Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Darbe girişimi davasında yargılanan eski Kars İl Jandarma Komutanı Güngör'ün cezası onandı

Anadolu Ajansı haberine göre;

KARS (AA) - Kars'ta, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) darbe girişimine karıştıkları iddia edilen ve aralarında eski İl Jandarma Komutanı Albay Serdar Güngör'ün de bulunduğu 8 kişiye verilen ceza, Bölge Adliye Mahkemesince onandı.


Kars 2. Ağır Ceza Mahkemesince 6'sı tutuklu 11 sanık hakkında verilen karar, sanıklar ve avukatlarının itirazı üzerine Erzurum Bölge Adliye Mahkemesine gönderildi.


Erzurum Bölge Adliye Mahkemesi 6. Ceza Dairesi'nce kabul edilen dava, dosya üzerinden incelenerek karara bağlandı.


Kars 2. Ağır Ceza Mahkemesinin sanıklar hakkında verdiği kararda usul ve esasa ilişkin hukuka aykırı herhangi bir durum bulunmadığını belirten daire, sonradan gelen bazı delil ve bunlara ilişkin savunma hakkının verilmemesinin, yeniden yargılama yapılmasını gerektirmediğine hükmetti.


Ceza dairesi, sanıklar eski İl Jandarma Komutanı albay Serdar Güngör, İl Jandarma Komutan Yardımcısı yarbay Kamil Öztürk, İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürü Ömer Talay ile astsubay Murat Aydoğmuş, eski Selim İlçe Jandarma Komutanı yüzbaşı Ömer Şener ve eski Üsteğmen Levent Saka, başçavuşlar Bahadır Çetinkaya ile Hasan Hüseyin Yılmaz'a "anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme" suçundan verilen hapis cezalarını ve sanıklar başçavuşlar Yücel Örs ile Hakan Koçak ve Uzman Jandarma Celal Atik Armağan hakkında beraat kararını onadı.


Sanıklar Güngör, Öztürk, Aydoğmuş, Talay ve Şener'e yüklenen suçların nitelik ve ağırlığı ile hükmedilen ceza miktarına göre kaçma şüphesi altında bulunmaları gözetilerek tutukluluk hallerinin devamına karar veren ceza dairesi, aynı gerekçelerle Saka hakkında çıkartılan yakalama emrinin devamına ve Yılmaz ile Çetinkaya hakkında adli kontrol tedbirinin devamına oy birliğiyle karar verdi.


- Davanın geçmişi


Kars'ta darbe girişimine karıştıkları gerekçesiyle 11 sanık hakkında açılan davada 2. Ağır Ceza Mahkemesi, eski İl Jandarma Komutanı albay Serdar Güngör'e "anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme" suçundan 15 yıl, İl Jandarma Komutan yardımcısı yarbay Kamil Öztürk'e 20 yıl, İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürü Ömer Talay ile astsubay Murat Aydoğmuş'a ise 14 yıl 6'şar ay, eski Selim İlçe Jandarma Komutanı yüzbaşı Ömer Şener ve eski üsteğmen Levent Saka'ya 14 yıl 2 ay hapis cezası vermişti.


Tutuksuz yargılanan başçavuşlar Hasan Hüseyin Yılmaz ve Bahadır Çetinkaya'ya da aynı suçtan 12 yıl 6 ay hapis cezası veren ve üzerine atılı suçun vasfı ve mahiyeti, mevcut delil durumu ve haklarında hükmolunan ceza dikkate alınarak sanıklar hakkında adli kontrol tedbirleri uygulayan mahkeme, sanıklar başçavuşlar Yücel Örs ile Hakan Koçak ve uzman jandarma Celal Atik Armağan hakkında berat kararı vermişti.



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English