Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Dağ turizmi için "heyecan parkurları" oluşturulacak

Dağ ve yayla turizminin son yıllarda gözde merkezlerinden olan Trabzon'da dağ turizmi için spor, heyecan, deneyim ve keşif parkurlarının oluşturulması yönünde çalışma başlatıldı -TTSO Yönetim Kurulu Başkanı Hacısalihoğlu: "Proje kapsamında değerleri yıkmadan, bozmadan, doğaya uygun konaklama ve hizmet yerleri yapılacak"

Anadolu Ajansı haberine göre;
TRABZON (AA) - ZAFER SEL - Son yıllarda turizm potansiyeli artan Trabzon'da dağ turizmini geliştirmek için spor, heyecan, deneyim ve keşif parkurlarının oluşturulmasına yönelik çalışma başlatıldı.

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacısalihoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Erikbeli, Sazalan yaylalarıyla Sera Gölü ve Düzköy'de bulunan Çal Mağarası'nda, Avusturya'dan gelen bir ekiple dağ turizmine yönelik çalışma başlattıklarını belirtti.

Ekibin bölgedeki incelemelerinin ardından bir mastır plan ortaya koyacağını anlatan Hacısalihoğlu, bu çalışmanın bütün Trabzon'u kapsaması yönünde isteklerinin olduğunu ifade etti.

Trabzon'u turizm merkezi haline getirmek için projeler üretildiğini vurgulayan Hacısalihoğlu, "Bu konuda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Trabzon'da, spor, heyecan, deneyim ve keşif parkurlarının oluşturulması için başlatılan ön çalışmalar yakın zamanda tamamlanacak. Projeler tamamlandıktan sonra da adım adım uygulama safhasına geçilecek" dedi.

Hacısalihoğlu, projenin Trabzon'un olağanüstü güzelliğe sahip doğal güzellikleri, yaylaları ve tarihi değerleri için çok güzel bir çalışma olacağına inandığını belirterek, "Projeler gerçek anlamda turizmi çok daha ileri seviyelere götürecektir. Proje kapsamında değerlerimizi yıkmadan, bozmadan, doğaya uygun konaklama ve hizmet yerleri yapılacak" diye konuştu.

-Doğaya uygun yatırımlar yapılacak

Projelerin bölgenin dokusuyla uyum sağlaması için büyük titizlik gösterdiklerini bildiren Hacısalihoğlu, dünyada Trabzon'a benzer özelliklere sahip örneklerin de incelendiğine dikkati çekti.

Hacısalihoğlu, dağ turizmi konusunda dünya genelinde çok başarılı çalışmalar gerçekleştirmiş bir ekibin bölgede ön inceleme yaptığına işaret ederek, şunları kaydetti: 

"Yaylalarımız, doğamız, kültürümüz, tarihi dokumuz ile ilgili neler yapılabileceği inceleme ve araştırmalar sonucunda çok daha net bir şekilde ortaya çıkacak. Bundan sonra da yerel yönetimler, girişimciler ve yöre sakinlerinin beklentileriyle örtüşecek yatırımlar belirlenmeye çalışılacak."


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English