiştir. 

Ayrıca KTO Karatay Üniversitesi, üniversite adayları için Online YKS Deneme Sınavları düzenlemekte, üniversite tercihlerinde destek sağlamak amacıyla ücretsiz online danışmanlık hizmeti sunmaktadır.

İş Dünyasının İhtiyaçlarına Göre Yenilikçi Programlar
KTO Karatay Üniversitesi, Türkiye’nin en köklü ticaret odalarından biri olan ve 26.000’den fazla üyeye sahip Konya Ticaret Odası’nın gücüyle, iş dünyasının tam desteğini alarak, sanayi ve ticaret alt yapısı ile entegre bir eğitim sunmakta, iş dünyası ile gerçekleştirilen istişarelerden yola çıkarak bünyesine; yeni bölümler, uygulamalar ve stratejik projeler dahil etmektedir.
İslam İktisadı ve Finans, Sigortacılık ve Sosyal Güvenlik, Enerji Yönetimi, Pilotaj gibi bölümleri bünyesinde barındıran KTO Karatay Üniversitesi, 2021-2022 eğitim-öğretim döneminde İngilizce Uluslararası Ticaret ve Lojistik lisans programı ile Optisyenlik ön lisans programına ilk kez öğrenci kabul edecektir.
Köklerini Göklere Taşıyan Üniversite
2019 yılından itibaren öğrenci kabul eden KTO Karatay Üniversitesi Pilotaj Bölümü, genç yaşına rağmen havacılık eğitimi konusunda farkını ortaya koymaktadır.
Kendi hava parkında, kendi planör ve uçaklarıyla, Türkiye’nin en deneyimli uçuş ve bakım ekibiyle pilot adayları yetiştiren KTO Karatay Üniversitesi, bu konudaki başarılarını çeşitli ödüllerle de taçlandırmaktadır.

Her yıl, Antalya Bilim Üniversitesi ile ELBA Havacılık Enstitüsü tarafından ortaklaşa düzenlenen “Yılın Havacısı 2020” havacılık ödüllerinde, “Havacılık Eğitimi” dalında “Yılın Havacısı" ödülü KTO Karatay Üniversitesi’nin olmuştur.

Yine Antalya Bilim Üniversitesi tarafından 19 Mayıs tarihinde büyük bir emekle düzenlenen “Üniversitelerarası Hassas İniş Yarışması”nda KTO Karatay Üniversitesi Pilotaj Bölümü öğrencileri, takım sıralaması ve bireysel sıralamada birincilik alarak, havacılıktaki başarısını bir kez daha göstermiştir.
1000x30 m çim pist, 1500x30 m asfalt pist, 1500x15m taksi yolu, uçak bakım hangarı, 3 adet eğitim uçağı ve 2 adet planörle Türkiye’nin en modern pilot yetiştirme tesislerinden birine sahip olan KTO Karatay Üniversitesi, pilot adaylarını planörle yetiştirerek önemli bir ilki gerçekleştirmektedir. 2021-2022 eğitim-öğretim döneminde Pilotaj Bölümü, 5 öğrenci tam burslu, 28 öğrenci ücretli olmak üzere toplamda 33 öğrenci alacaktır.

Türkiye’de Akıllı Teknolojiler Merkezi’ne Sahip Tek Üniversite
Akıllı Teknolojiler Merkezi (AKİTEK), temelini, AB tarafından yaklaşık 5 milyon Euro tutarında fonlanmaya hak kazanmış bir proje olan Smart Technologies Design, Development and Prototyping Centre (STEDEC)’ten almaktadır. Projenin temel hedefi, bölgedeki tarım makinesi üreticilerinin Tarım 4.0 ile uyumlu akıllı teknolojilerle donatılmış yenilikçi tarım makineleri üretebilme kapasitelerini geliştirerek, onları uluslararası arenada daha rekabetçi hale getirmektir.
Bu bağlamda merkezin temel faaliyetlerinden en önemlisi bölgedeki tarım makinesi üreticileriyle, akıllı tarım makineleri odaklı Ar-Ge projeleri geliştirmektir. Ayrıca inşaatı devam eden Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi-AKITEK binasının peyzaj ve çevre düzenleme işlemleri devam etmektedir.
Bu projelerde, ihtiyaç doğrultusunda, üniversitemizdeki Makine, Mekatronik, Elektrik- Elektronik ve Bilgisayar Mühendisliği Bölümlerinde okuyan, konuya ilgi duyan ve belli bir başarıya sahip olan lisans son sınıf ve lisansüstü öğrencilerin yer alabilmesinde öncelik verilmekte, böylelikle öğrencilerin Ar-Ge tecrübesiyle mezun olmasına katkıda bulunulmaktadır. KTO Karatay Üniversitesi, Vakıf Yükseköğretim Kurumları 2021 Raporu’na göre Toplam Ar-Ge Harcamalarına Göre 68 Vakıf Üniversitesi arasında en fazla yatırım yapan 5’nci üniversite olarak yerini almıştır.
Model Fabrika ile Uygulamalı Eğitim Fırsatı
Türk sanayisinin özellikle de Konya sanayisinin dünya ile rekabet edebilmesi amacıyla kurulan, Konya Ticaret Odası Teknoloji ve Eğitim Kampüsü’nde yer alan Model Fabrika, gerçek bir ürünün üretim proseslerini, makine, kalıp ve aparatları ile buna ait kalite sistemlerini kısaca bir fabrika ortamında olan tüm unsurları uygulamalı olarak ele alan bir eğitim kurumudur. İş dünyasına destek veren Model Fabrika’da, KTO Karataylı Endüstri, Makine, Mekatronik Mühendisliği öğrencileri de uygulama yapma fırsatı yakalamaktadır.
Enerjide Yenilikçi Projelerin Adresi
Vakıf Yükseköğretim Kurumları 2021 Raporu’na göre Türkiye’nin Ar-Ge’ye en fazla yatırım yapan 5’nci, en fazla burs veren 7’nci, fiziki alan bakımından en büyük 9’ncu üniversitesi konumunda bulunan KTO Karatay Üniversitesi, çatısında kurduğu güneş enerji panelleriyle kendi sarf ettiği enerjinin yaklaşık yüzde 25’ini karşılarken, yağmur sulama toplama sistemleriyle de su tasarrufu sağlamaktadır.

