Son Dakika Haberler

Danimarka oyuncusu Eriksen maç sırasında fenalaştı

Eklenme Tarihi: 12.06.2021 - 20:40 , Son Güncellenme: 12.06.2021- 23:35

Danimarka–Finlandiya maçında Danimarka’nın yıldızı Christian Eriksen fenalaştı. Yerde hareketsiz kalan Eriksen'e kalp masajı yapıldı. Eriksen hastaneye kaldırılırken, UEFA maçı erteledi. Eriksen'in durumunun stabil olduğu açıklandı.

Danimarka oyuncusu Eriksen maç sırasında fenalaştı
Danimarka'nın başkenti Kopenhag'daki Parken Stadı'nda oynanan mücadelenin ilk yarısında futbolseverleri üzen bir olay yaşandı.

Eriksen, takım arkadaşının sol kanattan taç atışını kullandığı 42. dakikada kendisini yere bıraktı. Olay sonrası sahaya giren sağlık ekipleri, 29 yaşındaki futbolcuya kalp masajı yaptı.
Bu sırada Eriksen'in etrafında çember oluşturan futbolcular, sağlık ekiplerinin müdahalesini endişeyle izledi.

Maç ertelendi

UEFA'dan yapılan açıklamada, mücadelenin tıbbi acil durum nedeniyle ertelendiği belirtildi. 

"Eriksen'in bilinci açık"

Eriksen'in, hastaneye götürüldüğü ve durumunun stabil olduğu bilgisi verildi.

Kısa süre sonra Twitter hesabından paylaşımda bulunan Danimarka Futbol Federasyonu da 29 yaşındaki futbolcunun bilincinin açık olduğunu açıkladı.

Maç yeniden başladı

Karşılaşmanın kalan vakti TRT SPOR ekranlarında yayınlandı. İlk yarının son 4 dakikası oynandı. 5 dakikalık devre arasının ardından da ikinci yarı başladı.

İkinci yarısı çekişmeli geçen maçı Finlandiya 1-0 önde tamamladı. 

Eriksen'e destek yağdı

Öte yandan Eriksen'e spor camiasından destek yağdı. A Milli Takım futbolcularından ve kulüpler ile UEFA Başkanı Aleksander Ceferin Eriksen'in en kısa zamanda sağlığına kavuşması temennisinde bulundu.

Kaynak: