Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Depremin yorulmak bilmeyen kahramanları

İzmir'de meydana gelen depremin kahramanları olan arama kurtarma ekipleri, dur durak bilmeden çalışıp can kurtarmaya devam ediyor. 60 saati aşkındır mesailerini sürdüren ekip personelleri yaptıkları açıklamada 'Hayat kurtarınca yorgunluk da kalmıyor' açıklamasında bulundu.

Depremin yorulmak bilmeyen kahramanları
Merkez üssü Seferihisar olan 6,6 büyüklüğündeki depremde Bayraklı ilçesinde yıkılan binaların enkazında arama kurtarma ekipleri dur durak bilmeden çalışmalarını sürdürüyor. Uzun saatler boyunca enkazda arama kurtarma faaliyeti gösteren ekip personellerinin kısa mola zamanlarındaki yaşadıkları yorgunluk yüzlerinden okundu. Yüzleri, kıyafetleri ve botları toz içinde dinlenmeye çalışan ekipler, enkazdan sağ kurtulanları gördükçe daha da çok çalışmak istediklerini söyledi.
"Hayat kurtarınca yorgunluk da kalmıyor"
Bayraklı ilçesinde bulunan ve depremde yerle bir olan Rıza Bey Apartmanı enkazında çalışma yürüten 911 Arama Kurtarma Genel Başkanı Mustafa Gürsoy, enkaz altından sağ vatandaş çıkarttıkça, yorgunluk hissetmediklerini dile getirdi. Gürsoy, "Depremin hemen sonrasında buraya geldik. AFAD ve Sivil Savunma Birlik Müdürlüğünden kağıdımızı aldık ve enkazda çalışmaya başladık. Enkaz bölgesinde diğer ekiplerle birlikte koordineli çalışıyoruz. Orada gayet disiplinli bir çalışma yürütüyor, zamanla yarışıyoruz. Yapmış olduğumuz çalışmalarda saniyeler çok önemli olduğu için yorgunluk hissetmiyoruz. Yorgun olduğumuzu hissettiğimizde ekipleri değiştiriyoruz ancak yorgun olsak bile hala çalışmak istiyoruz. Ama mecburen yorulduğunu fark ettiğimiz arkadaşları dinlenmeye gönderiyoruz. Çünkü dinlenmeden çalışırsak bu da dikkat dağınıklığına sebep olur. Tecrübeyle, bilgiyle bir insanın hayatını kurtarmaya çalışmak, yeri geldiğinde kurtarmak, bize bir sevinç kaynağı oluyor. Tarifsiz bir mutluluk yaşıyoruz. Yorgunluk da kalmıyor" diye konuştu.

"Dinlenmeye gidin dendiğinde bütün ekibimizin yüzü asılıyor"
Aynı enkazda görevli 911 Arama Kurtarma Operasyon Lideri Altun Karadağlı da dinlenmeye gidin dendiğinde yüzlerinin asıldığını söyledi. Karadağlı, "Bizler burada milletimiz için tüm enerjimizle çalışıyoruz. Bir kişi sağ çıktığı zaman herkesin gözleri doluyor. Her canlı çıkan vatandaşımız olduğunda biz daha da güçlü bir şekilde çalışmaya devam ediyoruz. Biz yorulduğumuzda, dinlenmeye gidin dendiğinde bütün ekibimizin yüzü asılıyor. Ama dinlenmek de gerekiyor tabi o enerjiyi yeniden toplayabilmek için" açıklamasında bulundu.

Depremin yorgun kahramanı 'Hassas burun'
Öte yandan, depremin kahramanlarından olan bir hassas burunlu arama köpeği de, çalışmalarından ötürü yorgunluğa yenik düşerek gündüz saatlerinde uyuyakalmıştı. Arama köpeğinin bu fotoğrafı sosyal medyada bir çok kişi tarafından paylaşılmıştı.
Arama kurtarma ekiplerinin enkaz bölgesindeki çalışmaları sürüyor.

 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English