Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

DHMİ, havalimanlarında karla mücadele çalışmalarının sürdüğünü bildirdi:

"Genel Müdürlüğümüze bağlı ekipler, kar ve buzlanmaya karşı 7 gün 24 saat hazır bekliyor. Kar yağışı olan havalimanlarında yoğun bir mücadele yürütülüyor"

Anadolu Ajansı haberine göre;

ANKARA (AA) - Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü, vatandaşların rahat ve güvenli bir şekilde seyahat edebilmeleri için ekiplerin kar ve buzlanmaya karşı 7 gün 24 saat hazır beklediğini, kar yağan havalimanlarında yoğun mücadele yürütüldüğünü bildirdi.


DHMİ'nin internet sitesinde yer alan açıklamada, Genel Müdürlük bünyesinde, ileri teknoloji ürünü 394 araç ve 700 personelin yer aldığına işaret edildi.


Havacılık faaliyetlerinin aksamaması için ekiplerin gerektiğinde hızlı bir şekilde müdahalede bulundukları belirtilen açıklamada, DHMİ tarafından işletilen 49 havalimanında yürütülen karla mücadele hizmetlerinin Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü (ICAO) mevzuatlarına uygun şekilde gerekli şartlar sağlanarak yapıldığı kaydedildi.


Genel Müdürlüğe bağlı ekiplerin, vatandaşların kış aylarında rahat ve güvenli bir şekilde yolculuk yapabilmeleri için kar ve buzlanmaya karşı 7 gün 24 saat hazır bekledikleri vurgulanan açıklamada, "Kar yağışı olan havalimanlarında yoğun bir mücadele yürütülüyor." ifadesi kullanıldı.


- "Erteleme ve iptaller asgari düzeye indiriliyor"


Açıklamada, havalimanlarında yoğun kış şartlarında uçakların güvenli iniş-kalkış yapabilmesi, uçuş faaliyetlerinin azalmasının ya da tamamen durmasının önüne geçilebilmesi ve havacılık çalışmalarının güvenli bir şekilde yürütülmesi amacıyla PAT sahalarının kardan ve buzdan temizlenmesi gerektiği belirtildi.


DHMİ tarafından yapılan çalışmalarla, kar ve buzlanmadan dolayı uçak seferlerinde ertelemeler ve iptallerin önlendiği, bu durumun yolcuların mağdur olmasının önüne geçtiği gibi havalimanı işletmecileri ve hava yolu şirketlerini de ciddi bir kayıptan kurtardığı kaydedilen açıklamada, karla mücadele çalışmalarına ilişkin şu bilgilere yer verildi:


"Genel Müdürlüğümüz bünyesinde yürütülen karla mücadele hizmetlerinde, ileri teknoloji ürünü araçlar ve ekipman kullanılıyor. Çalışmalar, 57 adet çekerli tip kombine kar mücadele aracı, 88 adet kompakt tip kombine kar mücadele aracı, 49 adet kar püskürtme aracı, 17 adet uçak ve köprü altı kar mücadele aracı, 38 adet kar küreme ve de-icing sıvı serpme aracı, 131 adet pist frenleme ölçüm cihazı/aracı ile yürütülüyor. ​İleri teknoloji ürünleri olan bu araçlara ilave olarak 14 adet kar küreme aracı, tüm bu araçlarda ihtiyaç duyulan/duyulabilecek olan yeterli stok seviyesinde yedek malzeme, PAT sahalarında buz oluşumunun önlenmesi veya oluşan buzun çözülmesinde kullanılacak olan 1500 ton de-icing (buz önleyici/çözücü) sıvı malzeme ile birlikte bu araçları ve ekipmanı kullanabilecek bilgi birikimi ve tecrübeye sahip yaklaşık 700 personelimiz kar mücadele hizmetlerinde görev yapmak üzere hazır bulunuyor. Personelimizin, sürekli eğitim alarak ve yapılan tatbikatlarla 7/24 göreve hazır olmaları sağlanıyor."







Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English