Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

DERLEME - Kovid-19 salgınıyla ilgili dünyada son 24 saatte yaşanan gelişmeleri derleyerek yayımlıyoruz. Saygılarımızla. AA

Dünya genelinde Kovid-19'dan ölenlerin sayısı 1,5 milyonu geçti İtalya'da Kovid-19 salgınında en yüksek günlük ölü sayısına ulaşıldı Eski Fransa Cumhurbaşkanı d'Estaing yaşamını yitirdi Yunanistan'da Kovid-19 karantinası bir hafta daha uzatılacak NBA'de 48 oyuncunun Kovid-19 test sonucu pozitif çıktı Fas'ta Kovid-19 nedeniyle alınan OHAL kararı 9. kez uzatıldı

Anadolu Ajansı haberine göre;

SARAYBOSNA (AA) - Dünya genelinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vaka sayısı 65 milyon 209 bini, virüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 1 milyon 506 bini aşarken iyileşenlerin sayısı da 45 milyon 183 bine yaklaştı.


Vaka sayısı ABD'de 14 milyon 369 bini, Hindistan'da 9 milyon 556 bini, Brezilya'da 6 milyon 445 bini ve Rusya'da 2 milyon 375 bini aştı.


ABD'nin eski başkanları Barack Obama, George W. Bush ve Bill Clinton, Kovid-19'a karşı ABD Gıda ve İlaç İdaresinin (FDA) onayladığı aşıyı kamera karşısında yaptıracaklarını belirtti.


ABD merkezli 3M firması da salgının etkisiyle işletme modelinde gittiği yeniden yapılanma kapsamında dünya genelinde 2 bin 900 kişiyi işten çıkaracağını duyururken, ülkede günlük vaka ve can kaybı ile hastaneye kaldırılma oranları en yüksek seviyeye ulaştı.


İtalya'da salgında son 24 saatte 993 kişinin hayatını kaybetmesiyle salgının başından beri günlük en yüksek ölü sayısına ulaşıldı.


Eski Fransa Cumhurbaşkanı Valery Giscard d'Estaing, Kovid-19 nedeniyle 94 yaşında hayatını kaybetti.


Bulgaristan'da salgın nedeniyle ülkede, Mart 2021'de yapılması planlanan seçimlerin iki ay ertelenmesi gündeme getirildi.


- OECD'den vergi gelirlerine yönelik uyarı


Yunanistan'da Kovid-19 nedeniyle 7 Aralık'a kadar süreceği açıklanan genel karantina uygulamasının bir hafta daha uzatılacağı bildirildi.


İngiltere Eğitim Bakanı Gavin Williamson, Avrupa Birliği (AB) ve ABD'dekilerden daha iyi bilim insanlarına sahip oldukları için dünyada Kovid-19 aşısına onay veren ilk ülke olduklarını savundu.


Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD), üye ülkelerde vergi gelirlerinin salgından önce düştüğünü hatırlatarak özellikle tüketim vergisi olmak üzere ülkelerin vergi gelirlerinde bu yıl daha büyük düşüşlerin yaşanacağı yönünde uyarıda bulundu.


Sırbistan hükümeti, kafe, restoran, bar, gece kulübü ve alışveriş merkezlerinin yarın yerel saat ile 17.00'den, pazartesi sabah 05.00'e kadar hizmet vermemesi kararı aldı.


Çin'de salgının başlarında test üretimi ve dağıtımı konusundaki yetersizliklerin, kapalı kapılar ardında ehil olmayan şirketlere sağlanan imtiyazlarla üretilen hatalı testlerin virüsün fark edilmesini önlediği iddia edildi.


- Meksika gelecek haftadan itibaren Kovid-19 aşısını uygulamaya başlayacak


Meksika, Pfizer-BioNtech'in geliştirdiği Kovid-19 aşısının gelecek haftadan itibaren ülkede uygulanmaya başlanacağını bildirdi.


Güney Kore'de bugün aralarında 35 Kovid-19 hastasının da olduğu binlerce lise öğrencisi üniversite giriş sınavına katılacak. Eğitim Bakanlığından yapılan açıklamada, ülke genelinde 493 bin 430 öğrencinin 1380 merkezde sınava gireceği bildirildi. Açıklamada, Kovid-19 hastası 35 öğrenci ile kişisel karantinadaki öğrencilerin sınava hastane ve sağlık merkezlerinde hazırlanan özel bölümlerde gireceği belirtildi


Amerikan Basketbol Ligi'nde (NBA) 48 oyuncunun Kovid-19 test sonucu pozitif çıktı.


Batı Afrika ülkesi Gana'nın Ashanti bölgesindeki cezaevlerinde, hapishane görevlisi ve mahkumlardan oluşan 98 kişide Kovid-19 tespit edildi.


Salgında 2. dalgayı geride bırakan İsrail'de, günlük yeni vaka sayısında yeniden artış gözleniyor.


- Pakistan'da Kovid-19'dan korunmak için ülke genelinde dua edilecek


Kovid-19'un yayılmasını önlemek amacıyla çeşitli önlemleri hayata geçiren Pakistan'da, salgından korunmak için ülke genelinde dua edileceği bildirilirken, Parlamento Ulusal Sağlık Hizmetleri Sekreteri Dr. Nauşin Hamid, 2021'in ikinci çeyreğinde ücretsiz aşılamanın başlayacağını açıkladı.


İsrail vatandaşı Filistinli doktorlar, salgınla mücadeleye destek için İsrail ablukası altındaki Gazze Şeridi'ne geldi.


Malezya Sağlık Bakanlığı Genel Direktörü Nur Hişam Abdullah, İngiltere'nin acil durumlar için Kovid-19 aşısının kullanımını onaylamasını değerlendirerek, "Eğer ilk üç aylık aşı kullanımları etkili sonuç verir ve yan etki olmazsa biz de aşıyı onaylarız." dedi.


Lübnan Sağlık Bakanı Hamed Hasan, salgında vakaların artmasına rağmen tedbirlere tam olarak uyulmadığını belirtti ve hastanelerde yeterli kapasite olmadığı uyarısında bulundu.


Fas'ta Kovid-19'la mücadele kapsamında ilan edilen olağanüstü hal (OHAL) uygulaması 1 ay uzatıldı. Böylelikle ülkede OHAL kararı 9. kez uzatılmış oldu.



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English