Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Derebucak'ta şeker fasulyesi üretimi ilçe ekonomisine kazanç sağlıyor

Konya'nın Derebucak ilçesinde, şeker fasulyesi üretiminin giderek yaygınlaştığı bildirildi.

Derebucak’ta şeker fasulyesi üretimi ilçe ekonomisine kazanç sağlıyor
Belediye Başkanı Ahmet Kısa, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ve Tarımsal Hizmetler ve Koordinasyon Dairesi Başkanı Mustafa Yazlık'la birlikte Gembos Ovası'nda gerçekleştirdiği şeker fasulyesi ekiminin ardından yaptığı açıklamada, Gembos Ovası'nda üretimi gerçekleştirilen şeker fasulyesi yetiştiriciliğinin ilgili kurumlar ve yerel yönetimler tarafından üreticiye sağlanan destek ve imkanlarla birlikte giderek arttığını bildirdi.

Kısa, ilçe genelinde şeker fasulyesi üretiminin yılda yaklaşık 2 bin ton seviyelerine ulaştığını belirterek, yürütülen çalışmalarla pazar imkanlarını da her geçen gün artırdıklarını söyledi.

Şeker fasulyesi üretiminden ilçe ekonomisine yılda yaklaşık 35 milyon liralık kazanç sağlandığını da vurgulayan Kısa, şu bilgileri verdi: "Antalya il sınırında yer alan Türkiye'nin en verimli ve bereketli ovaları arasında yer alan Gembos Ovası'nın sulu tarıma açılması, devlet ve yerel yönetimlerimizin üreticimize sağladığı desteklemeler ve sunduğu imkanlar ile şeker fasulyesi üretiminde bölgemiz son dönemde önemli bir merkez haline gelmiştir. Özellikle pandemi sürecinde tarımsal üretimin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gördük. Bölgemizde esas tarımsal üretimimiz olan şeker fasulyesi, üretimin ardından İlçe Belediyemizin tesisinde, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ile kooperatiflerimizle iş birliği içerisinde yürütülen yoğun bir mesainin ardından işlenerek pazara sunuluyor. Pazar olanaklarımızı da her geçen gün artırıyoruz. İlçemize tarımsal gelir olarak yılda yaklaşık 35 milyon liralık gelir sağlamakta olan şeker fasulyesi üretiminden çiftçilerimiz de hasıla üzerinden 2/3 oranında karlılık sağlamaktadır. Bu anlamda, ilçemizde tarımsal üretim her zaman olduğu gibi bugün de önceliklerimiz arasında yer alıyor. Konya Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Uğur İbrahim Altay ve Tarımsal Hizmetler ve Koordinasyon Dairesi Başkanımız Sayın Mustafa Yazlık'a ilçemizdeki tarımsal üretime verdiği destek ve katkılardan dolayı teşekkür ediyorum."

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 1
  • 1
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English