Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

DERLEME - Kovid-19 salgınıyla ilgili dünyada son 24 saatte yaşanan gelişmeleri derleyerek yayımlıyoruz. Saygılarımızla. AA

AB dışındaki ülkelerden Fransa'ya gelenlerden negatif Kovid-19 test sonucu istenecek İngiltere, Kovid-19'un bir türü nedeniyle Portekiz ve Latin Amerika'ya seyahat yasağı getirdi Katoliklerin ruhani lideri Papa Franciscus'a Kovid-19 aşısı yapıldı Moskova'da Kovid-19 tedbirlerinin süresi 21 Ocak'a uzatıldı Endonezya'da Kovid-19'a karşı toplu aşılama başladı Tacikistan'da son 3 günde Kovid-19 vakası saptanmadı

Anadolu Ajansı haberine göre;

SARAYBOSNA (AA) - Dünya genelinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınında vaka sayısı 93 milyon 103 bini, hayatını kaybedenlerin sayısı 1 milyon 993 bini, iyileşenlerin sayısı 66 milyon 530 bini geçti.


Vaka sayısı ABD'de 23 milyon 658 bini, Hindistan'da 10 milyon 526 bini, Brezilya'da 8 milyon 270 bini ve Rusya'da 3 milyon 495 bini aştı.


Dünya Sağlık Örgütünün (DSÖ) Kovid-19 kökenlerini araştıracak araştırmacı heyeti, virüsün ilk kez tespit edildiği Çin'in Vuhan kentine ulaştı.


Fransa, 18 Ocak'tan itibaren Avrupa Birliği (AB) dışındaki ülkelerden gelenlerden son 72 saat içinde yapılmış negatif Kovid-19 test sonucu talep edecek.


İngiliz hükümeti, ilk olarak Brezilya'da görülen Kovid-19'un bir türü nedeniyle Portekiz'in yanı sıra Güney Amerika'daki tüm ülkelerden İngiltere'ye uçuşları yasakladı.


Katoliklerin ruhani lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa Franciscus'a Kovid-19'a karşı geliştirilen aşıdan yapıldığı bildirildi.


Avrupa'nın lokomotif ülkesi Almanya'nın ekonomisi Kovid-19 salgını nedeniyle 2020'de yüzde 5 küçülerek, 10 yıldır aralıksız büyümeye son verdi.


Danimarka, Kovid-19'un daha hızlı yayılan türü B117 nedeniyle 16 Aralık'ta getirilen önlemlerin süresini 7 Şubat'a kadar uzattı.


Moldova'da Kovid-19 nedeniyle sağlık alanındaki olağanüstü hal 15 Şubat'a kadar uzatıldı.


Rusya'nın başkenti Moskova'da Kovid-19'a karşı alınan tedbirlerin süresinin 21 Ocak'a kadar uzatılmasına karar verildi.


Bosna Hersek Savunma Bakanı Sifet Podzic'in Kovid-19 testinin pozitif çıktığı bildirildi.


Macaristan Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanı Peter Szijjarto, Kovid-19 aşısı temini konusunda AB Komisyonu'nun yavaş hareket etmesinden dolayı kısıtlamaların kaldırılamadığını söyledi.


Çinli Sinovac şirketi Üst Yöneticisi (CEO) Yin Veydong, aşının Brezilya'da yürütülen Faz 3 çalışmalarında genel etkililik oranının yüzde 50,38 olmasının, klinik denemenin enfeksiyon riski yüksek sağlık çalışanları üzerinde yapılmasından kaynaklandığını söyledi.


İsrail'de 67 yaşındaki bir kadına 1 doz yerine yanlışlıkla 5 doz Kovid-19 aşısı yapıldığı bildirildi.


- Afrika Birliği, 270 milyon doz aşı satın aldı


Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanı Ersan Saner, Kovid-19 ile mücadele kapsamında, nüfusun yüzde 80'ini aşılamayı hedeflediklerini söyledi.


Brezilya'da Kovid-19'un Aralık 2019'da yayılmaya başladığına işaret eden bir çalışma yürütüldü


Lübnan Sağlık Bakanı Hamad Hasan'ın koronavirüse yakalandığı ve hastanede tedavi gördüğü bildirildi.


Japonya'da bir günde 100'e yakın can kaybı yaşanması sonrası, Japonya Tıp Federasyonu (JMA) OHAL'in ülke geneline yaygınlaştırılmasını gündeme getirdi.


Hindistan'da yetkililer, 16 Ocak itibarıyla başta sağlık çalışanları ve 50 yaş üstü kişilere Kovid-19 aşısı yapılmaya başlanacağını açıkladı.


Endonezya'da, Kovid-19'a karşı toplu aşılama programının başladığı bildirildi. Sağlık Bakanlığı Kovid-19 Sözcüsü Siti Nadia Tarmizi, Sinovac Biontech'in geliştirdiği Kovid-19 aşısının bugün öncelikli olarak sağlık çalışanlarına yapılmaya başlandığını belirtti.


Tacikistan'da, Kovid-19 vakalarının görülmeye başlandığı nisan ayından bu yana ilk defa son 3 günde yeni vaka tespit edilmedi.


Afrika Birliği Dönem Başkanı ve Güney Afrika Devlet Başkanı Cyril Ramaphosa, kıta ülkelerine dağıtılması için farklı aşı firmalarından 270 milyon doz Kovid-19 aşısının satın alındığını duyurdu.


Zimbabve polisi, geçen hafta, Kovid-19 tedbirleri kapsamında getirilen maske takma zorunluluğuna uymayan yaklaşık 10 bin kişiyi gözaltına aldı.


Ürdün Kralı 2. Abdullah ve Veliaht Prens Hüseyin bin Abdullah'ın Kovid-19 aşısı olduğu duyurulurken, Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK), Ürdün'ün, mülteciler için aşı uygulamasını başlatan ilk ülkelerden biri olduğunu bildirdi.



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English