Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

DASK'tan deprem sigortası yaptırma çağrısı

DASK Koordinatörü Erdal Turgut: "(Zorunlu deprem sigortası) Depreme karşı alınacak en etkili finansal önlem" "Deprem Haftası'nda tüm konut sahiplerini (DASK Yaptıran Kazanıyor kampanyasından) yararlanmaya ve sigorta yaptırarak depreme karşı önlem almaya davet ediyoruz"

Anadolu Ajansı haberine göre;

İSTANBUL (AA) - Doğal Afet Sigortaları Kurumu'ndan yapılan (DASK) açıklamada, ülke genelinde sigortalılık oranının yüzde 57 olduğu ve bu rakamın yüzde 100'e çıkarılması gerektiği bildirildi.


DASK'tan 1-7 Mart Deprem Haftası dolayısıyla yapılan açıklamada, depreme hazırlıklı olmanın önemi vurgulandı.


Depreme karşı en önemli finansal güvence olan zorunlu deprem sigortası sayesinde halihazırda Türkiye'de 10 milyonu aşkın konutun güvence altında olduğu belirtilen açıklamada, ülke geneli sigortalılık oranının yüzde 57 düzeyinde seyrettiği kaydedildi.


İzmir'de 30 Ekim'de yaşanan depremin ardından hasar dosyalarının yüzde 94'ünü tamamlayan DASK'ın kuruluşundan bu yana gerçekleştirdiği hasar ödemesinin 760 milyon liraya ulaştığı bildirildi.


Açıklamada konuya ilişkin görüşleri yer alan DASK Koordinatörü Erdal Turgut, sigortalılık oranını artırmak için başlattıkları "DASK Yaptıran Kazanıyor" kampanyasını anımsatarak, kampanyanın ardından poliçe üretimlerinin artarak devam etmesini beklediklerini aktardı.


Herkesin deprem gerçeğinin farkında olması ve bu konuda üzerine düşenleri yaparak önlem alması gerektiğini kaydeden ve ülkedeki deprem tehlikesinden bahseden Turgut, şu açıklamalarda bulundu:


"Bu kapsamda DASK olarak vatandaşlarımızın çok uygun primler ödeyerek evlerini zorunlu deprem sigortası ile güvence altına almalarını sağlıyoruz. Bu sigortanın depreme karşı alınacak en etkili finansal önlem olduğunu vurgulamak istiyoruz. Ancak sigortalılık oranlarına baktığımızda hala gidecek yolumuz var. Bu nedenle 2021'de bir seferberlik başlattık. DASK Yaptıran Kazanıyor kampanyamız kapsamında sigortalılarımızın teminatlarını artırırken, prim farkını almıyoruz. Deprem Haftası'nda da tüm konut sahiplerini kampanyadan yararlanmaya ve sigorta yaptırarak depreme karşı önlem almaya davet ediyoruz."




- "DASK Yaptıran Kazanıyor' kampanyası sigortaya ilgiyi artırdı




Erdal Turgut, DASK olarak yüzde 100 sigortalılık hedefiyle çalışmalarını sürdürdüklerini belirterek, "Kapsamımıza giren tüm konutların sigortalı olması için çalışıyoruz. Bu amaçla başlattığımız kampanyanın ardından da poliçe üretimlerinde artış olduğunu görmek bizim için mutluluk verici. Sigortalılık oranlarının daha da artmasını bekliyoruz." ifadelerini kullandı.


Kampanya kapsamında Türkiye genelinde yıllık prim ortalamasının 163 lira olarak hesaplandığı bilgisini veren Turgut, depremde hasar gören sigortalı evler için ödenecek en yüksek teminat bedelinin ise 268 bin liraya yükseldiğini bildirdi.


Turgut, 24 Ocak'ta gerçekleşen Elazığ merkezli deprem için 269 milyon lira ödeme yaptıklarını anımsatarak, 30 Ekim'deki İzmir depreminin ardından açılan hasar dosyalarının yüzde 94'ünü sonuçlandırarak 266 milyon lira hasar ödemesi gerçekleştirdiklerini aktardı.


Erdal Turgut, DASK olarak bugüne kadar yaptıkları toplam ödeme miktarının 760 milyon liraya ulaştığı bilgisini verdi.



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English