Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Dicle Elektrik'ten Şırnak'a kütüphane desteği

Dicle Elektrik Dağıtım Genel Müdürü Yaşar Arvas: "Sadece ticari anlayışla hareket etmiyoruz. Bölgemizin kalkınmasına, refahına, istihdamına katkı sunmayı görev addediyoruz"

Anadolu Ajansı haberine göre;

ŞIRNAK (AA) - Şırnak'ın Silopi ilçesinde Dicle Elektrik tarafından yapılan Z-Kütüphane hizmete girdi.


Silopi ilçesinde Z-Kütüphanenin açılış törenine, Kaymakam Kazım Kuruca, AK Parti Şırnak İl Başkanı Halil İbrahim Erkan, AK Parti Silopi İlçe Başkanı Rana Tellioğlu, Dicle Elektrik Dağıtım Genel Müdürü Yaşar Arvas, Şırnak İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Özdemir, Silopi İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Bilen, Halk Eğitim Merkezi yöneticileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.


Kaymakam Kuruca, törende yaptığı konuşmada, ilçede şu ana kadar 9 Z-Kütüphane ve robotik kodlama atölyesi açıldığını belirterek, Dicle Elektrik tarafından açılan 10. kütüphanenin diğerlerinden farklı olarak bilgisayar, oyun ve okuma odasını da kapsayan küçük bir kompleksten oluştuğunu söyledi.


Kütüphanede çocukların ders çalışacağını, yazılım ve kodlama öğreneceğini kaydeden Kuruca, "Klasik kütüphane anlayışından farklı olarak oyun alanında da zaman geçirip stres atabilecekler." dedi.


Dicle Elektrik Dağıtım Genel Müdürü Arvas da ilçede bu nitelikte bir eğitim projesini gerçekleştirmekten mutluluk duyduklarını belirtti.


Projenin aslında entegre bir eğitim hizmeti olarak tasarlandığını bildiren Arvas, metruk olan binanın modern bir yaşam alanına dönüştürüldüğünü aktardı.


İstihdam ve yatırım büyüklüğü açısından bölgenin en büyük ekonomik gücü olduklarına dikkat çeken Arvas, şunları kaydetti:


"Sadece ticari anlayışla hareket etmiyoruz. Bölgemizin kalkınmasına, refahına ve istihdamına katkı sunmayı görev addediyoruz. Bir yandan 8 bine yaklaşan çalışan sayımızla bölgenin en geniş istihdam imkanlarını sunarken, eğitim ve kültüre yönelik sosyal sorumluluk projelerimize de büyük önem veriyoruz."


Şırnak'ın sınır ilçeleriyle stratejik öneme sahip olduğunu aktaran Arvas, burada yapılacak her yatırımın bölge halkının refahına, yaşam kalitesine katkı anlamına geldiğini sözlerine ekledi.



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English