Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Depremzedelerin rahatı için her türlü imkan sunuluyor

Elazığ'da depremin ardından evlerine giremeyen ailelerin büyük bölümü kriz merkezince arasında otel, okul, cami, cemevi ile spor salonlarının yer aldığı 43 mekana yerleştirildi.

Depremzedelerin rahatı için her türlü imkan sunuluyor
Elazığ'da depremin ardından evlerine giremeyen ailelerin ihtiyacı, kriz merkezi koordinasyonunda karşılanıyor.

Elazığ'ın Sivrice ilçesinde meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki depremin ardından devletin ilgili kurumları koordinasyon halinde vatandaşların mağduriyetinin giderilmesi için 24 saat yoğun çaba gösteriyor.

Bu kapsamda evlerinde hasar oluşan veya yaşadıkları tedirginlik dolayısıyla evlerine giremeyen 15 bini aşkın kişi otel, okul, cami, cemevi, yurt, öğretmenevi ile spor ve konferans salonlarına yerleştirildi. Yatak ve battaniye dağıtılan, ardından Kızılay ekiplerince üç öğün sıcak yemek verilen bu mekanlarda özellikle çocuklara yönelik sosyal aktiviteler düzenleniyor.

Öte yandan, Kültür Park'ta kurulan çadırlarda barınan ailelerin yemek ve ısınma ile diğer ihtiyaçlarına da hızlı şekilde cevap veriliyor.

Namık Kemal İlkokulunda barınan Melek Koca, yaptığı açıklamada, depremin ardından önce öğretmenevine ardından okula yerleştirildiklerini söyledi.

Kendilerinin rahat etmesi için yetkililerin gösterdiği çalışmaya vurgu yapan Koca, "İki gündür okulda ne açız ne de susuzuz. Yatacak yerimiz var, çok iyiyiz. Allah devletimizden razı olsun. Dün okulda sıcaktan neredeyse bayılacaktık, çok güzeldi. Herkese teşekkür ederiz. Allah razı olsun hepsinden, çok çok iyiyiz." dedi.



Depremzedelerin rahatı için her türlü imkan sunuluyor
Depremzedelerden Nergiz Türk de depremin ardından eşiyle barınmak için okula geldiklerine değinerek, yatma ve yemek konusunda sıkıntı yaşamadıklarını söyledi.

Şahane Mutluay da devletin barınma ve yeme içme konusunda kendilerine her türlü desteği sunduğunu dile getirerek, "Allah devletimizden razı olsun. Okul, cami ve öğretmenevinde konaklama imkanı sağladı. Evlerimizde çatlak var, giremiyoruz. Sık sık artçı depremler olduğu için o tedirginliği sürekli yaşıyoruz." ifadesini kullandı.



"Çadırda kalanlara da okula gelmelerini tavsiye ederiz"
Evi hasarlı olduğu için okulda barınan Duriye Yaylagülü de "Eve giremediğimiz için okula geldik, yatak ve battaniye verdiler. Kızılay tarafından da 3 öğün sıcak yemek veriliyor. Allah devletimizin eksikliğini vermesin. Devlet okulu, camileri açtı, yatak, battaniye ve sıcak yemek verdi. Sıcak yerde oturuyoruz. Deprem gecesi dışarıda kaldık, soğuktu. Çadırda kalanlara da okula gelmelerini tavsiye ederiz. Kızılay tarafından da üç öğün yemek veriliyor." diye konuştu.

Kültür Park'taki çadırda kalan Recibe Yıldırım da depremin ardından kendilerine çadır ve diğer yardımların ulaştığını aktararak, "Kamyonlarla yatak, battaniye geldi, yemek dağıtılıyor." dedi.

"Kriz merkezi koordineli bir şekilde çalışıyor"
Türk Kızılay Genel Müdürü İbrahim Altan,  yaptığı açıklamada, depremin ilk anından itibaren acil şekilde gıda yardımlarını ulaştırıp, peşinden sıcak yemek çıkarmaya başladıklarını söyledi.

Kendilerine yardım ihtiyacı duyulan her yerde hazır bulunduklarını dile getiren Altan, "Özellikle burada kriz merkezi koordineli bir şekilde çalışıyor. Bu koordinasyon neticesinde okullarda barınma mekanları oluşturuldu. Buralara sıcak yemek götürüyoruz. Vatandaşlarımız sunulan bu imkandan lütfen istifade etsinler. Zira okullar hem sıcak hem de sosyal imkanları var." diye konuştu.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 1
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 1
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (1)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • KA
    Karatay aşığı
    4 yıl önce

    Allah kimseye vermesin. Böyle durumlara gelmemek için bol bol islam kitabı dağıtmalı ücretsiz buna emri maruf denir. İslam alimleri doğru ehli sünnet kitap dağıtılırsa başta deprem olmaz buyuruyorlar..

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English