Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Depremde can ve mal kaybı yaşanmadı

Konya’nın Tuzlukçu ilçesi merkezli üç depremin ardından incelemeler sürüyor.

Tuzlukçu merkezli peş peşe meydana gelen üç deprem çevre ilçelerde de hissedildi. Deprem sonrası AFAD, emniyet, jandarma, sağlık, itfaiye ekipleri de harekete geçti.

Konya Valiliği, deprem bölgesindeki incelemelere dair açıklama yaptı.

​Valiliğin yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verildi; 

"AFAD Deprem Dairesi'nden edinilen bilgilere göre saat 18.51’de Konya Tuzlukçu'da 4.7 ve 4.0 büyüklüğünde iki ayrı deprem meydana gelmiştir. 

İlk depremin merkez üssünün Konya Tuzlukçu'ya 13.2 kilometre uzaklıkta olduğu ve yerin 7 kilometre altında gerçekleştiği belirtilirken ikinci deprem, Tuzlukçu'ya 12.1 kilometre uzaklıkta ve yerin 7 kilometre altında gerçekleşmiştir.

Konya Afet Müdahale Planı afet ve acil durumlara müdahalede ihtiyaç duyulacak tüm güç ve kaynakları yerel düzeyde planlamak, bu güç ve kaynakların olay bölgesine hızlı ve etkin bir şekilde ulaştırılmasını sağlamak, müdahale hizmetlerini ve bu hizmetlerin koordinasyonundan sorumlu ilimizdeki ana ve destek çözüm ortakları depremin ilk dakikası itibariyle çalışmalarına başlamışlardır."

Kaymakam Yeşilyurt deprem bölgesinde
Tuzlukçu Kaymakamı Ahmet Yeşilyurt ve beraberindeki yetkililer, depremin ardından ilçede merkez mahallelerle ilgili bilgi aldı, sonrasında Koraş Mahallesine ve depremin merkez üssü olan ilçeye bağlı Mevlütlü Mahallesine geldi.

Kaymakam Yeşilyurt, Mevlütlü Mahallesi Muhtarlığında son durumla ilgili bilgi verdi.

"Şu anda ilçemizde herhangi bir can ve mal kaybı bulunmamakta"

Yeşilyurt, akşam saatlerinde merkez üssü Mevlütlü Mahallesi olan 4.7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğini belirterek, “Art arda 3 deprem oldu. Şu anda ilçemizde herhangi bir can ve mal kaybı bulunmamakta. Aynı şekilde sadece bu Mevlütlü Mahallesi’nin yakınında olan Koraş Mahallesi’nde bir iki evde çatlağımız mevcut. Merkezde de bir evde küçük çatlağımız mevcut. Onun da nedeni; ilçemizdeki evlerin kerpiç olmasından dolayı bir takım çatlaklar var. Biz o evdeki vatandaşlarımızı her ihtimale karşı evlerinde bu gece yatırmıyoruz. Ailelerinin, kardeşlerinin, anne babalarının yanına yönlendiriyoruz. Ev ihtiyacı olan, yatacak yeri olmayan vatandaşlarımız için merkezde 11 kişilik öğretmenevimiz var orayı şu anda hazır ettik, oraya yönlendiriyoruz. Hastanemize hiçbir başvuru olmadı. Vakıf ve vefa destek grubumuzla görüştüm, oraya da herhangi bir başvuru almadık. İlçe Emniyet Müdürümüz görev başında, merkez mahallelerimizde incelemelerde bulunuyor, aynı şekilde polis devriye ekiplerimiz de evleri teker teker geziyor. Jandarma komutanımızla beraber biz de merkez dışındaki mahallelerimizi ziyaret ediyoruz. Koraş Mahallesi’ni ziyaret ettik, ailelerimizle görüştük. Muhtarlarımızın hepsiyle görüştüm. Şu anda olumsuz bir dönüş almadık. Belediye personeli görevlendirildi, merkez mahallelerimizde geziyor. İlçe müftümüz ile görüştük. Camilerimizden yarım saatte bir anons yapılarak can kaybı, mal kaybı olan kişilerin muhtarlara başvurmasını istiyoruz. Eğer yaşlı vatandaşlarımız da başvuramazsa muhtarlar bizzat onların evlerini gidip ihtiyaçları varsa bana bildiriyor. Valimiz AFAD ekibi görevlendirdi. AFAD ekibi ilçede merkez mahallede birkaç evde inceleme yapıyor, şimdi Mevlütlü’de inceleme yapacaklar, daha sonra Koraş’ta tespit ettiğimiz evleri ziyaret edecekler. Orada evlerle ilgili analiz yapacaklar. Merkezden taşra teşkilatına kadar herkes seferber oldu” dedi.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 1
  • 3
  • 10
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English