  Yine, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Avrupa Birliği finansmanı ile yürütülen YEVDES Projesi ile KTO Karatay Üniversitesi’nin yenilenebilir enerji ve enerji verimliliği kapasitelerinin geliştirilmesi amaçlanmaktadır.
Kurumsal Karbon Ayak İzi Çalışmaları kapsamında üniversitenin bünyesinde gerçekleştirilen enerji tüketimleri, birincil ve ikincil ayak izinin yıl bazlı hesaplanarak düzenli olarak izlenmesi sağlanmaktadır. Düzenli olarak izlenen bu verilerin azaltılmasına ilişkin iyileştirme çalışmaları gerçekleştirilmektedir.

Güvenli ve Temiz Alanların Vazgeçilmez Merkezi 
“Dijital Çağın Dijital Üniversitesi” mottosuyla dijital platformlarda Türkiye’nin en aktif üniversiteleri arasında yer alan, özgün bir şekilde geliştirilen KaratayHibrit eğitim modeliyle yüz yüze ve uzaktan eğitimin başarılı bir şekilde yürütüldüğü KTO Karatay Üniversitesi, pandemi sürecinde belgelendirme çalışmaları ile de dikkat çekmektedir. Türkiye’de “Hijyen ve Sanitasyon Yönetim Sistemi Belgesi”ni alan ilk üniversite olan KTO Karatay Üniversitesi; vaka yönetimi, risk değerlendirmesi, acil durum eylem planı faaliyetlerini titizlikle yürüterek güvenli ve temiz alanların vazgeçilmez merkezi olmuştur. 
KTO Karatay Üniversitesi son olarak kampüste sağlıklı ve temiz ortamların geliştirilmesi, hijyen koşullarının sağlanması, enfeksiyon kontrol önlemlerinin uygulanması ve takibi için gerekli altyapı koşullarını sağlayarak “Güvenli Kampüs Belgesi” almaya hak kazanmıştır.
  Güçlü Uluslararası İş Birlikleri
Pandemi sürecinde eğitime ara vermeden devam eden KTO Karatay Üniversitesi öğrencilerine farklı imkanlar sunmak amacıyla çalışmalarına hız kesmeden devam etmektedir. Ayrıca öğrencilerine 8 farklı yabancı dil, ERASMUS+, yurt dışı dil okulu bursu, IAESTE Staj Programı gibi sunduğu imkanların yanında uluslararası çalışma ve iş birliklerini de imzaladığı protokollerle genişletmektedir.
KTO Karatay Üniversitesi son zamanlarda Somali Hormuud Üniversitesi, Uganda İslam Üniversitesi, Malezya Uluslararası İslam Üniversitesi, Azerbaycan Teknik Üniversitesi gibi üniversitelerle iş birliği anlaşmaları yapmıştır. Bu anlaşmalarla KTO Karatay Üniversitesi, mevcut programlarını güçlendirmeyi, bilim, teknoloji, yenilik gibi alanlarda önemli atılımlar gerçekleştirmeyi ve bu alanda dikkat çeken üniversitelerin başında gelmeyi amaçlamaktadır. Eğitim programları ve kaynak geliştirme projelerine de kapı açan iş birlikleri, KTO Karataylı öğrencilerin öğrenimlerine uluslararası bir boyut ekleme fırsatı sağlamaktadır.
 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 9
  • 0
  • 6
  • 3
  • 2
  • 4
  • 1
  • 1
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (1)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • A
    Ahmet
    3 yıl önce

    mezunlar çokta göklere çıkmasın. Vasıfsız olursan asgari ücret ve altında vasıflı olursanızda :) asgari ücret civarı çalışabilirsiniz müslüman konya sanayinde :) fazlası caiz değil. helede hibrit eğitimse mezuniyet kibrit kadardır ücret :)

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English