Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Dağlıcalı çocukları Mehmetçik eğlendirdi

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde bir köy okulundaki öğrenciler, "Mobil Gençlik Merkezi" projesi kapsamında Dağlıca Hudut Taburu'ndaki helikopter pistinde askerlerin de katılımıyla spor yapıp oyunlar oynadı.

Dağlıcalı çocukları Mehmetçik eğlendirdi
Gençlik ve Spor Bakanlığınca "Gençlik Projeleri Destek Programı" kapsamında desteklenen ve Yüksekova Gençlik Merkezince yürütülen "Mobil Gençlik Merkezi" projesi kapsamında öğrenciler çeşitli sportif faaliyetlerde bulunuyor.

Projeden, belde ve köylerde sosyal faaliyetlere katılamayan 5 bin öğrencinin mobil araç aracılığıyla faydalanması amaçlanıyor. 

Yüksekova Gençlik Merkezi görevlileri, ilçeye 55 kilometre mesafedeki Dağlıca köyünün Şehit İstikam Uzman Çavuş Lokman Çoban İlkokulu/Ortaokuluna gitti.

Görevliler, okulun bahçesi olmadığı için etkinliklerini bin 500 rakımlı Dağlıca Hudut Taburundaki helikopter pistinde gerçekleştirdi.

Burada 25 öğrenci, askerlerin de katılımıyla satranç, mini golf, voleybol, boks, langırt, dart, okçuluk ve matrak gibi spor ve oyunlarla eğlenceli vakit geçirdi.

Etkinlikte, Gençlik Merkezi yetkilileri 25 öğrenciye spor ayakkabısı, satranç takımı ve çeşitli spor malzemeleri hediye etti. Askerler de öğrencilere ikramda bulundu.

- "Çocukluğumuza yeniden döndük"

Gençlik Merkezi Proje Sorumlusu Yılmaz Taşel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 6 ayda 5 bin öğrenciye ulaşmayı amaçladıklarını, 6 okulda etkinlik gerçekleştirdiklerini anlattı. Taşel, şunları dile getirdi:

"Çok önemli bir yerde, sınırın sıfır noktasında Dağlıca'dayız. Çocuklarımızın yüreklerine dokunabileceğimiz en uç noktadayız. Onların hassasiyetlerinin farkındayız. Merkeze gidemedikleri için biz onların ayağına geldik. Burada olmaktan çok mutluyuz. Onların minik yüreklerine dokunabildiysek ne mutlu bize." 

Öğrenci Hacer Katırcı da daha önce böyle bir etkinliğe katılmadığını anlatarak, "Yıllar sonra ilk defa böyle bir sevinç yaşadık. Çocukluğumuza yeniden döndük. Burası şehir merkezine çok uzak. Şu an çok mutluyuz ve çok eğlendik." dedi.

Öğrencilerden Kader Buldan da Dağlıca köyünde fazla imkanları olmadığını ifade ederek, "İlk defa ok attım, çok heyecanlandım. Böyle etkinliklerin daha çok olmasını istiyoruz. Çok mutluyum çünkü bu etkinlikleri başka yerde yapma şansımız yok. Gençlik ve Spor Bakanlığına bize böyle bir proje sağladığı için çok teşekkür ederiz." diye konuştu. 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English