Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

DERLEME - Kovid-19 salgınıyla ilgili dünyada son 24 saatte yaşanan gelişmeleri derleyerek yayımlıyoruz. Saygılarımızla. AA

Dünya genelinde vaka sayısı 5 milyon 750 bine yaklaştı İspanya'da son 24 saatte 1 ölüm kaydedildi Kuzey Makedonya'da sokağa çıkma yasağı kaldırıldı Mescid-i Aksa pazar günü açılıyor Lübnan'da camiler 29 Mayıs'ta ibadete açılacak

Anadolu Ajansı haberine göre;

SARAYBOSNA (AA) - Dünya genelinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınında vaka sayısı 5 milyon 750 bine yaklaşırken, iyileşenlerin sayısı 2 milyon 470 bin, can kaybı 355 bine ulaştı.


"Worldometer" internet sitesine göre, salgından en fazla etkilenen ABD'de vaka sayısı 1 milyon 736 bine yükselirken, can kaybı 101 bini geçti. Ülkede iyileşen sayısı ise 485 bine yaklaştı.


Salgından en fazla etkilenen ikinci ülke Brezilya'da vaka sayısı 396 bin 166'ya, can kaybı 24 bin 746'ya yükseldi. Ülkede bugüne kadar 159 bin 593 kişi de iyileşti.


Rusya'da, Kovid-19 tespit edilenlerin sayısı 370 bin 680'e, can kaybı 3 bin 968'e ulaştı. İyileşen sayısı 142 bin 208 olarak açıklandı.


- İspanya'da son 24 saatte 1 kişi öldü


İspanya'da toplam vaka sayısı 283 bin 849'a çıkarken, can kaybı da son 24 saatte 1 artarak 27 bin 118'e yükseldi. İyileşen kişi sayısı ise 196 bin 958 oldu.


Salgından dolayı 14 Mart'tan bu yana durdurulan İspanya 1. Basketbol Ligi'nde (ACB) sezonun iki haftalık turnuvayla tamamlanması için anlaşma sağlandı.


İngiltere'de ölenlerin sayısı 37 bin 460'a, Kovid-19 saptanan kişi sayısı da 267 bin 240'a yükseldi.


İngiltere Premier Lig'de futbolculara ve kulüp çalışanlarına yapılan Kovid-19 testlerinde 4 kişide daha virüse rastlandı.


Sağlık Bakanı Matt Hancock da salgınla mücadeleye dönük temaslı takip sisteminin yarından itibaren devreye alınacağını bildirdi.


İtalya'da ise can kaybı 33 bin 72'ye, toplam vaka sayısı 231 bin 139'a, iyileşenlerin sayısı da 147 bin 101'e ulaştı.


- Kuzey Makedonya'da sokağa çıkma yasağı kaldırıldı


Fransa'da can kaybı 28 bin 596'ya yükselirken, vaka sayısı 182 bin 913, iyileşen kişi sayısı da 66 bin 584 oldu. Ülkede Kovid-19 tedavisinde başvurulan hidroksiklorokinin kullanımı durduruldu.


Avrupa Hastalıkların Önlenmesi ve Kontrol Merkezi (ECDC), salgının ardından Avrupa Birliği (AB) üye ülkelerinin başvurduğu sınır kapatma uygulamasının virüsün yayılımının engellenmesine çok az katkı sağladığını bildirdi.


İsviçre'de salgın kapsamında 16 Mart'ta ilan edilen "olağanüstü hal" uygulaması 19 Haziran'da kaldırılacak.


Sırbistan'da 1 Haziran'dan itibaren spor karşılaşmalarının seyircili oynanacağı açıklandı.


Kuzey Makedonya'da 22 Mart'tan beri uygulanan kısmi sokağa çıkma yasağı bugün itibarıyla kaldırıldı.


- Mescid-i Aksa pazar günü açılıyor


Kudüs İslami Vakıflar Konseyi, salgın nedeniyle 2 aydan uzun süredir kapalı olan Mescid-i Aksa'nın 31 Mayıs Pazar günü ibadete açılacağını duyurdu.


Suudi Arabistan'da 31 Mayıs'ta başlayacak normalleşmenin 14 Haziran'da tamamlanacağı bildirildi.


Zimbabve'de, salgınla mücadele kapsamında alınan tedbirlere uymayan on binlerce kişi gözaltına alındı.


Malezya, Kovid-19 tespit edilip hastanede tedavi edilenlerin iyileştikten hemen sonra bırakılmayacağını, 14 gün sonra taburcu edileceğini açıkladı.


Şili'de, vakaların artmasının ardından hastanelerin yoğun bakım ünitelerinin dolma noktasına geldiği bildirildi.


Lübnan'da salgın nedeniyle mart ayından beri kapalı tutulan camilerin 29 Mayıs'tan itibaren yeniden açılacağı açıklandı.


Umman'ın başkenti Muskat'a salgın tedbirleri kapsamında uygulanan giriş-çıkış yasağı 29 Mayıs Cuma günü sona eriyor.


Nijerya, Dünya Sağlık Örgütünün (DSÖ) itirazlarına rağmen Kovid-19 hastalarının tedavilerinde "hidroksiklorokin" isimli ilacın klinik testlerine devam edeceğini açıkladı.


El Salvador Devlet Başkanı Nayip Bukele de Kovid-19 tedavisinde başvurulan "hidroksiklorokin" isimli ilacı kullandığını açıkladı.


Zambiya Sağlık Bakanı Chitalu Chilufya'da Kovid-19 tespit edildi.



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English