Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Darbe sonrası Mısır'ı anlatan filmin galası yapıldı

Mısır'da demokratik yollarla seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'ye karşı yapılan kanlı darbe sonrasında yaşananları Mısırlıların gündelik hayatından esinlenerek anlatan, yönetmenliğini Muhammed el-Bahravi'nin üstlendiği "El Hatk" filminin galasında, filmin ekibi davetlilerle bir araya geldi Muhalif ve sivillerin yaşadıklarını konu alan film, darbeci gizli servis üyelerinin aile hayatlarına da yer vererek yaşananları farklı bir bakış açısıyla sunuyor

Anadolu Ajansı haberine göre;
İSTANBUL (AA) - Mısır'da demokratik yollarla seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'ye karşı yapılan kanlı darbe sonrasında yaşananları Mısırlıların gündelik hayatından esinlenerek anlatan, "El Hatk" filminin galası yapıldı.

Beyoğlu'ndaki Atlas Sineması'nda gerçekleştirilen galada, yönetmen Muhammed el-Bahravi, yapımcı Muhammed el-Cibbe, filmin oyuncuları ve teknik ekibi davetlilerle buluştu.

15 Temmuz darbe girişiminin üçüncü yılı dolayısıyla Türk-Arap Medya (TAM) Derneğince düzenlenen etkinlikte, orijinal dilinde Arapça olarak Türkçe alt yazıyla gösterilen film, izleyicinin beğenisini topladı.

Filmde, hiçbir siyasi sürece dahil olmayan ve cezaevinde haksız yere 5 yıl yatan bir doktorun eşini canlandıran Türk oyuncu Öznur Muhammed, AA muhabirine filmi değerlendirdi.

Muhammed, diş hekimi olduğunu ve oyunculuk eğitimi aldıktan sonra sinemaya bu filmle adım attığını söyledi.

"El Hatk" filmine bir yıl prova süreciyle hazırlandıklarını anlatan Muhammed, şunları kaydetti:

"Ben karakteri güçlü bir kadını canlandırıyorum. Bir taraftan da olaylardan çok fazla etkileniyor. Kocası 5 yıl hapiste kaldıktan sonra onun için yeni bir süreç başlıyor. Farah'la yatıyor, yemek yiyor ve uyuyorum. Rolümü gerçekten kendimle özdeşleştirdim. Film bir kadın olarak benimle ortak acıları yansıtıyor. Her sahnede acıları ve mutlulukları tekrardan yaşadık. Biz Mısır'da yaşanan acıları tüm yönleriyle özellikle de insani yönleriyle yansıtmaya çalıştık. Böyle bir filmde oynadığım için çok mutluyum."

Galaya, Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, TAM Derneği Başkanı Turan Kışlakçı, MAZLUMDER Genel Başkanı Ramazan Beyhan, USMED Başkanı Said Ercan ile çok sayıda Mısırlı sanatçı, politikacı ve entelektüel katıldı.

Mısır'da yaşanan süreçleri muhalif ve sivillerin yaşadıkları üzerinden anlatan film, darbeci gizli servis üyelerine ve aile hayatlarına da yer vererek yaşananları farklı pencerelerden ortaya koyuyor.

Profesyonel ve amatör oyuncuların rol aldığı filmin kadrosunda Üsame Muhammed, Amr Memduh, Öznur Muhammed, Hiba Osman, Manal M. ve Mutaz el-Kholy'nin de arasında bulunduğu isimler yer alıyor.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English