Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

DEAŞ'a haziranda 'üst düzey' darbe

Terör örgütü DEAŞ'a yönelik etkin ve kararlı mücadelesini sürdüren Türkiye, geçen ay yurt genelindeki operasyonlarla örgüte büyük darbe vurdu, teröristlerin planladığı eylemler güvenlik güçlerinin başarılı çalışmalarıyla engellendi.

DEAŞ’a haziranda ’üst düzey’ darbe
Türkiye'de terör örgütü DEAŞ'a karşı yürütülen mücadele kararlılıkla devam ediyor.

Operasyonlarını aralıksız sürdüren güvenlik güçleri, geçen ay başta Ankara, Adana, Mersin, Hatay, Kilis, Şanlıurfa, Kayseri, Samsun, Sakarya, Bolu ve Osmaniye olmak üzere farklı kentlerde şafak vakti eş zamanlı düzenledikleri başarılı operasyonlarla örgüte nefes aldırmadı.

Derlenen bilgilere göre, polis, jandarma ve hudut birliklerinin haziran ayında yürüttüğü çalışmalarda, aralarında örgütün sözde "emirleri" olduğu belirlenen çok sayıda yabancı uyruklunun da bulunduğu 206 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin adreslerindeki aramalarda çok sayıda örgütsel doküman ve dijital malzeme ele geçirildi. Güvenlik birimlerindeki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 77'si tutuklandı.

İçişleri Bakanlığı kayıtlarına göre, geçen ay terör örgütlerine yönelik operasyonlarda etkisiz hale getirilen 166 teröristin (63'ü ölü, 74'ü sağ ve 29'u teslim) 67'si DEAŞ mensubu. Güvenlik güçlerince bu yılın ocak-haziran döneminde gerçekleştirilen operasyonlarda ise terör örgütü DEAŞ üyesi oldukları iddiasıyla gözaltına alınan bin 296 şüpheliden 467'si tutuklandı.

Hazirandaki bazı operasyonlar
Adana'da terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonda gözaltına alınan 2 şüpheli tutuklandı. Kaçak yollardan ülkeye girdikleri belirlenen şüphelilerin, bombalı eylem hazırlığında oldukları iddia edildi. Operasyonda şüphelilerin Suriye'de terör örgütü adına savaşırken uzun namlulu silahlarla çekilmiş fotoğrafları ele geçirildi.

Mersin merkezli Bursa ve Yalova'da terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonda 19 şüpheli gözaltına alındı. Polis ve jandarma ekipleri, Mersin'in Anamur ilçesi kırsalında yaptıkları aramalarda toprağa gömülü 5 depo buldu. Buralarda yapılan incelemelerde çok sayıda yaşam malzemesinin yanı sıra uyku tulumları ve sırt çantaları ele geçirildi. Şüphelilerin kırsal alanda faaliyet yürütmeye çalıştıkları ve eylem arayışında oldukları belirtildi. Savcılık sorgularının ardından nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edilen şüphelilerden 14'ü tutuklandı, 5'i adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Hatay'ın Yayladağı ilçesinde kaçak yollardan Türkiye'ye girmeye çalışırken yakalanan ve terör örgütü DEAŞ üyesi oldukları öne sürülen 3 şüpheli tutuklandı.

Adana merkezli Mersin ve Tekirdağ'da terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonda 19 şüpheli gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 6'sı savcılıkça, 13'ü mahkemece adli kontrol şartıyla salıverildi.

Kocaeli'de terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonda gözaltına alınan 7 şüpheliden 2'si, Sakarya'da ise 5 şüpheli tutuklandı.

Osmaniye'de terör örgütü DEAŞ’a yönelik 2 ayrı operasyonda yakalanan 11 şüpheli cezaevine konuldu.

Adana, Kayseri, Bursa, Samsun, Tekirdağ ve Osmaniye'de terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonlarda aralarında yabancı uyrukluların da bulunduğu 31 şüpheli gözaltına alındı.

Samsun'da terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonda gözaltına alınan Irak uyruklu 2 şüphelinin sınır dışı edilmesine karar verildi.

Bolu'da ve Samsun'da Irak uyruklu birer şüpheli tutuklandı.

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde, Osmaniye'de ve Kilis'te birer şüpheli cezaevine konuldu.

Kilis'te DEAŞ'lı kadın terörist teslim oldu. Suriye'den gelerek Çobanbey Sınır Kapısı'nda 5 çocuğuyla güvenlik güçlerine teslim olan terörist gözaltına alındı.

Ankara'da "kız kaçırma" meselesi nedeniyle çıkan silahlı kavgaya karışan ve "terör örgütü DEAŞ üyesi olmak" suçundan arandığı belirlenen şüpheli gözaltına alındı.

Sözde emirler yakalandı
Kayseri'de terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonda, geçmiş dönemlerde Irak'ta DEAŞ adına faaliyet yürüttüğü belirlenen ve Musul kentine bağlı Muhallebiye kasabasının sözde emiri olduğu belirlenen "Sebhen" kod adlı M.S.E. düzenlenen operasyonla gözaltına alındı. Örgüt içinde havancılardan sorumlu olduğu iddia edilen şüpheli, tutuklandı.

Şanlıurfa'da ise terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonda, örgütün Suriye'deki yapılanmasında sözde "emir" düzeyinde faaliyet gösterdikleri iddia edilen 7 şüpheli gözaltına alındı.

DEAŞ'ın "Kocaeli emirleri" şifreli görüşmüş
Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığınca terör örgütü DEAŞ'a yönelik yürütülen soruşturmada, sözde "Kocaeli emirleri"nin de aralarında olduğu 29'u tutuklu, 1'i firari 49 sanık hakkında 4,5 yıldan 22 yıl 6'şar aya kadar hapis cezası istemiyle hazırlanan iddianame kabul edildi.

İddianamede, örgüt mensuplarının deşifre olmamak için birbirleriyle "TrueCrypt", "Conversation" ve "Chat With" şifreli mesajlaşma programları üzerinden görüşme gerçekleştirdikleri yer aldı.



 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English